Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 22:02

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου τιμά τον Γιώργο Οικονομόπουλο

Γιώργος Οικονομόπουλος Γιώργος Οικονομόπουλος

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τον Γιώργο Οικονομόπουλο, κορυφαίο φωτοειδησεογράφο, ιδιοκτήτη στο παρελθόν του μεγαλύτερου πρακτορείου φωτογραφιών στην Ελλάδα και δημιουργό της εφημερίδας της Μεσσηνίας “Επικαιρότητα”, θα τιμήσει τη Τρίτη 27 Φεβρουαρίου ο ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου), στο πλαίσιο της τελετής απονομής των 26ων Δημοσιογραφικών Βραβείων.

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), αποφάσισε να σε τιμήσει στην τελετή απονομής των 26 ων Δημοσιογραφικών Βραβείων, για την προσφορά σου στην εξέλιξη του φωτοειδησεογραφικού ρεπορτάζ” σημειώνει ο Σύνδεσμος στην πρόσκλησή του προς τον Γιώργο Οικονομόπουλο. 

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί, στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στο Χαλάνδρι της Αθήνας. 

Ο Γιώργος Οικονομόπουλος ξεκίνησε την πορεία του το 1981, έχει εργαστεί σε διάφορες εφημερίδες, όπως την Ελευθεροτυπία και το Έθνος, ενώ ήταν εκείνος που έφερε πρώτος στην Ελλάδα μηχανήματα τηλεφωτογραφίας, που τότε διέθεταν μόνο τα μεγαλύτερα διεθνή πρακτορεία όπως το Reuters και το Associated Press.

Φωτογραφίες του Γιώργου Οικονομόπουλου με τον Νίκο Γκάλη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη, το 1986 από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ στην Ισπανία και το 1987 από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ στην Αθήνα, έγιναν γραμματόσημα. 

Στ.Μ.