Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 13:15

Α.Χαρίτσης για Τέμπη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί από την πρώτη στιγμή να κουκουλώσει την υπόθεση

Α.Χαρίτσης για Τέμπη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί από την πρώτη στιγμή να κουκουλώσει την υπόθεση

Η κοινωνία δικαιούται απαντήσεις για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί από την πρώτη στιγμή να κουκουλώσει την υπόθεση, σημείωσε ο Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτής Μεσσηνίας, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε δηλώσεις του ως προσκαλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιάννη Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου στον ΑΝΤ1…

«Η κοινωνία πενθεί και είναι οργισμένη. Ζητά απαντήσεις για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Πώς θα τις λάβει όταν η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή επιχειρεί να κουκουλώσει την υπόθεση;» διερωτήθηκε  ο Αλέξης Χαρίτσης. «Από τις πρώτες ήδη ώρες ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να μιλήσει για  ανθρώπινο λάθος» συνέχισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας: «Ενώ υπήρχε συμφωνία όλων των κομμάτων για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, μόλις χθες μάθαμε ότι θα συγκληθεί η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου χωρίς την συμμετοχή του κ. Καραμανλή». «Πώς θα γίνει συζήτηση χωρίς τον εμπλεκόμενο υπουργό και τους υφυπουργούς που χειρίστηκαν αυτήν την υπόθεση τόσα χρόνια;» διερωτήθηκε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Βρισκόμαστε σε σημείο καμπής. Η κοινωνία μετασχηματίζεται και εκφράζει την αγωνία της. Βλέπουμε τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων και  κοινωνικές  διεργασίες ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σημεία  της χώρας» δήλωσε ο κ. Χαρίτσης. Και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ούτε η ευθύνη μπορεί να επιμεριστεί ισομερώς σε όλους, γιατί τότε είναι σα να λέμε ότι δεν φταίει κανείς»

«Ψηφίσαμε ως κυβέρνηση την απλή αναλογική γιατί πιστεύουμε στις κυβερνήσεις συνεργασίας. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στις επόμενες εκλογές θα ανοίξει τον δρόμο για μια προοδευτική κυβέρνηση. Ο καθένας θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες του στο νέο πολιτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.