Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021 01:18

Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου / παραστάσεις Τετάρτης

Χάρτινο θέατρο - κουκλοθέατρο “Άριμα”  «Ο Ερωτόκριτος» Ποίημα ερωτικόν Χάρτινο θέατρο - κουκλοθέατρο “Άριμα” «Ο Ερωτόκριτος» Ποίημα ερωτικόν

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

Σήμερα, Τετάρτη, το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας συνεχίζεται με έξι παραστάσεις, τρεις το πρωί για σχολεία και τρεις το απόγευμα. 
Στις έξι το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου το Κουκλοθέατρο ΤΕΡΑΤΟ θα παρουσιάσει την παράσταση «Ο Πουλτσινέλα και ο σκύλος». Η παράσταση θα παρουσιαστεί και την Πέμπτη στις 10 το πρωί. 
Στις εφτά το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, το  Θέατρο κούκλας ΜΑΡΜΙΤΑ θα παρουσιάσει την παράσταση «Τα παραμυθαλήθεια, Αλία». Η παράσταση θα παρουσιαστεί και την Πέμπτη στις 11 το πρωί.
Στις οχτώ το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου, το Χάρτινο θέατρο - κουκλοθέατρο “Άριμα” θα παρουσιάσει την παράσταση «Ο Ερωτόκριτος» Ποίημα ερωτικόν, η οποία επίσης θα παρουσιαστεί και την Πέμπτη στις 11 το πρωί. 
Στις 10 το πρωί, στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου, η ομάδα «PULSAR HIBISCUS» θα παρουσιάσει την παράσταση «Ιστορίες του Ουρανού και των ανθρώπων». 
Στις 10 το πρωί, στο “Περιβόλι της γιαγιάς”, η ομάδα “ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ” θα παρουσιάσει την παράσταση “Ο φίλος μου ο Τόμπυ”. 
Στις 11 το πρωί, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, το Θέατρο Σκιών ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ θα παρουσιάσει την παράσταση “Οι αρραβώνες του Καραγκιόζη”. Κουκλοθέατρο ΤΕΡΑΤΟ 

«Ο Πουλτσινέλα και ο σκύλος»

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 Οκτωβρίου 2021

Ώρα: 18.00 Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου

ΠΕΜΠΤΗ 7 Οκτωβρίου 2021

Ώρα: 10.00 Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου

Διάρκεια: 45' Ηλικία: 4+ 

Το έργο

Συγγραφέας - Σενάριο είναι από την Παραδοσιακή “Γκουαρατέλα”. “Γκουαρατέλα” ονομάζουμε το ναπολιτάνικο παραδοσιακό κουκλοθέατρο. Η αρχαία και μυστηριώδης αυτή τεχνική παραδίδεται προφορικά από δάσκαλο σε μαθητή από γενιά σε γενιά τα τελευταία τουλάχιστον 500 χρόνια. Πρωταγωνιστής και ψυχή της παράστασης είναι ο Πουλτσινέλα, που με το ελεύθερο πνεύμα του θέτει επί σκηνής την αιώνια σύγκρουση μεταξύ καλού και κακού, μια ρυθμική εναλλαγή από τον έρωτα στο θάνατο, από το άσπρο στο μαύρο, όπως η μάσκα του. Ο Πουλτσινέλα συντροφιά με την αγαπημένη του Τερεζίνα συναντά και συγκρούεται με ένα τερατώδη σκύλο, τον όμορφο και προνομιούχο Πασκουόλε, τον Αστυνόμο, τον Παππά, τον εκτελεστή και στο τέλος τον ίδιο το Χάρο. Μάχεται χωρίς πολλά λόγια και με συντριπτικό ρυθμό. Σε κάθε παράσταση ζει τη μια και μοναδική ζωή του με πάθη όμοια αυτών της ανθρώπινης φύσης. Μια λαϊκή καρναβαλική παράσταση γέλιου που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, καταφέρει να ζήσει μέσα στους αιώνες στα χέρια επιδέξιων κουκλοπαικτών και στις καρδιές των ανθρώπων. Παρασέρνει το θεατή σε ένα ταξίδι ειρωνικό και μυστηριώδες όπως η ζωή. Το γέλιο έρχεται να επιφέρει την κάθαρση.

