Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018 12:38

Αυλαία Φεστιβάλ Χορού με δύο παραστάσεις

Αυλαία Φεστιβάλ Χορού με δύο παραστάσεις

In case of loss

Μια ελληνική συμπαραγωγή και μια ομάδα από τη Σλοβακία κλείνουν απόψε το πρόγραμμα του φετινού επιτυχημένου 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας…

«In case of loss»

«Χορδές και συγχορδίες με δύο ερμηνευτές: έναν μουσικό και μια χορεύτρια. Αποτυγχάνοντας και ξεκινώντας πάλι από την αρχή, γυρνώντας προς τα πίσω και αναδημιουργώντας, ένας άντρας και μια γυναίκα ξεδιπλώνουν ένα εικαστικό και μουσικό τοπίο από απολεσθέντα αντικείμενα, καταστάσεις, ανθρώπους που αναζητούν το δρόμο της επιστροφής, από το Σκοτάδι στο Φως».

Διάρκεια: 50΄

Σύλληψη-∆ημιουργία: Παναγιώτης Μανουηλίδης, Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου

Χορογραφία: Kωνσταντίνα Ευθυμιάδου

Μουσική: Panu (Παναγιώτης Μανουηλίδης)

Σκηνική εκτέλεση: Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου, Παναγιώτης Μανουηλίδης

Επεξεργασία ήχου: Λεωνίδας Μπεïλής

Φώτα-Φωτιστικές κατασκευές: ∆ήμητρα Αλουτζανίδου

Σκηνικά-Κοστούμια: Kόkakepanu

Video art-Φωτογραφίες: Παναγιώτης Ανδριανός

Συμπαραγωγή: 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, «Δρόμος με δέντρα - Baumstrasse», Garage 21

Παράσταση

Κυριακή 22.07

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας - Στούντιο | 20:00

 

«Journey Home»

«Οι Les Slovaks παρουσίασαν το Journey Home για πρώτη φορά στις Βρυξέλλες το Νοέμβριο του 2009. Έκτοτε περιοδεύουν με το έργο αυτό σε ολόκληρο τον κόσμο, ενθουσιάζοντας το κοινό με το παιχνιδιάρικο αλλά και γεμάτο δύναμη και ευαισθησία στιλ τους. Σε μια πολυφωνική παράσταση εμπνευσμένη από τον παραδοσιακό χορό, οι πέντε χορευτές του συγκροτήματος Les Slovaks, μαζί με τον παλιό συνεργάτη τους, τον μουσικό και συνθέτη Simon Thierrée, ξέρουν πώς να καθηλώνουν τον θεατή. Πρόκειται για μια σύνθεση από χορευτικές μινιατούρες, γεμάτες συναίσθημα, φαντασία, κοινά ιστορικά βιώματα και χιούμορ, που φέρνει κάθε χορευτή στο προσκήνιο ως σολίστ και ταυτόχρονα ως οργανικό στοιχείο μιας δυναμικής και οικογενειακής συλλογικότητας. Ο Simon, ως προσεκτικός ράφτης/μαέστρος, κεντά την πολύχρωμη μουσική του στο μέτρο κάθε χορευτικής σκηνής, επιτυγχάνοντας την τέλεια εφαρμογή, και οι Les Slovaks τραγουδούν και χορεύουν από καρδιάς, υπενθυμίζοντάς μας τη δύσκολη αλλά και γεμάτη ικανοποίηση εμπειρία της συλλογικής δημιουργίας και διαβίωσης».

Χορογραφία-Ερμηνεία: Les SlovaKs Dance Collective (Martin Kilvady, Peter Jasko, Anton Lachky, Milan Herich, Milan Tomášik)

Συνθέτης και μουσικός επί σκηνής: Simon Thierrée

Σχεδιασμός σκηνικού: Les SlovaKs Dance Collective, Joris De Bolle

Σχεδιασμός φωτισμού: Joris De Bolle

Σχεδιασμός κοστουμιών: Mat Voorter, Pepa Martinez

Τεχνικός ήχου και φωτισμού: Tom Daniels

Παραγωγή: Phileas Productions

Συμπαραγωγή: Kaaitheater (Βέλγιο), Charleroi/Danses (Βέλγιο), Teatre Mercat de les Flors (Ισπανία), Hellerau - European Center for the Arts Dresden (Γερμανία)

Με τη συνεργασία του DCJ - Dans Centrum Jette (Βέλγιο)

Παράσταση

Κυριακή 22.07

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας - Κεντρική σκηνή | 22:00

Εισιτήρια

kalamatadancefestival.gr, tickets.public.gr, ticketservices.gr, Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας 10.00 - 13.00, 18.30 - 21.00, τηλ. 27211 81030