Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 10:42

Παρουσίαση βιβλίου της Τίνας Κουτσουμπού

Το δεύτερο βιβλίο της παρουσιάζει η Τίνα Κουτσουμπού την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο Vino Banco Tapas Bar στην Καλαμάτα (Διός Ιθωμάτα 6, Ιστορικό Κέντρο). Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Μακρής και τις εκδόσεις «Διάνυσμα»... 

Πρόκειται για μια συλλογή διηγημάτων με τον τίτλο «Του καιρού γυρίσματα». Οκτώ σύντομα διηγήματα με φόντο τη σύγχρονη εποχή και ήρωες ανθρώπους καθημερινούς, της διπλανής πόρτας, που μέσα από τις βιωματικές τους καταστάσεις, κινητοποιούνται και προβληματίζονται, επανακαθορίζουν τη στάση και τις προτεραιότητές τους, ζουν τα πάθη και τους πόθους τους, μεταγγίζουν τελικά στον αναγνώστη, σαν απόσταγμα, την αισιόδοξη ματιά τους για τη ζωή.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Ελένη Κοφτερού, ποιήτρια

Δήμητρα Τζανετάκη, φιλόλογος

Αποσπάσματα θα διαβάσει η Κατερίνα Γυφτάκη – Μπεκ, συγγραφέας και αφηγήτρια παραμυθιών

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο Άκης Σιψάς

Βιογραφικό συγγραφέα
Η Τίνα Κουτσουμπού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Α.Σ.Ο.Ε.Ε  και γνωρίζει τέσσερις ξένες γλώσσες.
Εργάσθηκε στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση και στην Εμπορική Τράπεζα. Ζει στην Καλαμάτα από το 1996.
Είναι μέλος σε πολιτιστικούς συλλόγους της Καλαμάτας και της Αθήνας.
Τα τελευταία πέντε έτη ασχολείται με τη συγγραφή άρθρων και πεζών κειμένων.  Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια δημιουργικής γραφής και ιστορικού μυθιστορήματος.
Αρθρογραφεί για την Ένωση Mη Hμερησίων Eντύπων στην Αθήνα από το 2010 αλλά και στον Hμερήσιο και Περιοδικό Τύπο της Καλαμάτας, της Κορώνης, σε λογοτεχνικά περιοδικά έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής. Πεζά της κείμενα δημοσιεύθηκαν στο Αθηναϊκό Ημερολόγιο 2012, 2013, 2014 και στο Ημερολόγιο του Αρχιπελάγους 2014, 2015 των Εκδόσεων Φιλιππότη, στην εγκυκλοπαίδεια της Ελληνικής Λογοτεχνίας των Εκδόσεων Χάρη Πάτση 2014, καθώς και στον τόμο «Μεσσηνιακές Δημιουργίες» 2012 και 2014 της Ένωσης Μεσσήνιων συγγραφέων της οποίας αποτελεί μέλος. Η συλλογή «Δημοσιογραφικά της πένας παιχνιδίσματα» (Καλαμάτα 2014), περιλαμβάνει δημοσιευμένα άρθρα και χρονογραφήματα της περιόδου 2010-2014. Διηγήματά της επίσης βραβεύτηκαν σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και στην Κύπρο.
Βιβλία της: «Ο καινούργιος κι επτά ακόμη διηγήματα», Αθήνα 2015, εκδόσεις Γαβριηλίδης και «Του καιρού Γυρίσματα κι επτά ακόμη διηγήματα», Αθήνα 2016, εκδόσεις Διάνυσμα.