Κατασκευές, Εμψύχωση: Σιωροπούλου Ερατώ 

Ο θίασος - Η καλλιτέχνης

Η Ερατώ Σιωροπούλου είναι κουκλοπαίκτρια, κουκλοποιός, θεατρολόγος. Σπούδασε στο τμήμα θεατρικών σπουδών του πανεπιστημίου Πατρών. Μαθήτευσε την τέχνη του κουκλοθέατρου δίπλα σε καταξιωμένους μάστορες του είδους σε Ελλάδα και εξωτερικό, τον Στάθη Μαρκόπουλο, τον Χρήστο Αυτσίδη, τον Salvatore Gatto. Εχει παρακολουθήσει εργαστήρια με τους (Vladimir Zakharov, Bread and puppet, handspring puppet company, Jordy Bertran κ.α). Έζησε στη Νάπολη και μαθήτευσε δίπλα στο Salvatore Gatto παραδοσιακό ναπολιτάνικο κουκλοθέατρο. Από το 2013 ασχολείται επαγγελματικά με το κουκλοθέατρο. Το 2015 μετακομίζει στη Βαρκελώνη όπου γεννιέται το κουκλοθέατρο «ΕΡΑΤΟ» και έκτοτε περιοδεύει σε Ευρώπη και Βαλκάνια, δίνοντας παραστάσεις σε πόλεις και χωριά, σε φεστιβάλ, σε σχολεία, σε δρόμους, σε πλατείες και σε πάρκα.

Τηλέφωνο: 6947022541
Θέατρο κούκλας ΜΑΡΜΙΤΑ

«Τα παραμυθαλήθεια, Αλία»

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 Οκτωβρίου 2021

Ώρα: 19.00 Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής

ΠΕΜΠΤΗ 7 Οκτωβρίου 2021

Ώρα: 11.00 Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής 

Διάρκεια: 45' Ηλικία: 5+ 

Το έργο

0 πόλεμος δεν κλέβει μόνο το παρόν μας, μα σβήνει και το παρελθόν μας. Κι έτσι αρπάζει το μέλλον μας. Βασόρα, Ιράκ, 2003. Οι μεγαλύτερες βιβλιοθήκες του Ιράκ, έχουν βομβαρδιστεί, σαν να ήταν στρατιωτικοί στόχοι.

Λίγο μετά το τέλος της πρώτης φάσης της εισβολής του Αμερικανικού στρατού, ένα κορίτσι γυρνά στους έρημους δρόμους, ψάχνοντας κάτι που να της θυμίζει την παλιά της ζωή. Στην περιπλάνησή της, θα γνωρίσει την Αλία Μοχάμεντ Μπέικερ, τη βιβλιοθηκάριο της Βασόρας. Η συνάντηση αυτή γίνεται αφορμή για την εξιστόρηση της συγκλονιστικής ιστορίας μιας γενναίας γυναίκας, που τόλμησε κόντρα στις πιθανότητες και τα στερεότυπα, να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να καταφέρει να διασώσει από βέβαιη καταστροφή 30.000 τόμους ιστορίας, επιστήμης, λογοτεχνίας, ποίησης, φιλοσοφίας, από τη Βιβλιοθήκη της Βασόρας.

