Τρίτη, 02 Αυγούστου 2016 13:04

Aristofanis σε Καλαμάτα και Στούπα

Την performance «Aristofanis» θα παρουσιάσει ο Σύλλογος Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας» την Τετάρτη 3 Αυγούστου, στις 8.00 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Η παράσταση θα παιχτεί και στο Πνευματικό Κέντρο της Στούπας, την Πέμπτη 11 Αυγούστου, υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Μάνης, και θα έχει υπέρτιτλους στην αγγλική γλώσσα...

«Η performance “Aristoφanis” αποτελεί το νέο project του Συλλόγου Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας. Είναι το έργο που παρουσιάστηκε σε μια σειρά sold out  προγραμματισμένων εμφανίσεων σε Αθήνα, Άμστερνταμ και Βέλγιο. Πιο συγκεκριμένα, η πειραματική performance Aristofanis είναι μια συρραφή 9 κειμένων (μεταφρασμένων και διασκευασμένων) του Αριστοφάνη. Πιο αναλυτικά, πρόκειται για αποσπάσματα από τα έργα: Βάτραχοι, Ιππής, Ειρήνη, Εκκλησιάζουσες, Αχαρνής, Όρνιθες, Λυσιστράτη, Πλούτος, Νεφέλες.

Τα παραπάνω αποσπάσματα, είναι σε τέτοια σειρά ώστε να υπάρχει μια συνοχή στο έργο ως συνολική παρουσίαση. Σκοπός είναι να δώσουμε στο κοινό να καταλάβει τον “λόγο” των κειμένων καθώς και την άμεση σχέση με τον ρυθμό (μέσω της μουσικής των κρουστών που συνοδεύουν το κείμενο) και τελικά να αναδείξουμε την σύνδεση και την αιωνιότητα των κειμένων. Μέσα από την συχνή εναλλαγή ρόλων, ρυθμών και κινήσεων και σε χρονικό περιθώριο των 40-50 λεπτών ο θεατής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει  μια “συμπυκνωμένη” Performance αρχαίας αττικής κωμωδίας, κρατώντας το βασικό απόσταγμα της. Για την performance, έχουν δημιουργηθεί περισσότερα από 20 προσωπεία από την αρχιτέκτονα Κανατζιά Φανή, καθώς και περισσότερα από 15 κοστούμια από την Σάμπαλη Αγγελική.

Στην Performance συμμετέχουν οι: 
Ηλιόπουλος Γεώργιος, Κενσαλή Μαρία, Κολλινιάτης Ηλίας, Καραμπάτσος Γεώργιος, Φουρναράκου Μαριάννα, Τσώνη Μαρία, Θεοδωρακάκη Κων/να, Σάμπαλη Αγγελική, Φλώρου Βάσια, Δρακοπούλου Σοφία, Γιαννοπούλου Σοφία Ειρήνη, Ιφιγένεια Κουραμπά.
Τη γραφιστική επιμέλεια έχει η Καραλαζάρου Νίνα και τη φωτογραφία ο Νίκος Ηλιόπουλος». 
Πληροφορίες: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, τηλ. 27210 87902.