Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021 01:52

Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου / Παραστάσεις Πέμπτης

Ομάδα κουκλοθέατρου «DROMOCOSMICAS»  «MUAMBA» Ομάδα κουκλοθέατρου «DROMOCOSMICAS» «MUAMBA»

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

Και σήμερα με έξι παραστάσεις συνεχίζεται το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας. 
Στις 3.30 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, η Ομάδα κουκλοθέατρου «ΚΟΥΤΟΥΡΟΥ» θα παρουσιάσει την παράσταση «Βιολέτα». Η παράσταση θα παρουσιαστεί και την Παρασκευή στις δέκα το πρωί. 
Στις 6.15 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου, η Ομάδα κουκλοθέατρου «DROMOCOSMICAS» θα παρουσιάσει την παράσταση «MUAMBA». Η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί και την Κυριακή στις 11 το πρωί. 
Στις οχτώ το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, το Χάρτινο θέατρο-Θέατρο Μαριονέτας “ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ” θα παρουσιάσει την παράσταση «Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα». Η παράσταση θα παρουσιαστεί και την Παρασκευή τις 11 το πρωί. 
Σήμερα το πρωί θα παρουσιαστούν σε σχολεία οι παραστάσεις: 
-Στις δέκα στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου «Ο Πουλτσινέλα και ο σκύλος» από το Κουκλοθέατρο ΤΕΡΑΤΟ 
-Στις 11 στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής «Τα παραμυθαλήθεια, Αλία» από το  Θέατρο κούκλας ΜΑΡΜΙΤΑ. 
-Στις 11 στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρο “Ο Ερωτόκριτος” Ποίημα ερωτικών από το Χάρτινο θέατρο - κουκλοθέατρο “Άριμα”. 

Ομάδα κουκλοθέατρου «ΚΟΥΤΟΥΡΟΥ»

«Βιολέτα»

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

ΠΕΜΠΤΗ 7 Οκτωβρίου 2021

Ώρα:15.30  Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 Οκτωβρίου 2021

Ώρα: 10.00  Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής

Διάρκεια: 20' Ηλικία:3+

Το έργο

Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια σχολή χορού, όπου μια μπαλαρίνα κατά τη διάρκεια του χορού παρατηρεί αλλαγές στη μουσική, αλλά και στο σώμα της... Τελικά, μαγεύει με τη μουσική της!

Συντελεστές: Ειρήνη Λάλου

Καλλιτεχνικές τεχνικές: Επιτραπέζια κούκλα

Ο θίασος

Η Ειρήνη Λάλου εργάζεται ως παιδαγωγός προσχολικής αγωγής στην A' & Β' Εκπαίδευση, σε παιδικούς σταθμούς και ως κοινωνική φροντίστρια Α.Μ.Ε.Α. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στο δήμο Ληλαντίων (Κ.Ε.Δ.Η.Λ.) ως υπεύθυνη χειροτεχνίας και κουκλοθεάτρου και στην δημοτική επιχείρηση ΔΗ.Κ.Ε.Τ δήμου Τανάγρας, όπως επίσης και στα Ν.Ε.Λ.Ε.Έχει μαθητεύσει δίπλα στον Φρανσίσκο Μπρίτο και τον Στάθη Μαρκόπουλο. Μέσα από την τέχνη του κουκλοθεάτρου βρίσκει τρόπους επικοινωνίας με Α.Μ.Ε.Α. και όχι μόνο..

Το 2014 η παράσταση βραβεύθηκε με το δεύτερο βραβείο στην 6η συνάντηση νέων κουκλοπαικτών του Φεστιβάλ Κιλκίς και παρουσιάστηκε στο International micro festival 2016 στο Dordrecht στην Ολλανδία.