Η αλήθεια ορμητική και δυνατή ντύνεται με παραμύθι, κουκλοθέατρο, μουσική και τραγούδι, σε αυτόν τον μαγικό τόπο «τα παραμυθαλήθεια», όπου το απίστευτο γίνεται η πιο αληθινή μας ιστορία. Μία παράσταση που μας μιλά με ποιητική διάθεση, για το θάρρος των ανθρώπων που υπερασπίζονται τη μνήμη, ψάχνουν την ιστορία, προστατεύουν τον πολιτισμό, διαφυλάσσουν το δίκαιο, ακόμα κι αν είναι λίγοι, ακόμα κι αν είναι μόνοι. Μια παράσταση θρεπτικού κουκλοθεάτρου, βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Αλία Μοχαμεντ Μπέηκερ, της γυναίκας που μας έμαθε τη δύναμη που φωλιάζει σε κάθε Βιβλιοθήκη.

Συντελεστές: Μανάση Μαρία, Αρχοντούλα Μήτσιου, Στέλλα Σακελλαρίου.

Σενάριο, έρευνα: Μανάση Μαρία, Αρχοντούλα Μήτσιου, Στέλλα Σακελλαρίου.

Κείμενο: Μανάση Μαρία, Στέλλα Σακελλαρίου 

Μουσική Σύνθεση και τραγούδια: Μαρία Μανάση 

Σκηνοθεσία, Κατασκευές: Μαρμίτα

Εμψύχωση: Αρχοντούλα Μήτσιου, Στέλλα Σακελλαρίου 

Κιθάρα, γιουκαλίλι, ήχοι, φωνητικά: Μανάση Μαρία

Καλλιτεχνικές τεχνικές: Κούκλες άμεσου χειρισμού, χάρτινες φιγούρες, θέατρο ντοκουμέντο, μουσική αφήγηση, τραγούδι 

Ο θίασος

Η Μαρμίτα δημιουργήθηκε το 2016 από τις Αρχοντούλα Μήτσιου, Μαρία Μανάση, Στέλλα Σακελλαρίου, με σκοπό να συγκεράσει τις παιδαγωγικές ανησυχίες με το θέατρο και την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Έχοντας ως κοινό τόπο την αγάπη για την παιδαγωγική και τις βιωματικές μορφές μάθησης, τη μουσική, το θέατρο, τις εικαστικές τέχνες, την έρευνα. Έχοντας κοινή την ανάγκη να μιλήσουμε στα παιδιά αλλά και να ακούσουμε τα παιδιά, φτιάξαμε μια κοινή φαρέτρα δεξιοτήτων και γνώσεων, με συνδετικό κρίκο την τέχνη του κουκλοθεάτρου και έτσι ξεπήδησε η Μαρμίτα. Στη Μαρμίτα μας κάνουμε θρεπτικό θέατρο μαγειρεμένο με Κούκλες.

Το Γενάρη του 2019 ξεκίνησε η συνεργασία της ομάδας με το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, όπου για 2 σεζόν υποδεχτήκαμε εκατοντάδες παιδιά από δημοτικά και γυμνάσια εντός αλλά και εκτός δήμου Θεσσαλονίκης. 

Website: www.marmitapuppets.comΧάρτινο θέατρο - κουκλοθέατρο “Άριμα”

