Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 08:22

Ιστορίες και πασχαλινές κατασκευές

Η πασχαλινή ατμόσφαιρα στη Συντροφιά των Παραμυθιών του «Βιβλιόπολις» συνεχίζεται και αυτή την Παρασκευή 15 Απριλίου. Σήμερα τα παιδιά διαβάζουν «Το Πάσχα της νονάς χελώνας» και «Το αγόρι που ζωγράφιζε τον ουρανό». Αριστομένους και Νικηταρά 3Α, στην Καλαμάτα...

Το Πάσχα της νονάς χελώνας
Πάντα περήφανος ο κυρ Λαγός, όπως και ο προ-προ-προ- παππούς του, εκείνος που την έπαθε στο τρέξιμο από τη χελώνα τα χρόνια τα παλιά, καυχιέται πως το Πάσχα θα τσουγκρίσει και θα σπάσει ολωνών τα αυγά με τα δικά του. Η νόνα η Χελώνα όμως, με τα δέκα της εγγόνια, κάτι του σκαρώνει... και όλα του δάσους τα πουλιά, τα έντομα και τα ζωάκια μαζεύονται να δουν το πάθημα του!
Μια πασχαλινή παραλλαγή του γνωστού μύθου του Αισώπου: O λαγός και η χελώνα.
«Αφού θυμηθούμε το μύθο του Αισώπου και αφού μιλήσουμε για τα έθιμα του Πάσχα, θα χωριστούμε σε ζευγάρια και θα παίξουμε, αλλά και θα μιμηθούμε ζωάκια και τις κινήσεις τους! Και στο τέλος, θα φτιάξουμε ξανά με κουταλάκια, ένα λαγουδάκι, για να κάνει παρέα με το κοτοπουλάκι που φτιάξαμε την προηγούμενη φορά!».
Κείμενο: Λότη Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου
Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός
Εκδόσεις Πατάκη
Ώρα: 6.00 - 7.00 μ.μ.
Για παιδιά από 4 έως 6 ετών (και Πρώτης Δημοτικού)

Το αγόρι που ζωγράφιζε τον ουρανό
Ο Φράνσις, ο μικρός ήρωας του παραμυθιού, είναι ένα παιδί που ζωγραφίζει όχι μόνο το χαρτί ή το μπλοκ του, αλλά τον κόσμο ολόκληρο. Οι ζωγραφιές του ξεφεύγουν από τα στενά όρια του παιδικού δωματίου και χρωματίζουν γη και ουρανό. Δεν αργεί να γίνει διάσημος. Η ρουτίνα της παιδικής ζωής του ταράζεται, καθώς περνάει κι ο ίδιος σ’ έναν ζωγραφιστό κόσμο, όπου δεν έχει ούτε φίλους ούτε οικογένεια. Ρίχνεται λοιπόν σε μια μεγάλη περιπέτεια με πολλούς κινδύνους. Απ’ όπου θα σωθεί και θα επιστρέψει στην πραγματικότητα χάρη σε ένα αινιγματικό κορίτσι.
«Αυτή την Παρασκευή, θα γίνουμε μια ομάδα και θα φτιάξουμε τον κύκλο των παραμυθιών. Μπορεί το παραμύθι μας να μη θυμίζει Πάσχα, θα μας θυμίσει όμως τα πολύχρωμα όνειρά μας και έτσι η κατασκευή μας, θα είναι μια πασχαλινή πολύχρωμη γιρλάντα, έτοιμη να ταξιδέψει στον ουρανό του δωματίου μας!».
Κείμενο και εικονογράφηση: Βασίλης Παπατσαρούχας
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Ώρα: 7.15 - 8.15 μ.μ.
Για παιδιά από 7 ετών και πάνω