Κινητό: 6972160650Ομάδα κουκλοθέατρου «DROMOCOSMICAS»

«MUAMBA»

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

ΠΕΜΠΤΗ 7 Οκτωβρίου 2021

Ώρα:18.15 Αμφιθέατρο Πνευματικού Κέντρου

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 Οκτωβρίου 2021

Ώρα: 11.00 Αμφιθέατρο Πνευματικού Κέντρου 

Διάρκεια:50' · Ηλικία: 4+

Το έργο

Η "MUAMBA" είναι μια διαδραστική παράσταση από τους Dromocosmicas. Ένα κωμικό show για όλες τις ηλικίες. Μία συγχώνευση μιμικής, μαγικών κόλπων, μουσικής, θεάτρου δρόμου, σωματικού θεάτρου, σχοινοβασίας που θα μας κάνει να ταξιδέψουμε στην ατμόσφαιρα των παλιών παραδοσιακών μικρών περιπλανώμενων τσίρκο.

O Lord Byron, ένας τσαρλατάνος, ευέλικτος καλλιτέχνης και η αδέξια βοηθός του Signorina, παρουσιάζουν το MUAMBA show τους. (MUAMBA στα Πορτογαλικά σημαίνει προϊόν μιας πολύ χαμηλής ποιότητας. Εδώ Βέβαια χρησιμοποιείται χιουμοριστικά.) Ανάμεσα σε κωμικά νούμερα, μαγικά κόλπα, ακροβατικά και ακούσια σαμποτάζ της Signorina, η παράσταση ακροβατεί στα όρια της αλήθειας και της φάρσας. Στο ακροατήριο αιωρείται διαρκώς η ελπίδα για ένα μεγάλο φινάλε... ότι κάτι σπουδαίο στο τέλος θα συμβεί...

Σκηνοθεσία, Δραματουργία: Camilla Bombardini και Byron Skouris

Παίκτες: Camilla Bombardini και Byron Skouris 

Κοστούμια: Camilla Bombardini

Σκηνικά: Camilla Bombardini και Byron Skouris 

Μουσική επιλογή: Camilla Bombardini 

Παραγωγή: Dromocosmicas 

Ο θίασος

Oι Dromocosmicas είναι ένας περιπλανώμενος θίασος που δημιουργήθηκε το 2010 από τους Byron Skouris και Camilla Bombardini. Το όνομα συμβολίζει τον πλανόδιο χαρακτήρα της ομάδας, η οποία επιδιώκει να φέρει το κοινό σε επαφή με την εμπειρία του θεάτρου, ως μία thriving adventure. Μέσα από τα ταξίδια τους στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική και την επαφή και συνεργασία με άλλες παρόμοιες ομάδες, η ομάδα βρίσκεται σε μία διαρκή έρευνα. Μέσω της αναζήτησης αυτής, η ομάδα επιδιώκει να βρει μία κοινή γλώσσα επικοινωνίας συνδυάζοντας την τέχνη των κλόουν, την Commedia dell’ Arte, στοιχεία από το τσίρκο και τις πολιτιστικές παραδόσεις διαφόρων περιοχών. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους, παρουσιάζουν τις δουλειές τους σε φεστιβάλ, σχολεία, θέατρα, κοινωνικά project και πλατείες και πραγματοποιούν βιωματικά σεμινάρια σχετικά με το θέατρο και το τσίρκο για παιδιά και ενήλικες σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο. Από το 2013 έδρα της ομάδας είναι η Θεσσαλονίκη. Παρόλα αυτά οι Dromocosmicas πραγματοποιούν περιοδείες σε πόλεις, νησιά, χωριά και ευρύτερες περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια περιοδεύουν με τις παραστάσεις "Vagor & Bellavita" και "MUAMBA" για τις οποίες διακρίθηκαν με πολλά βραβεία.