«Ο Ερωτόκριτος» Ποίημα ερωτικόν

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 Οκτωβρίου 2021

Ώρα: 20.00 Αμφιθέατρο Πνευματικού Κέντρου

ΠΕΜΠΤΗ 7 Οκτωβρίου 2021

Ώρα: 11.00 Αμφιθέατρο Πνευματικού Κέντρου

Διάρκεια: 45' Ηλικία: 7+ 

Το έργο

Το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου “Ερωτόκριτος” είναι αναμφισβήτητα ένα αριστούργημα της Μεσαιωνικής Λογοτεχνίας. Η πρόθεση μας να το ζωντανέψουμε στη σκηνή στηρίχτηκε στην ανάγκη μας να αναδείξουμε την ομορφιά των πραγμάτων και των αισθημάτων. Στον Ερωτόκριτο συναντήσαμε έναν ασύγκριτο γλωσσικό πλούτο και μια μαγεία που μας ερέθισε. Όπως γράφει και ο Στ. Αλεξίου στην έκδοση που μελετήσαμε, ο Ερωτόκριτος συνδυάζει τη μαγεία του παραμυθιού με τη γνώση της ζωής. Με τις ποικίλες εμπειρίες που περιέχει, τη σωστή παρατήρηση και κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, ξεπερνά τον απλοϊκό σκελετό της πλοκής και γίνεται κάτι πολύ πιο βαθύ. Σ' αυτήν την παράσταση, μόνο όποιος ξέρει την ομορφιά της νιότης και του έρωτα, της θάλασσας και του αγώνα θα συναντηθεί μαζί μας. Με τα αρώματα μιας παλιάς εποχής, με τα χρώματα, την ποίηση και με την φαντασία, θα ταξιδέψει πλάι μας στον μαγικό κόσμο του Ερωτόκριτου.

Συγγραφέας: Βιτσέντζος Κορνάρος

Σκηνοθεσία - Διασκευή: Κωστής Ζαϊμάκης 

Σκηνικά, κατασκευές: Κ. Ζαϊμάκης, Ν. Οικονομέας 

Τεχνική: Χάρτινο θέατρο

Ο θίασος

Το Κουκλοθέατρο Άριμα, με 12 χρόνια ενεργούς δράσης, εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης. Συμμετέχει σε διεθνή θεατρικά φεστιβάλ και συνεργάζεται με άλλους καλλιτέχνες σε διάφορους τομείς τέχνης. Σκοπός του είναι η έρευνα και ο πειραματισμός σε ποικίλα είδη κουκλοθέατρου. Εκτός από τις παραστάσεις στοχεύει επίσης και στη διάδοση της τέχνης του κουκλοθέατρου μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια.

Ιδρυτής της ομάδας είναι ο κουκλοποιός και κουκλοπαίκτης Κωστής Ζαϊμάκης. Είναι κουκλοπαίχτης και κουκλοποιός, ηθοποιός, μουσικός, κλόουν και καλλιτέχνης του δρόμου. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος από θεατρικές παραγωγές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Ίδρυσε στην Θεσσαλονίκη το θέατρο Τέχνης Νεύμα. Τα τελευταία χρόνια κατοικεί στο Ηράκλειο Κρήτης όπου ίδρυσε το κουκλοθέατρο Άριμα.

Άριμα, σύμφωνα με αρχαίες διηγήσεις που προσπαθούν να εξηγήσουν το άρρητο του κόσμου, ήταν το όνομα μιας σπηλιάς. Αυτή η σπηλιά που βρισκόταν «μακριά από θνητούς και θεούς», χρησίμευε ως κατοικία μιας γυναικείας θεότητας που είχε τη μορφή φιδιού.

website: https://www.zaimakis.gr/ 2Q
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 Οκτωβρίου 2021

Ώρα: 10.00 Νηπιαγωγείο: Περιβόλι της Γιαγιάς

Διάρκεια: 40' · Ηλικία: 3-10

Το έργο

0 φίλος μου ο Τόμπυ είναι ένας σκύλος όπως όλοι οι άλλοι. Του αρέσει να γαβγίζει, να παίζει με το μπαλάκι του και να ξεκοκαλίζει μία μπριζόλα. Μόνο που ο Τόμπυ είναι ιδιαίτερος: κάποτε τον είχε χτυπήσει ένα αυτοκίνητο και τώρα έχει ένα σιδερένιο πόδι. Μη φοβάστε όμως! Σε τίποτα δεν τον εμποδίζει αυτό το σιδερένιο πόδι. Μέχρι που στο σχολείο του εμφανίζεται ένας καινούργιος σκύλος, ο Γουλφ, που προσπαθεί να τον πείσει ότι δεν είναι σκύλος, αφού δεν έχει τέσσερα πόδια. Τι είναι λοιπόν ο Τόμπυ:

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 3 έως 10 ετών και ασχολείται, με χιούμορ και προβληματισμό, με το πολύ ευαίσθητο θέμα της παρουσίας ενός παιδιού με ειδικές ικανότητες στο σχολείο.

