Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 16:50

Αύριο η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό - Συγκεντρώσεις από πολιτικές νεολαίες, εργατικούς φορείς, φοιτητές, μαθητές, συλλογικότητες

Ξεκινά αύριο, Τετάρτη 15 Ιουνίου, η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, στο Εφετείο Αθηνών. Κάλεσμα σε συγκεντρώσεις έχουν απευθύνει το ΠΑΜΕ, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΔΕΔΥ, μαθητές σχολείων, η Πρωτοβουλία "Οι δολοφόνοι του Ζακ στη φυλακή" και άλλες συλλογικότητες. 

"Η πάλη ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά δεν σταματά"... "Οι ναζί στη φυλακή", σημειώνει το ΠΑΜΕ. 

Από την πλευρά της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ άλλων: "Ο αγώνας για την καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας θα δοθεί μέσα και έξω από το δικαστήριο, από την πολιτική αγωγή αλλά και σύσσωμο το αντιφασιστικό κίνημα. Για τον Παύλο, τον Σαχζάτ, και τα δεκάδες θύματα των νεοναζί που ζητούν δικαίωση. Διεκδικούμε την επικύρωση της πρωτόδικης απόφασης και την συνολική καταδίκη των ναζί από την πολιτεία και την κοινωνία. Η θέση τους ήταν και θα είναι στην φυλακή". 

"Σκοπός της συγκέντρωσης να σταλεί το μήνυμα «ότι οι φασίστες νοσταλγοί του Χίτλερ και η κυβέρνηση που τους κάνει πλάτες θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους μέχρι να τους στείλουμε οριστικά στη φυλακή και στους υπονόμους, εκεί όπου ανήκουν", αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ.

Από το πρωί έως τις 11π.μ. έχει κηρύξει στάση εργασίας η ΑΔΕΔΥ. 

Οι φοιτητικοί σύλλογοι σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν: "Οι ναζί εγκληματίες στη φυλακή! Όλοι στην κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων και των εργατικών σωματείων την Τετάρτη 15 Ιούνη 8:00 πμ στο Εφετείο όπου ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής". 

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν αύριο στο Εφετείο Αθηνών. Ας είναι η αυριανή μέρα μια μέρα γιορτής για τη Δημοκρατία στη χώρα που την γέννησε!