Site: www.dromocosmicas.com 
Χάρτινο θέατρο Θέατρο Μαριονέτας “ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ”

«Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα»

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

ΠΕΜΠΤΗ 7 Οκτωβρίου 2021

Ώρα:20.00  Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 Οκτωβρίου 2021

Ώρα: 11.00  Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου

Διάρκεια:50’ Ηλικία:4+ 

Το έργο

Που χάνονται τα παιδικά μας όνειρα; Θα μπορέσει άραγε να μας δώσει κάποια απάντηση ο Στρατής, ο μικρός μυλωνάς με τη μεγάλη αγάπη για τη μουσική;

Όταν το πάθος του Στρατή για το βιολί συγκρούεται με τα συμφέροντα του σκληρού αφέντη το όνειρο και η πραγματικότητα μπλέκονται σε ένα χορό παράξενο, μαγικό, και γνώριμο...

Μια ιστορία για την ομορφιά της μουσικής και τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης.

Πρόκειται για μια παράσταση θεάτρου μαριονέτας με κούκλες διαφορετικών μεγεθών και τεχνικών (μαριονέτες με νήματα και μαρότες) χρησιμοποιεί τεχνικές αφήγησης παραμυθιού και σύγχρονου θεάτρου σκιών, ενώ ο σκηνικός χώρος μεταμορφώνεται διαρκώς κατά την εξέλιξη της δράσης. 

Συγγραφέας- Σενάριο: Δημήτρης θεοχάρης (διασκευή παραδοσιακού Νορβηγικού μύθου) 

Σκηνοθεσία: Νίκος Τόμηρος

Κατασκευές, Εμψύχωση: θέατρο μαριονέτας Ανταμαπανταχού

Πρωτότυπη Μουσική: Μηνάς Εμμανουήλ 

Φωτισμοί: Ανταμαπανταχού

Κοστούμια: Ολγα Γερογιαννάκη

Καλλιτεχνικές τεχνικές: Μαριονέτες, κούκλες μαρότ, επιτραπέζιες και θέατρο σκιών

Ο θίασος

Το εργαστήρι κατασκευής και θεάτρου μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ δημιουργήθηκε το 1996 από τον Νίκο Τόμηρο και την Ελένη Παναγιώτου, κουκλοποιούς και κουκλοπαίκτες με έδρα τα Βασιλικά της Β. Εύβοιας. Από τότε δίνει παραστάσεις στον δρόμο, σε θέατρα, σχολεία, εκδηλώσεις δήμων στην Ελλάδα, και έχει συμμετάσχει σε 39 διεθνή φεστιβάλ σε 15 χώρες στην Ευρώπη, Ν.Αφρική και Ασία. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το συνδυασμό του θεάτρου κούκλας με άλλες τέχνες και σε αυτή τη κατεύθυνση έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες από το χώρο του θεάτρου, της μουσικής και του τσίρκου. Έχει κάνει εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για παιδιά και ενήλικες σε δήμους, σχολεία και διεθνή φεστιβάλ.

0 Νίκος Τόμηρος εκτός από την πορεία του ως κουκλοπαίκτης-κουκλοποιός παρακολούθησε σεμινάρια σωματικού θεάτρου, υποκριτικής, χορού, κλόουν και σύγχρονου θεάτρου σκιών.

Η Ελένη Παναγιώτου, επίσης κουκλοπαίκτρια-κουκλοποιός είναι κοινωνική λειτουργός και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με εμψύχωση αντικειμένων, θεατρικό φωτισμό, ζωγραφικής και stop motion animation.

website: puppetryanimation.blogspot.gr Κουκλοθέατρο ΤΕΡΑΤΟ 

«Ο Πουλτσινέλα και ο σκύλος»