Σενάριο: Λέλα Μεντεκίδου -Τάσος Αγγελόπουλος 

Σκηνοθεσία: Τάσος Αγγελόπουλος 

Κατασκευές-εμψύχωση: Δήμητρα Γιοβάνη 

Πρωτότυπη μουσική: Κωνσταντίνος Τοώνης 

Καλλιτεχνικές τεχνικές: muppets

Ο θίασος

Η θεατρική ομάδα ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ λειτουργεί από το 2011 και έχει συσταθεί από αποφοίτους του Τμήματος θεάτρου ΑΠΘ και της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ. Στα χρόνια λειτουργίας της έχει συνεργαστεί με θιάσους όπως η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» και το θέατρο Πόρτα, το ΚΘΒΕ, το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και Ιωαννίνων. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή και ελληνικά φεστιβάλ, ενώ τη σαιζόν 2019-2020 επιχορηγήθηκε από το ΥΠΠΟΑ για την παράσταση ΜοσκώΒ-Σελήμ, που ενσωμάτωνε τεχνικές του θεάτρου σκιών και του αντικειμενοθεάτρου (η παράσταση κέρδισε πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας στο Διεθνές Φεστιβάλ θεάτρου Πρίστινας, Κοσόβου).

Website: www.papalangki.gr 
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 Οκτωβρίου 2021

Ώρα: 10.00 Αμφιθέατρο Πνευματικού Κέντρου 

Διάρκεια: 50' λεπτά  Ηλικία: 6+

Το έργο

Κι όμως ο ουρανός δεν ήταν πάντοτε γεμάτος αστέρια. Ούτε οι άνθρωποι αφηγούνταν πάντοτε ιστορίες. Όμως τη στιγμή που αποφάσισαν να το κάνουν, κάτι θαυμαστό συνέβη. Γέμισε ένα κενό που ούτε και αυτοί δεν γνώριζαν πως υπήρχε, αυτό της μνήμης. Ιστορίες αγάπης, αλλά και αρετής, μετατράπηκαν σε φάρους που φωτίζουν ανεξίτηλα το δρόμο των ανθρώπων. Και δεν είναι ποιητικός ο λόγος! Τόσο εντυπωσιάστηκαν οι θεοί από τις ιστορίες αυτές, που θέλησαν να τιμήσουν τους ήρωες μεταμορφώνοντας τους σε αστέρια!

Συγγραφέας- Σενάριο: Ιορδανίδης Γιώργης, Ιορδανίδου Αλεξάνδρα

Συντελεστές: Σιωροπούλου Ερατώ, Αλεξανδρόπουλος Στράτος, Ιορδανίδης Γιώργης 

Σκηνοθεσία: Ιορδανίδης Γιώργης, Ιορδανίδου Αλεξάνδρα

Κατασκευές: Ιορδανίδης Γιώργης, Ιορδανίδου Αλεξάνδρα

Εμψύχωση: Ιορδανίδης Γιώργης Ιορδανίδου Αλεξάνδρα/Σιωροπούλου Ερατώ

Πρωτότυπη Μουσική: Φωτισμοί: Sebastian Lorch/Αλεξανδρόπουλος Στράτος 

Καλλιτεχνικές τεχνικές: (αφήγηση, μάσκες, χάρτινες κούκλες/οριγκάμι, ζωντανό τραγούδι)

Ο θίασος

Η ομάδα κουκλοθέατρου Pulsar Hibiscus δημιουργήθηκε το 2018 από τα αδέρφια Αλεξάνδρα και Γιώργη Ιορδανίδη που αποφάσισαν να ενώσουν τις μεγάλες τους αγάπες, το κουκλοθέατρο και την αστρονομία. Στην πορεία η ομάδα συμπληρώθηκε καλλιτεχνικά με τη συμμετοχή του Sebastian Lorch. Από τον Ιανουάριο του 2021, η σύνθεση της ομάδας διαμορφώθηκε ως εξής Σιωροπούλου Ερατώ. Ιορδανίδης Γιώργης, Αλεξανδρόπουλος Στράτος.

