Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018 12:45

24KDF: Λαστιχένιοι, τρεμάμενοι, απίθανοι Marquese Scott & Poppin John

Έκπληκτο έμεινε το κοινό, χθες το απόγευμα, στην πλατεία της Καλαμάτας, από τους απίθανους Marquese Scott & Poppin John, που χόρεψαν με τα κορμιά τους άλλοτε σαν να είναι λάστιχο, άλλοτε σαν να μεταδίδει το ένα άκρο παλμό στο άλλο, άλλοτε σε αργή και άλλοτε σε γρήγορη κίνηση. Οι φοβεροί χορευτές από την Αμερική, που πρώτη φορά ήρθαν στην Ελλάδα, απόψε, Σάββατο 21 Ιούλη, στις δέκα το βράδυ, θα χορέψουν στην κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού....


Marquese Scott & Poppin John-©MikeRafail

Όπως σημειώνει ο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, “Οι Marquese Scott [Μαρκίζ Σκοτ] και Poppin John [Πόππιν Τζον] ίσως δεν χρειάζονται συστάσεις, καθώς τα βίντεο με τις εμφανίσεις τους έχουν εκατομμύρια προβολές στο ΥouΤube. Είναι από τους σημαντικότερους χορευτές animation και poppin στον κόσμο. Αυτοδίδακτοι, πρωτοπόροι και διαρκώς εξελισσόμενοι, αποτελούν πρότυπο για εκατομμύρια νέους, ενώ έχουν ανοίξει το δρόμο για νέες δυναμικές στην ανθρώπινη κίνηση και τον σύγχρονο χορό.


Marquese Scott & Poppin John-©MikeRafail

To δίδυμο από τις ΗΠΑ, με τις εξωπραγματικές κινητικές ικανότητες, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δίνοντας στο κοινό την εξαιρετική ευκαιρία να απολαύσει τον αστείρευτο πλούτο και τη γνήσια έκφραση της κουλτούρας που πάλλεται εδώ και χρόνια στους δρόμους των μεγαλουπόλεων. Η παρουσία των Marquese Scott και John Poppin στο 24ο ∆ιεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αποτελεί έναν μικρό φόρο τιμής στους μάγους του σύγχρονου χορού.
http://kalamatadancefestival.gr/index.php/el/21-7-2018#marquese-scott-poppin-john”.