Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2015 19:13

Πάνω από 700 άτομα θα χορέψουν στην πλατεία για να σπάσουν ρεκόρ Guinness

Πάνω από 700 άτομα θα χορέψουν στην πλατεία για να σπάσουν ρεκόρ Guinness

ΧΟΡΟΣ BACHATA 
Το ρεκόρ Guinness θα επιχειρήσουν να σπάσουν στο τέλος Σεπτεμβρίου περισσότεροι από 700 χορευτές, που θα χορέψουν bachata, έναν λατινοαμερικάνικο χορό που μοιάζει κάπως με το tango, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, για περισσότερα από 15 λεπτά…

Για το εγχείρημα ενημέρωσε το δήμαρχο σήμερα, Παναγιώτη Νίκα, παρουσίαση του προέδρου της Φάρις, Θανάση Ηλιόπουλο, ο εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής, Μάριος Ιωαννίδης, που σημείωσε ότι έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι τώρα 70 χορευτικές ομάδες από 22 πόλεις, όπως και έξι χορευτικές ομάδες της Καλαμάτας.
Στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Καλαμάτας σημειώνονται τα εξής: «Προσπάθεια να «σπάσει» η Καλαμάτα το ρεκόρ Guinness στο χορό bachata θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, στις 19.00, στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου. Η bachata είναι είδος αργού χορού της Λατινικής Αμερικής και για να «σπάσει» το μέχρι σήμερα ρεκόρ Guinness (το έχει η Ισπανία), απαιτούνται περισσότεροι από 702 χορευτές, που θα χορεύουν ταυτόχρονα για 15 λεπτά μια χορογραφία, η οποία έχει ετοιμασθεί. Την ορθή εκτέλεση της χορογραφίας θα επιβλέψει 12μελής επιτροπή, την οποία θα εκπαιδεύσει ο οργανισμός των Ρεκόρ Guinness.
Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής, επισκέφθηκε σήμερα το Δημαρχείο και συναντήθηκε με το Δήμαρχο ο Μάριος Ιωαννίδης, παρουσία του Προέδρου της ΚΕ «Φάρις». Ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε ότι μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 70 ομάδες από 22 πόλεις, ενώ στην Καλαμάτα εργάζονται για την εκδήλωση 6 χορευτικές ομάδες. Κατά την εκτίμησή του, θα έλθουν στην Καλαμάτα περί τους 1.000 επισκέπτες για την εκδήλωση, ενώ αυτή θα αποτελέσει γεγονός που θα προβάλει την πόλη.
Σχετικά με την εκδήλωση δρώμενα θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, θα συνεχισθούν την Παρασκευή και το Σάββατο που ακολουθούν και θα κορυφωθούν την Κυριακή 27 του μήνα.
Επίσης, θα γίνει πρόβα στην Καλαμάτα το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015, κατά τη διάρκεια της Λευκής Νύχτας. Θα ακολουθήσουν πρόβες στο άλσος Περιστερίου στις 2 Σεπτεμβρίου και περί τις 10 του μήνα αυτού στη Θεσσαλονίκη.
Ο Δήμαρχος γνωστοποίησε στον κ. Ιωαννίδη πως τη διενέργεια της εκδήλωσης θα υποστηρίξουν ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής Επιχείρησή του «Φάρις».