Ο Γιώργης Ιορδανίδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και ερασιτέχνης αστρονόμος. Από το 2012 συμμετέχει σε πανελλήνιες αστροεξορμήσεις ανά την Ελλάδα. Παράλληλα, από το 2018-2019 ασχολείται ενεργά με το κουκλοθέατρο μέσω διαφόρων συνεργασιών με άλλους κουκλοπαίκτες. Η Ερατώ Σιωροπούλου: κουκλοπαίκτρια, κουκλοποιός, θεατρολόγος. Σπούδασε στο τμήμα θεατρικών σπουδών του πανεπιστημίου Πατρών. Μαθήτευσε την τέχνη του κουκλοθέατρου δίπλα σε καταξιωμένους μάστορες του είδους σε Ελλάδα και εξωτερικό, τον Στάθη Μαρκόπουλο, τον Χρήστο Αυτσίδη, τον Salvatore Gatto. Ο Στράτος Αλεξανδρόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ειδικότητα την Ειδική - Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή και του Μουσικού Σχολείου Αλίμου. website: https://www.facebook.com/pulsarhibiscus · 
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 Οκτωβρίου 2021

Ώρα: 11.00 Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου

Διάρκεια: 60'  Ηλικία: 4+ 

Το έργο

Η ομάδα Ανεμοδούρα παρουσιάζει μία από τις κλασικές κωμωδίες του παραδοσιακού θεάτρου σκιών στην οποία εμφανίζονται οι γνωστοί χαρακτήρες του θιάσου. 0 αγαπημένος μας ξυπόλητος ήρωας προσλαμβάνεται ως υπηρέτης στο σπίτι ενός ηλικιωμένου και πλούσιου ανθρώπου, έτσι ώστε να υποδέχεται τους καλεσμένους που περιμένει. Καλεσμένοι είναι επίδοξοι γαμπροί που έχει καλέσει ο οικοδεσπότης ελπίζοντας να καταφέρει να παντρέψει την κόρη του. Ο Καραγκιόζης τους υποδέχεται όλους με… το δικό του τρόπο και ως συνήθως, ανατρέπει τα πάντα.

Σκηνοθεσία: Κωστιδάκης Μπάμπης 

Κατασκευές, Εμψύχωση Φιγούρες, Σκηνικά: Κωστιδάκης Σταύρος

Καραγκιοζοπαίχτης: Κωστιδάκης Μπάμπης 

Χειρισμός φιγούρας: Αγγελική Γουναρίδη 

Καλλιτεχνικές τεχνικές: Παραδοσιακό θέατρο σκιών

Ο θίασος

Ο Μπάμπης Κωστιδάκης, η Σοφία Χατζόγλου και ο Σταύρος Κωστιδάκης το 2016 αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους αλλά και να προσπαθήσουν να βρουν τους κοινούς τόπους των τεχνών που αγαπούν και που είχαν μάθει, είχαν πειραματιστεί και είχαν εξελίξει μέχρι τότε. Η "Ανεμοδούρα" δήμιουργήθηκε για να στεγάσει αλλά και να δυναμώσει την ανάγκη τους για έκφραση και επικοινωνία μέσω της τέχνης. Το κουκλοθέατρο, το θέατρο σκιών, η μουσικοκινητική, το σχέδιο και η μουσική αξιοποιούνται από την "Ανεμοδούρα" ξεχωριστά το καθένα αλλά και μέσα από παραστάσεις, εργαστήρια και δρώμενα που μπορούν να συναντηθούν και να συνθέσουν το δικό τους μοναδικό και ιδιαίτερο αποτέλεσμα… το παιχνίδι που είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για το μαγικό αυτό ταξίδι τους. Είναι η ...ανεμοδούρα τους.

website: anemodoura.gr - https://www.facebook.com/anemodoura