Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 12:19

Λούνα παρκ ανακύκλωσης στον πεζόδρομο της Αριστομένους

Λούνα παρκ ανακύκλωσης στον πεζόδρομο της Αριστομένους

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε παιχνίδια με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση μπορούν να συμμετάσχουν τα παιδιά της Καλαμάτας την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στον πεζόδρομο της Αριστομένους...

Πρόκειται για μια ψυχαγωγική και εκπαιδευτική δράση που διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.
Την Παρασκευή από τις 9.30 το πρωί έως τη 1.30 μετά το μεσημέρι, απέναντι από το Δημαρχείο, θα έχει στηθεί το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης. Στο χώρο θα υπάρχει και περίπτερο του Δήμου, όπου θα προβάλλονται όλα τα «ρεύματα» ανακύκλωσης, με έμφαση στο νέο «ρεύμα» χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων.
Επίσης, την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο, από τις 5.00 έως τις 10.00 μ.μ., οι συνεργάτες της ΕΕΑΑ θα προτρέπουν τους μαθητές και τους πολίτες να ελέγξουν τις γνώσεις τους στη λειτουργία της ανακύκλωσης συσκευασιών στον μπλε κάδο και, όσοι μετάσχουν στο κουίζ της ανακύκλωσης, θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν μικρά συμβολικά δώρα.
«Η ΕΕΑΑ υποστηρίζει την προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Καλαμάτας στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης των μαθητών και των πολιτών για τα οφέλη της ανακύκλωσης συσκευασιών, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβαλλοντικών Δράσεων» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.