Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 11:21

Χαρίτσης: Ο κ.Μητσοτάκης με διχαστικές και ανιστόρητες θέσεις κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά

Χαρίτσης: Ο κ.Μητσοτάκης με διχαστικές και ανιστόρητες θέσεις κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά

«Η ακραία πολωτική, διχαστική και ανιστόρητη ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή φανερώνει ότι ενσωματώνει στο λόγο του και στην πολιτική ατζέντα μια ακροδεξιά ρητορική, γεγονός εξαιρετικά επικίνδυνο που τοποθετεί τη χώρα εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μεσσηνίας, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στον Γιώργο Κουβαρά…

Αναφερόμενος στην επίμαχη τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «Δεν μπορούμε να πούμε ναι σε μια πρόταση που αφήνει δυστυχώς την κερκόπορτα ανοιχτή και δίνει στον Άρειο Πάγο το δικαίωμα να εξετάζει πολιτικά τα προγράμματα των κομμάτων, αλλά και ενδεχόμενους μελλοντικούς αποκλεισμούς σε μια λογική επαναφοράς της θεωρίας των δύο άκρων». Και συνέχισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν αντιμετωπίζει το θέμα αυτό με όρους προσωρινού μικροκομματικού συμφέροντος αλλά από θέση αρχής. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε πολιτική δράση των καταδικασμένων νεοναζί της Χρυσής Αυγής αλλά και όλων αυτών που σχετίζονται με το νεοναζιστικό  μόρφωμα».

Σε ό,τι αφορά την τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Τουρκία και τη Συρία μετά τον Εγκέλαδο ο κ. Χαρίτσης είπε: «Η Αλληλεγγύη που προσφέρεται στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας από τον ελληνικό λαό, είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα που εκπέμπεται μπροστά στην τρομακτική τραγωδία». Και συνέχισε, «αυτή την δύσκολη ώρα που οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας έρχονται πιο κοντά, οι κυβερνήσεις έχουν υποχρέωση να αποκαταστήσουν τις συνθήκες διαλόγου μεταξύ τους, με μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο».