Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015 12:28

Γιορτινές δράσεις για παιδιά και συγκέντρωση βοήθειας για τους πρόσφυγες

Γιορτινές δράσεις για παιδιά και συγκέντρωση βοήθειας για τους πρόσφυγες

ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας προσκαλεί τους μικρούς του φίλους την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου σε ένα δημιουργικό εργαστήριο χριστουγεννιάτικων καρτών με παραλήπτη το Αλεξανδράκειο Ίδρυμα...

Οι κατασκευές θα γίνουν την Παρασκευή 5.00 με 6.00 το απόγευμα στο κτήριο του Κέντρου Νέων Καλαμάτας, πλατεία Όθωνος 10, απ’ όπου στη συνέχεια μικροί και μεγάλοι θα μεταβούν στο Αλεξανδράκειο Ίδρυμα για να παραδώσουν τις χριστουγεννιάτικες κάρτες. Στόχος της κίνησης αυτής είναι να αισθανθούν τα παιδιά τη χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς και να μοιραστούν χαμόγελα και αγάπη.
Οι δημιουργικές δραστηριότητες όμως δεν τελειώνουν εδώ! Οι εθελοντές του Κέντρου Νέων προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους στα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια που έχουν τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης. Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου τις ώρες 10:00 - 14:00, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν πρωτότυπες και εύκολες χριστουγεννιάτικες φιγούρες και να ζήσουν ευχάριστες στιγμές σε γιορτινό κλίμα. Παράλληλα, οι εθελοντές του Κέντρου Νέων θα δέχονται αντικείμενα πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, τις ίδιες μέρες και ώρες, στα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας. Στις άμεσες ανάγκες κρίνονται οι υπνόσακοι, το εμφιαλωμένο νερό, τα πλαστικά ποτήρια, πιάτα και κουτάλια, καθώς επίσης και πολλά άλλα αντικείμενα που θα είναι αναρτημένα σε λίστα έξω από τα σπιτάκια.