ΠΕΜΠΤΗ 7 Οκτωβρίου 2021

Ώρα: 10.00 Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου

Διάρκεια: 45' Ηλικία: 4+ 

Το έργο

Συγγραφέας - Σενάριο είναι από την Παραδοσιακή “Γκουαρατέλα”. “Γκουαρατέλα” ονομάζουμε το ναπολιτάνικο παραδοσιακό κουκλοθέατρο. Η αρχαία και μυστηριώδης αυτή τεχνική παραδίδεται προφορικά από δάσκαλο σε μαθητή από γενιά σε γενιά τα τελευταία τουλάχιστον 500 χρόνια. Πρωταγωνιστής και ψυχή της παράστασης είναι ο Πουλτσινέλα, που με το ελεύθερο πνεύμα του θέτει επί σκηνής την αιώνια σύγκρουση μεταξύ καλού και κακού, μια ρυθμική εναλλαγή από τον έρωτα στο θάνατο, από το άσπρο στο μαύρο, όπως η μάσκα του. Ο Πουλτσινέλα συντροφιά με την αγαπημένη του Τερεζίνα συναντά και συγκρούεται με ένα τερατώδη σκύλο, τον όμορφο και προνομιούχο Πασκουόλε, τον Αστυνόμο, τον Παππά, τον εκτελεστή και στο τέλος τον ίδιο το Χάρο. Μάχεται χωρίς πολλά λόγια και με συντριπτικό ρυθμό. Σε κάθε παράσταση ζει τη μια και μοναδική ζωή του με πάθη όμοια αυτών της ανθρώπινης φύσης. Μια λαϊκή καρναβαλική παράσταση γέλιου που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, καταφέρει να ζήσει μέσα στους αιώνες στα χέρια επιδέξιων κουκλοπαικτών και στις καρδιές των ανθρώπων. Παρασέρνει το θεατή σε ένα ταξίδι ειρωνικό και μυστηριώδες όπως η ζωή. Το γέλιο έρχεται να επιφέρει την κάθαρση.

Κατασκευές, Εμψύχωση: Σιωροπούλου Ερατώ 

Ο θίασος - Η καλλιτέχνης

Η Ερατώ Σιωροπούλου είναι κουκλοπαίκτρια, κουκλοποιός, θεατρολόγος. Σπούδασε στο τμήμα θεατρικών σπουδών του πανεπιστημίου Πατρών. Μαθήτευσε την τέχνη του κουκλοθέατρου δίπλα σε καταξιωμένους μάστορες του είδους σε Ελλάδα και εξωτερικό, τον Στάθη Μαρκόπουλο, τον Χρήστο Αυτσίδη, τον Salvatore Gatto. Εχει παρακολουθήσει εργαστήρια με τους (Vladimir Zakharov, Bread and puppet, handspring puppet company, Jordy Bertran κ.α). Έζησε στη Νάπολη και μαθήτευσε δίπλα στο Salvatore Gatto παραδοσιακό ναπολιτάνικο κουκλοθέατρο. Από το 2013 ασχολείται επαγγελματικά με το κουκλοθέατρο. Το 2015 μετακομίζει στη Βαρκελώνη όπου γεννιέται το κουκλοθέατρο «ΕΡΑΤΟ» και έκτοτε περιοδεύει σε Ευρώπη και Βαλκάνια, δίνοντας παραστάσεις σε πόλεις και χωριά, σε φεστιβάλ, σε σχολεία, σε δρόμους, σε πλατείες και σε πάρκα.

Τηλέφωνο: 6947022541
Θέατρο κούκλας ΜΑΡΜΙΤΑ

«Τα παραμυθαλήθεια, Αλία»

ΠΕΜΠΤΗ 7 Οκτωβρίου 2021

Ώρα: 11.00 Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής 

Διάρκεια: 45' Ηλικία: 5+ 

Το έργο

0 πόλεμος δεν κλέβει μόνο το παρόν μας, μα σβήνει και το παρελθόν μας. Κι έτσι αρπάζει το μέλλον μας. Βασόρα, Ιράκ, 2003. Οι μεγαλύτερες βιβλιοθήκες του Ιράκ, έχουν βομβαρδιστεί, σαν να ήταν στρατιωτικοί στόχοι.

