Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017 16:58

Η Γιώτα Μηλίτση στις “Ακυβέρνητες πολιτείες”

Η Γιώτα Μηλίτση στις “Ακυβέρνητες πολιτείες”

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ 
Στις «Ακυβέρνητες πολιτείες - Η Λέσχη», το κορυφαίο έργο του Στρατή Τσίρκα που ανεβάζουν σε συμπαραγωγή το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης, συμμετέχει η Καλαματιανή ηθοποιός Γιώτα Μηλίτση. Η πρεμιέρα θα δοθεί την Παρασκευή 17 Μαρτίου στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης...

«Η Λέσχη» είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας των «Ακυβέρνητων πολιτειών» (τα άλλα δύο είναι η «Αριάγνη» και η «Νυχτερίδα», τα οποία θα ανέβουν στη συνέχεια). 

Η δράση τοποθετείται στα Ιεροσόλυμα το καλοκαίρι του 1942, την κρίσιμη εκείνη στιγμή που τα χιτλερικά στρατεύματα προελαύνουν στη Μέση Ανατολή και η έκβαση του πολέμου φαίνεται να γέρνει υπέρ του Άξονα. Σε μια κάπως ιδιόμορφη πανσιόν της πόλης συνωστίζονται άνθρωποι όλων των φυλών και των θρησκειών, «ναυάγια της καταιγίδας που σαρώνει τον κόσμο». Ανάμεσά τους ο Μάνος Σιμωνίδης, ένας Έλληνας αριστερός διανοούμενος που βρίσκεται σε ρήξη με την παράνομη αντιφασιστική οργάνωση στην οποία ανήκει και η Έμμη Μπόμπρετσμπεργκ, η όμορφη σύζυγος ενός υπουργού της πρώην Αυστριακής κυβέρνησης, που αναστατώνει τον ανδρικό πληθυσμό με τον διάχυτο ερωτισμό της. Μεταξύ τους θα αναπτυχθεί ένας βαθύς όσο και αδιέξοδος έρωτας. Το ερωτικό αυτό σώμα της Έμμης θα σταθεί ο καταλύτης που θα πυροδοτήσει τη δράση στην ακυβέρνητη πολιτεία - ή σωστότερα σε μια πολιτεία που κυβερνάται από μια σειρά από κρυφούς αλλά ισχυρότατους εξουσιαστικούς μηχανισμούς. Έρωτας και πολιτική, πόλεμος και διανόηση συμπλέκονται στη Λέσχη αλλά πάνω από όλα κυριαρχεί το θέμα της μοναξιάς, καθώς όλα τα πρόσωπα της επικής αυτής τοιχογραφίας ζουν «μόνοι και ξεκομμένοι, στο περιθώριο του κόσμου, του έθνους τους», ο καθένας τους «τυλιγμένος μέσα σ’ έναν κύλινδρο μοναξιάς».

«Η Λέσχη», θα παρουσιάζεται από τις 17 Μαρτίου έως και τις 28 Μαΐου στο Yπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, σε δραματουργία - σκηνοθεσία Έφης Θεοδώρου.
Σκηνικά - Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου
Μουσική: Νίκος Πλάτανος
Κίνηση: Ερμής Μαλκότσης
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Συνεργάτις δραματουργός: Παναγιώτα Κωνσταντινάκου
Βοηθός σκηνοθέτη: Παρασκευή Λυπημένου

Διανομή, με αλφαβητική σειρά:
Θανάσης Βλαβιανός
Θανάσης Δήμου
Ανθή Ευστρατιάδου
Γιώργος Κριθάρας
Κατερίνα Λυπηρίδου
Μανώλης Μαυροματάκης
Γιώτα Μηλίτση
Ηλέκτρα Νικολούζου
Δημήτρης Πασσάς
Μάνος Στεφανάκης

Φωτογράφος παράστασης: Μυρτώ Αποστολίδου
Video trailer: Μιχαήλ Μαυρομούστακος

Χώρος Διεξαγωγής:
Θέατρο Τέχνης, Υπόγειο (Πεσμαζόγλου 5)
τηλ. 2103228706

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη & Κυριακή 20.00
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:15

Τιμές Εισιτηρίων:
Τετάρτη & Παρασκευή: 15 ευρώ γενική, 10 ευρώ μειωμένο και 8 ευρώ οι άνεργοι
Πέμπτη: 10 ευρώ γενική είσοδος
Σάββατο: 18 ευρώ γενική, 12 ευρώ μειωμένο και 8 ευρώ οι άνεργοι
Κυριακή: 16 ευρώ γενική, 12 ευρώ μειωμένο και 8 ευρώ οι άνεργοι

Ακολουθεί το τρέιλερ της παράστασης

Πολυμέσα