Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2015 18:26

Μπαίνει στη φάση της κορύφωσης το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Καλαμάτας

Μπαίνει στη φάση της κορύφωσης το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Καλαμάτας

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ 
Κορυφώνεται η θερινή περίοδος μαζί κορυφώνεται και το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας, με τον τίτλο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι». Σήμερα ο πρόεδρος της «Φάρις», Θανάσης Ηλιόπουλος, μίλησε για τις εκδηλώσεις αυτών των ημερών, ενώ ο εκπρόσωπος της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας, Βασίλης Παπαευσταθίου, προσκάλεσε στην προβολή της Κυριακής, στο Καφέ-Σινέ, στη Δυτική Παραλία…

Την ταινία «Από τη Γη στη Σελήνη» θα παρουσιάσει, με ελεύθερη είσοδο, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, ένα βραβευμένο για την πρωτοπορία και πρωτοτυπία του έργο κινουμένων σχεδίων, του Άγγελου Σπάρταλη.
Όπως σημείωσε ο Βασίλης Παπαευσταθίου, η προβολή θα ξεκινήσει στις εννέα το βράδυ, ώστε να εξυπηρετηθούν και τα παιδιά ηλικίας άνω των εννέα ετών, που θα τους άρεσε να τη δουν. Πρόκειται για ταινία που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Ιουλίου Βερν και η οποία χρειάστηκε περίπου πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί.
Αναφερόμενος γενικότερα στις εκδηλώσεις του Δήμου και της Φάρις ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Ηλιόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα επιτυχημένες και με μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο, τόσο εκείνες που έχουν εισιτήριο όσο και εκείνες με ελεύθερη είσοδο.
Απόψε, Παρασκευή, στο Κάστρο θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο «Ηλέκτρα», σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, με πρωταγωνίστρια τη Μαρίνα Ασλάνογλου, ενώ Ορέστης είναι ο Καλαματιανός Θανάσης Κουρλαμπάς, καθώς επίσης παίζουν οι Μαρίνα Ψάλτη (Κλυταιμνήστρα), Θοδωρής Κατσαφάδος (αγγελιαφόρος), Γιώργος Ψυχογιός (γεωργός) και Γιάννης Βόγλης (παιδαγωγός).
Επίσης στο Κάστρο θα παρουσιαστεί την Κυριακή το παιδικό θεατρικό έργο «Ο Μικρός Πρίγκιπας», σε σκηνοθεσία Δημήτρης Αδάμης
Όσον αφορά τις τοπικές κοινότητες, απόψε, Παρασκευή, θα παρουσιαστεί στην Ασπροπουλιά θέατρο Σκιών από την ομάδα του Άθω Δανέλη. Το Σάββατο έχει πανηγύρι στην πλατεία του Αριοχωρίου. Στη Νέδουσα θα γίνει διήμερο εκδηλώσεων το Σάββατο και την Κυριακή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει για το Σάββατο το Φιλοσοφικό Συμπόσιο και ακολούθως Κρητική βραδιά. Την Κυριακή θα προβληθούν σε βίντεο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεδουσαίων οι συμμετοχές του σε μεγάλες εκδηλώσεις φέτος.
Τέλος, η Κυριακή το πρωί θα πραγματοποιηθεί στην Αρτεμισία και η καθιερωμένη πλέον εορταγορά τοπικών προϊόντων, ενώ θα λειτουργήσει και εργαστήρι παρασκευής παραδοσιακών οργάνων, σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αρτεμισίων Αθήνας και Καλαμάτας.
Στ.Μ.