Τρίτη, 04 Αυγούστου 2026 10:19

Ελέφαντας στην Αίγινα και άλλες ιστορίες (481)

Ελέφαντας στην Αίγινα και άλλες ιστορίες (481)

Του Θανάση Παντέ

Η Χαλκίδα λοιπόν στο επίκεντρο της προσοχής Γουηβέριων πάσης φύσεως, γιατί οι εν λόγω ισορροπούν ευθαρσώς και δεν διστάζουν να το παραδεχτούν και ο γράφων στη Χαλκίδα σπεύδει και μάλιστα ύστερα από πρόσκληση της Τερέζας Χανδρειώτη, που ήδη βρίσκεται εκεί με την Τζόαν και τη Ρετζίνα αλλά και τον Μπρεκ σε ρόλο κολαούζου. 

 

Εκδρομή στη Χαλκίδα λοιπόν για άλλη μια φορά ύστερα από καιρό και μάλιστα με το τρένο. 

Στη Χαλκίδα, στα ίχνη του Σκαρίμπα, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης και με τις απορίες αναπάντητες αν τον επισκέφθηκε ο Καζαντζάκης, ενώ είναι γνωστό πως με έναν άλλο συγγραφέα, τον Λουντέμη, γνωρίζονταν καλά. 

Πόσο θυμούνται τον Σκαρίμπα, αναρωτιέται σεργιανίζοντας προς τα μέρη που εκείνος έζησε, στη συνοικία Κάνηθος και στην οδό Γκομίνη και σεργιανίζοντας μια σκέψη κάνει για την επάλληλη πορεία στη Χαλκίδα του Σκαρίμπα και του Αριστοτέλη. 

Δεν κάνει συγκρίσεις ο γράφων στην προκειμένη περίπτωση και καθώς επιστρέφει από τη γειτονιά του Σκαρίμπα και αφού επισκέφθηκε και τον τάφο του έξω από το Κάστρο του Καράμπαμπα, σπεύδει στο Hotel Lucy για να συναντήσει την Τερέζα και την παρέα της, που του ζήτησαν να σπεύσει στη Χαλκίδα γιατί υπήρχε σοβαρός λόγος. 

Η παρέα ενημερώνει τον γράφοντα πως βρίσκονται εκεί γιατί έλαβαν εντολή από τη Νέδουσα Γουηβέριου, που τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις και την αποκρυπτογράφηση του μηνύματος που έλαβε από τον Μπακαλιαρέα. 

Η αποκρυπτογράφηση που έκανε έλεγε πως στη Χαλκίδα βρίσκεται η διεύθυνση των κωδικών που είχε λάβει ο Ιωνάς Δραγουμάνος από τον Βολοντίρ Γουηβερόφσκι. 

Δεν ήξεραν όμως πού να ψάξουν και το κυριότερο πώς να κινηθούν και έτσι ο γράφων κατάλαβε εξ αρχής αυτή τη αδυναμία της, κατά τα άλλα ενδιαφέρουσας, παρέας που τον είχε ενημερώσει. 

Ακολούθησε πάντως μια κολασμένη ερωτική νύχτα εκ μέρους του με την Τερέζα ενώ μένει άγνωστο τι έγινε με τον Μπρεκ και τις Τζόαν και Ρετζίνα. 

Την επομένη ωστόσο, αφού πήραν πρωινό, ο γράφων προφασίστηκε μια όχι και τόσο πειστική δικαιολογία ομολογουμένως και έφυγε μόνος του να περιπλανηθεί στην συναρπαστική ενδοχώρα της πρωτεύουσας της Εύβοιας. 

Εν μέσω της περιπλάνησης αυτής έλαβε μήνυμα. 

 

-ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ-

 

 

 



Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ελέφαντας στην Αίγινα και άλλες ιστορίες (480)