Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 07:56

Οι υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας από τη Μεσσηνία συμμετέχουν στην κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας

Οι υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας από τη Μεσσηνία συμμετέχουν στην κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας

Στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας, οι οποίοι έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί για τον κορονοϊό, συμμετέχουν και οι υγειονομικοί της Μεσσηνίας. Οι κινητοποιήσει γίνονται έξω από το υπουργείο Υγείας, στην Αθήνα…

Σε ανακοίνωσή τους οι υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας από τη Μεσσηνία σημειώνουν: “Οι Υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας συνεχίζουν εδώ και μια εβδομάδα  να βρίσκονται έξω από το Υπουργείο Υγείας σε 24ωρη βάση, απαιτώντας να επιστρέψουν άμεσα στις θέσεις τους στα νοσοκομεία για να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές.

Επιπλέον ζητούν να καταργηθεί εδώ και τώρα το παράλογο και επικίνδυνο μέτρο της υποχρεωτικότητας και των "πράσινων"  απαράδεκτων πιστοποιητικών, τα οποία εκτός απ' τον διαχωρισμό των πολιτών διασπείρουν ανεξέλεγκτα τον κορωνοιο, όπως συνέβη με την πρόσφατη διασπορά του κορωνοιου και στα νοσοκομεία της περιοχής μας.

Στην διαμαρτυρία των υγειονομικών έξω απ' το Υπουργείο Υγείας δίνουν το παρών και οι εργαζόμενοι σε αναστολή του δικού μας νοσοκομείου.

Οι υγειονομικοί σε αναστολή κατά της υποχρεωτικότητας δηλώνουν και υπόσχονται ότι: "Θα συνεχίσουμε με κάθε κόστος να υπερασπιζόμαστε την Δημοκρατία, την Ελευθερία και το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να προσδιορίζει την προσωπικότητα του και την αξία του, ως άτομο.

Δεν δεχόμαστε καμία σύνδεση πιστοποιητικού υγείας με το δικαίωμα στην εργασία, γιατί είναι ορατός ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε σκοτεινές εποχές!

Υπερασπιζόμαστε, ως επαγγελματίες υγείας, την βούληση του ασθενούς ως κυρίαρχης και πρωταρχικής σημασίας σε κάθε ιατρική πράξη. Η βούληση του ασθενούς είναι το θεμελιώδες δικαίωμα, πάνω στο οποίο κανείς δεν δικαιούται να παρεμβαίνει!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να ενωθούν μαζί μας!

Αυτός ο αγώνας δεν είναι υγειονομικός!

Αυτός ο αγώνας δεν είναι συντεχνιακός!

Αυτός ο αγώνας αφορά τον Άνθρωπο και την αξία του!

Αυτός ο αγώνας αφορά την Δημοκρατία!

Αυτός ο αγώνας αφορά όλους!”