Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 01:18

25 KDF 2019 - Τρίτη στην πλατεία

Δύο ανοιχτές παραστάσεις θα παρουσιαστούν απόψε στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, το “Wethericecream Weatheriscream” με την Ιουλία Ζαχαράκη και το “Invitation to…” των Anna Calsina Forrelland και Quentin Manfroy”...

ΙΟΥΛΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

WETHERICECREAM WEATHERISCREAM

23.07.2019

Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας | 21:00

Σκουπίζω τον αέρα,

πιάνω ένα κουνούπι,

φυσάω μια πεταλούδα,

ένα πούπουλο πέφτει,

κολλημένο στα χέρια,

ο νους αναρωτιέται,

το σώμα υπνοβατεί,

σαν οργισμένη φάλαινα,

καταραμένα κουνούπια,

βρικόλακες εν ζωή,

χάνουν την όραση,

στα όνειρά τους,

υπό την επήρεια μέθης,

μεταμορφώνονται.

--

Η Ιουλία Ζαχαράκη γεννήθηκε στα Χανιά το 1994. Πάντα της άρεσε να χορεύει. Αποφάσισε ότι πιο πολύ απ’ όλα της αρέσει ο σύγχρονος χορός, όπως ονομάζεται, και που η ίδια, ακόμα και τώρα, δεν μπορεί να εξηγήσει τι ακριβώς είναι. Της αρέσει να δημιουργεί φανταστικά τοπία και να ζει μέσα σε αυτά όπως σε ένα όνειρο. Παράλληλα την ενδιαφέρουν πάρα πολύ η κατασκευή του σώματος και οι δυνατότητές του, τόσο στην καθημερινή ζωή όσο και στον χορό και προσπαθεί να τις συνδυάσει.

ANNA CALSINA FORRELLAD & QUENTIN MANFROY 

INVITATION TO…

23.7.2019

Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας | 21:00

«Στο κατώφλι της ιστορίας, πριν από την επινόηση της γραφής, θα είχαμε επινοήσει τα όνειρα. Ο άνθρωπος θα είχε ξεκινήσει, σε κάποια μέρη, να διαχειρίζεται εικόνες. Να διαχειρίζεται τα κατάλοιπα του ορατού και να αντιστρέφει την αναλογία του φωτός.» 

[Jean-Louis Schefer, από το ντοκυμαντέρ Le Labyrinthe – Le Temps, la Mémoire, les Images του Philippe Grandieux (1989)]

--

Ερμηνεία: Anna Calsina Forrellad 

Μουσική: Quentin Manfroy

--

Η Anna Calsina Forrellad [Άνα Καλσίνα Φορελιάδ] σπούδασε χορό και καλές τέχνες στη Βαρκελώνη. Από το 2008, έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες δημιουργίες με τους James Thierrée, Boris Gibé, Carlos Pez, Camille Boitel, Claire Ruffin, Lali Ayguadé και Rootlessroot. Κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας συνεργασίας της με την Lisi Estaràs συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις, με πιο πρόσφατη τη Monkey Mind, με την υποστήριξη των ballets C de la B. Με την Murielle Felix συνεργάζεται στη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους, όπως η ταινία Le réveil. Η τελευταία συνεργασία της με την ομάδα Groupe Pluton χαίρει της υποστήριξης των Workspacebrussels και Buda Kortrijk.

Ο Quentin Manfroy σπούδασε φλογέρα στο Ωδείο των Βρυξελλών και αυτοσχεδιασμό με τον Fabrizio Cassol. Έχει συνεργαστεί με σύνολα κλασικής μουσικής (Sturm und Klang), με πιο εκλεκτικιστικά σύνολα (Maak, Matthieu Ha) και με παραδοσιακούς μουσικούς (Gnawa της Μαρακές, την Τυνήσια τραγουδίστρια Ghalia Benali). Έχει τιμηθεί με διεθνή βραβεία και διδάσκει ως προσκεκλημένος καθηγητής σε πολυάριθμα ωδεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 25 KDF 2019 - 5η μέρα/Τρίτη 24KDF 2019 - The Ageing Body »