Λίγο μετά το τέλος της πρώτης φάσης της εισβολής του Αμερικανικού στρατού, ένα κορίτσι γυρνά στους έρημους δρόμους, ψάχνοντας κάτι που να της θυμίζει την παλιά της ζωή. Στην περιπλάνησή της, θα γνωρίσει την Αλία Μοχάμεντ Μπέικερ, τη βιβλιοθηκάριο της Βασόρας. Η συνάντηση αυτή γίνεται αφορμή για την εξιστόρηση της συγκλονιστικής ιστορίας μιας γενναίας γυναίκας, που τόλμησε κόντρα στις πιθανότητες και τα στερεότυπα, να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να καταφέρει να διασώσει από βέβαιη καταστροφή 30.000 τόμους ιστορίας, επιστήμης, λογοτεχνίας, ποίησης, φιλοσοφίας, από τη Βιβλιοθήκη της Βασόρας.

Η αλήθεια ορμητική και δυνατή ντύνεται με παραμύθι, κουκλοθέατρο, μουσική και τραγούδι, σε αυτόν τον μαγικό τόπο «τα παραμυθαλήθεια», όπου το απίστευτο γίνεται η πιο αληθινή μας ιστορία. Μία παράσταση που μας μιλά με ποιητική διάθεση, για το θάρρος των ανθρώπων που υπερασπίζονται τη μνήμη, ψάχνουν την ιστορία, προστατεύουν τον πολιτισμό, διαφυλάσσουν το δίκαιο, ακόμα κι αν είναι λίγοι, ακόμα κι αν είναι μόνοι. Μια παράσταση θρεπτικού κουκλοθεάτρου, βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Αλία Μοχαμεντ Μπέηκερ, της γυναίκας που μας έμαθε τη δύναμη που φωλιάζει σε κάθε Βιβλιοθήκη.

Συντελεστές: Μανάση Μαρία, Αρχοντούλα Μήτσιου, Στέλλα Σακελλαρίου.

Σενάριο, έρευνα: Μανάση Μαρία, Αρχοντούλα Μήτσιου, Στέλλα Σακελλαρίου.

Κείμενο: Μανάση Μαρία, Στέλλα Σακελλαρίου 

Μουσική Σύνθεση και τραγούδια: Μαρία Μανάση 

Σκηνοθεσία, Κατασκευές: Μαρμίτα

Εμψύχωση: Αρχοντούλα Μήτσιου, Στέλλα Σακελλαρίου 

Κιθάρα, γιουκαλίλι, ήχοι, φωνητικά: Μανάση Μαρία

Καλλιτεχνικές τεχνικές: Κούκλες άμεσου χειρισμού, χάρτινες φιγούρες, θέατρο ντοκουμέντο, μουσική αφήγηση, τραγούδι 

Ο θίασος

Η Μαρμίτα δημιουργήθηκε το 2016 από τις Αρχοντούλα Μήτσιου, Μαρία Μανάση, Στέλλα Σακελλαρίου, με σκοπό να συγκεράσει τις παιδαγωγικές ανησυχίες με το θέατρο και την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Έχοντας ως κοινό τόπο την αγάπη για την παιδαγωγική και τις βιωματικές μορφές μάθησης, τη μουσική, το θέατρο, τις εικαστικές τέχνες, την έρευνα. Έχοντας κοινή την ανάγκη να μιλήσουμε στα παιδιά αλλά και να ακούσουμε τα παιδιά, φτιάξαμε μια κοινή φαρέτρα δεξιοτήτων και γνώσεων, με συνδετικό κρίκο την τέχνη του κουκλοθεάτρου και έτσι ξεπήδησε η Μαρμίτα. Στη Μαρμίτα μας κάνουμε θρεπτικό θέατρο μαγειρεμένο με Κούκλες.

