Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 18:40

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς και επίσημα από χθες η Καλαμάτα

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς και επίσημα από χθες η Καλαμάτα

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ
Απολύτως ευχαριστημένοι δηλώνουν οι άνθρωποι της Καρναβαλικής Επιτροπής και της Φάρις, για τη χθεσινοβραδινή τελετή έναρξης του 4ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, στην πλατεία Όθωνος, στο Ιστορικό Κέντρο. «Προσδοκία μας είναι», δήλωσε στην Kalamata Journal ο πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, «με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις να μεταδώσουμε στον κόσμο ένα κλίμα χαράς, διασκέδασης, ψυχαγωγίας και βέβαια να έχουμε κόσμο στην Καλαμάτα τις ημέρες αυτές, ιδίως τα Σαββατοκύριακα, με αποκορύφωμα την τελευταία Κυριακή της αποκριάς, που θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και την Καθαρά Δευτέρα, ημέρα του δρώμενου της Νέδουσας»…

Παρότι η χθεσινή βραδιά ήταν δύσκολη, με την έννοια ότι σήμερα τα παιδιά είχαν σχολείο και ο κόσμος δούλευε, η επιτυχία της τελετής έναρξης του καρναβαλιού ήταν απόλυτα επιτυχημένη, μας είπε ο Θανάσης Ηλιόπουλος, που συμπλήρωσε: «Δεν θέλαμε να κάνουμε την έναρξη το Σάββατο, για να μη συμπέσει με την Κόκκινη Νύχτα. Όμως ο κόσμος έδειξε πόσο αγαπάει το Καλαματιανό Καρναβάλι και έτσι χθες γέμισε την πλατεία Όθωνος, ενώ το πάρτι που ξεκίνησε με την έναρξη του Καρναβαλιού συνεχίστηκε ακολούθως στους δρόμους της πόλης και ιδιαίτερα στο Ιστορικό Κέντρο, όπου έγινε μεγάλο γλέντι στην οδό Αμφείας. Είμαστε χαρούμενοι που η νεολαία συμμετείχε και ο κόσμος είχε κέφι και θέλει να διασκεδάσει. Εμείς θα τον βοηθήσουμε να ξεχάσει την καθημερινότητα με το Καλαματιανό Καρναβάλι και τις υπόλοιπες αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου. Συνεχίζουμε το Σάββατο, με τη νυχτερινή καρναβαλική παρέλαση. Την προηγουμένη, την Παρασκευή, έχουμε το πάρτι του Καλαματιανού Καρναβαλιού».
Σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου για την έναρξη του καρναβαλιού σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Ο Δήμαρχος κήρυξε την έναρξη του 4ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, το οποίο χαρακτήρισε «μεγάλη γιορτή για τη νεολαία, που σκορπίζει χαρά και αισιοδοξία».
Οι καρναβαλιστές έκαναν έντονη την παρουσία τους με τις πολύχρωμες και καλαίσθητες στολές τους, με σφυρίχτρες, κόρνες και συνεχή χορό, ενώ στη σκηνή διαδέχονταν η μία την άλλη οι σχολές χορού «Απόλλων και Άρτεμις», «Physical», «Χαρά του Παιδιού», «Ξενία Σύλλογος Αθλητικού Χορού», «Just Dance», «Vive Bailando». Μετείχαν, επίσης, η παιδική - νεανική χορωδία του Γιώργου Σκλήκα και η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας. Μεταξύ άλλων, τα γκρουπ συμμετείχαν σε παιχνίδια, που τους δίνουν βαθμούς για τα «μυστικά της πριγκίπισσας Ιζαμπώ». Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Γιώργος Κρυπάρος και η Ρένα Βαρδαλαχάκη, ενώ μουσική έπαιξαν οι DJs Λούης Αλεξέας & Thanos D.
Κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς ήταν η πριγκίπισσα Ιζαμπώ, που ανέβηκε στη σκηνή με τη συνοδεία της υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας. Οι καρναβαλιστές θα έχουν, μεταξύ άλλων, το καθήκον να ανακαλύψουν τα μυστικά της πριγκίπισσας Ιζαμπώ, που θα τους οδηγήσουν σε έπαθλα και τη γενική αναγνώριση για την επιτυχία τους σε ένα παιχνίδι γρίφων».
Στ.Μ.