Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 20:10

Γεμάτο κόσμο το ΚΕΚ Μεσσηνίας για το νέο κύκλο προγραμμάτων και για την πίτα

Γεμάτο κόσμο το ΚΕΚ Μεσσηνίας για το νέο κύκλο προγραμμάτων και για την πίτα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Με δεσμεύσεις ότι το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεσσηνίας (πρώην ΝΕΛΕ) θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο που ακολουθεί 35 χρόνια τώρα, δηλαδή να υλοποιεί δωρεάν για τον κόσμο προγράμματα κατάρτισης με αντικείμενο που καλύπτει το ενδιαφέρον πάρα πολλών ανθρώπων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η κοπή της πίτας του Κέντρου αλλά και η τελετή έναρξης των προγραμμάτων του β’ κύκλου κατάρτισης του έτους 2015-2016…

Το ΚΕΚ γέμισε κόσμο, ενώ την πίτα έκοψε ο κατά νόμο υπεύθυνος του Κέντρου, περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Γκούνης. Παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Καλαμάτας Αναστασία Μπελογιάννη και Γιώργος Φάββας.
«Από τις πρώτες ημέρες που ορίστηκα υπεύθυνος του ΚΕΚ είδα ότι εδώ στο Κέντρο υπάρχει ζωή, ότι είναι εκατοντάδες οι άνθρωποι που παρακολουθούν τα προγράμματα. Δεν σας κρύβω ότι όταν ξεκίνησα είχα σκέψεις να αλλάξουμε τα προγράμματα κατάρτισης να αφορούν πιο πολύ επαγγελματικά ενδιαφέροντα. Είδα όμως πόσος κόσμος θέλει να συνεχίσουμε τα παλιά προγράμματα, γι’ αυτό και συνεχίζουμε ό,τι κάναμε, βάζοντας βέβαια και νέα προγράμματα ενώ είμαστε ανοιχτοί και σε κάθε πρόταση», ανέφερε ο Απόστολος Γκούνης.
Επίσης ο νομικά υπεύθυνος του ΚΕΚ απένειμε τιμητική πλακέτα στον προκάτοχό του για το έργο του, Θεόδωρο Σταυριανόπουλο.
Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, τόνισε ότι η συμμετοχή τόσου κόσμου στην εκδήλωση φανερώνει και το πόσο μεγάλη είναι η καταξίωση του ΚΕΚ. Ανέφερε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, στηρίζουν το ΚΕΚ όσο περισσότερο μπορούν, πάντα με στόχο να γίνονται προγράμματα δωρεάν.
Επάνω στο αυτό ο Απόστολος Γκούνης σημείωσε ότι με χρηματοδότηση 15.000 ευρώ από την Περιφέρεια γίνονται προγράμματα συνολικής διάρκειας 4.000 ωρών, με περίπου 1.500 καταρτιζόμενους μόνο στον πρώτο κύκλο του έτους κατάρτισης 2015-2016.
Στ.Μ.