Το Γενάρη του 2019 ξεκίνησε η συνεργασία της ομάδας με το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, όπου για 2 σεζόν υποδεχτήκαμε εκατοντάδες παιδιά από δημοτικά και γυμνάσια εντός αλλά και εκτός δήμου Θεσσαλονίκης. 

Website: www.marmitapuppets.com
Χάρτινο θέατρο - κουκλοθέατρο “Άριμα”

«Ο Ερωτόκριτος» Ποίημα ερωτικόν

ΠΕΜΠΤΗ 7 Οκτωβρίου 2021

Ώρα: 11.00 Αμφιθέατρο Πνευματικού Κέντρου

Διάρκεια: 45' Ηλικία: 7+ 

Το έργο

Το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου “Ερωτόκριτος” είναι αναμφισβήτητα ένα αριστούργημα της Μεσαιωνικής Λογοτεχνίας. Η πρόθεση μας να το ζωντανέψουμε στη σκηνή στηρίχτηκε στην ανάγκη μας να αναδείξουμε την ομορφιά των πραγμάτων και των αισθημάτων. Στον Ερωτόκριτο συναντήσαμε έναν ασύγκριτο γλωσσικό πλούτο και μια μαγεία που μας ερέθισε. Όπως γράφει και ο Στ. Αλεξίου στην έκδοση που μελετήσαμε, ο Ερωτόκριτος συνδυάζει τη μαγεία του παραμυθιού με τη γνώση της ζωής. Με τις ποικίλες εμπειρίες που περιέχει, τη σωστή παρατήρηση και κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, ξεπερνά τον απλοϊκό σκελετό της πλοκής και γίνεται κάτι πολύ πιο βαθύ. Σ' αυτήν την παράσταση, μόνο όποιος ξέρει την ομορφιά της νιότης και του έρωτα, της θάλασσας και του αγώνα θα συναντηθεί μαζί μας. Με τα αρώματα μιας παλιάς εποχής, με τα χρώματα, την ποίηση και με την φαντασία, θα ταξιδέψει πλάι μας στον μαγικό κόσμο του Ερωτόκριτου.

Συγγραφέας: Βιτσέντζος Κορνάρος

Σκηνοθεσία - Διασκευή: Κωστής Ζαϊμάκης 

Σκηνικά, κατασκευές: Κ. Ζαϊμάκης, Ν. Οικονομέας 

Τεχνική: Χάρτινο θέατρο

Ο θίασος

Το Κουκλοθέατρο Άριμα, με 12 χρόνια ενεργούς δράσης, εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης. Συμμετέχει σε διεθνή θεατρικά φεστιβάλ και συνεργάζεται με άλλους καλλιτέχνες σε διάφορους τομείς τέχνης. Σκοπός του είναι η έρευνα και ο πειραματισμός σε ποικίλα είδη κουκλοθέατρου. Εκτός από τις παραστάσεις στοχεύει επίσης και στη διάδοση της τέχνης του κουκλοθέατρου μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια.

Ιδρυτής της ομάδας είναι ο κουκλοποιός και κουκλοπαίκτης Κωστής Ζαϊμάκης. Είναι κουκλοπαίχτης και κουκλοποιός, ηθοποιός, μουσικός, κλόουν και καλλιτέχνης του δρόμου. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος από θεατρικές παραγωγές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Ίδρυσε στην Θεσσαλονίκη το θέατρο Τέχνης Νεύμα. Τα τελευταία χρόνια κατοικεί στο Ηράκλειο Κρήτης όπου ίδρυσε το κουκλοθέατρο Άριμα.

Άριμα, σύμφωνα με αρχαίες διηγήσεις που προσπαθούν να εξηγήσουν το άρρητο του κόσμου, ήταν το όνομα μιας σπηλιάς. Αυτή η σπηλιά που βρισκόταν «μακριά από θνητούς και θεούς», χρησίμευε ως κατοικία μιας γυναικείας θεότητας που είχε τη μορφή φιδιού.

website: https://www.zaimakis.gr/ 2Q