Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015 18:02

«Μουσικές του Κόσμου» σε συνέχεια του «Χειμωνιάτικου Ταξιδιού» με συναυλία τζαζ

Θανάσης Ηλιόπουλος και Στάθης Γυφτάκης Θανάσης Ηλιόπουλος και Στάθης Γυφτάκης

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ
Ο νέος κύκλος στη μεγάλη ιστορία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, μετά την αποχώρηση του Διονύση Μαλλούχου από την καλλιτεχνική διεύθυνση και τον «ερχομό» του Στάθη Γυφτάκη στη θέση αυτή, ξεκινάει και με ένα νέο κύκλο συναυλιών, με τίτλο «Μουσικές του Κόσμου». Η πρώτη συναυλία θα αρχίσει στις εννέα ακριβώς το βράδυ της Κυριακής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου. Θα είναι μια συναυλία τζαζ…

Πάντως, όπως σημειώνει και ο ίδιος ο Στάθης Γυφτάκης, δεν πρόκειται ακριβώς για κάτι καινούργιο αλλά περίπου για μια συνέχεια του κύκλου εκδηλώσεων «Χειμερινό ταξίδι», οι οποίες διοργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν επί των ημερών του Διονύση Μαλλούχου.
Το βράδυ της Κυριακής λοιπόν θα είναι η έναρξη των «Μουσικών του κόσμου», με ένα τζαζ τρίο και ειδικότερα με τον Γιώργο Μικρό στο πιάνο, τον Αναστάση Γούλιαρη στα τύμπανα και τον Αρίωνα Γυφτάκη στο μπάσσο. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Ο πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος και ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης, απεύθυναν κάλεσμα στον κόσμο να προσέλθει στις εκδηλώσεις που ξεκινούν την Κυριακή.
Όπως πρόσθεσε ο κ. Γυφτάκης, μέχρι την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής χρονιάς θα πραγματοποιηθούν και οι υπόλοιπες καθιερωμένες εκδηλώσεις του Δημοτικού Ωδείου, η «Άνοιξη των Πλήκτρων» από τον Μάρτη μέχρι το Μάη και ο Διαγωνισμός Κιθάρας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης».
Όσον αφορά τις υπόλοιπες συναυλίες του κύκλου «Μουσικές του Κόσμου», ο κ. Γυφτάκης σημείωσε ότι η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου με τους Ανδρέα Καρακατσάνη και Αντώνη Κουφουδάκη και με έργα για κιθάρα. Στις 29 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η μοναδική συναυλία του συγκεκριμένου κύκλου με εισιτήριο, με τους Haig Yazdjian, Νικόλα Παλαιολόγο και Βαγγέλη Καρύπη, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής. Στις 6 Δεκεμβρίου θα γίνει συναυλία με τη σοπράνο Κατερίνα Παλαιολόγου και τον Στάθη Γυφτάκη στο πιάνο, με έργα από τον Γερμανικό Ρομαντισμό. Στις 12 Δεκεμβρίου θα ακολουθήσει συναυλία με τη Γεωργία Τσολάκη στο βιολί, την Αριάδνη Πόλκα στο τσέλο και τον Χρήστο Μπορόβα στο πιάνο. Οι συναυλίες θα συνεχιστούν το 2016 μέχρι τα τέλη Φλεβάρη.
Στ.Μ.