Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 17:08

Αλ.Χαρίτσης: Ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, αύξηση του εισοδήματος, ενίσχυση της παραγωγικής βάσης

Αλ.Χαρίτσης: Ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, αύξηση του εισοδήματος, ενίσχυση της παραγωγικής βάσης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ KONTRA CHANNEL

«Βλέπουμε την επανάληψη ενός μοντέλου που μας οδήγησε στη δημοσιονομική κρίση του 2010» ανέφερε ο βουλευτής Μεσσηνίας, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel και στον Γιώργο Μελιγγώνη. Απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο που συνεπάγεται η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνέχισε ο Αλέξης Χαρίτσης, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει «ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα για την ρύθμιση των κόκκινων δανείων με κανόνες και κριτήρια. Και την επαναφορά προστασίας της πρώτης κατοικίας που χάθηκε με τον πτωχευτικό νόμο της ΝΔ».

Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε «δεν μπορούμε να μιλάμε για μια ανάπτυξη που θα αφορά το σύνολο της κοινωνίας αν δεν ρυθμίσουμε αυτά τα ζητήματα».

«Βλέπουμε την επανάληψη ενός μοντέλου που μας οδήγησε στην δημοσιονομική κρίση του 2010. Γινόμαστε πάλι μια χώρα εισαγωγών και συρρίκνωσης της παραγωγικής βάσης, με νέα εκτόξευση του δημόσιου χρέους και δεκαπλασιασμό του εμπορικού ελλείμματος» τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης.  «Οι επενδύσεις για τις οποίες πανηγυρίζει η κυβέρνηση αφορούν κυρίως στο real estate και την αναδιάρθρωση του τουριστικού τομέα υπέρ μεγάλων ομίλων. Δεν βλέπουμε παραγωγικές επενδύσεις» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Δεσμευόμαστε σε πολιτικές που απαντούν σε αυτές τις κρίσεις. Με ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, αύξηση του εισοδήματος και ενίσχυση της παραγωγικής βάσης με ανακατεύθυνση των χρηματοδοτήσεων» δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης. «Δεν γίνεται ένας μεγάλος όμιλος να λαμβάνει ευνοϊκό δάνειο 500 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης την ώρα που δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν το λουκέτο» συνέχισε. Και πρόσθεσε: «Αν δεν στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες με όρους δικαιοσύνης, θα δούμε μια έκρηξη των ανισοτήτων σε όλα τα επίπεδα».

«Όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει απαντήσουν στο ερώτημα πώς θα κυβερνηθεί η χώρα την επόμενη μέρα. Θα δοθεί η δυνατότητα στον κ. Μητσοτάκη να συνεχίσει να κυβερνάει ή θα υπάρξει η διέξοδος μιας προοδευτικής κυβέρνησης με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στις επόμενες εκλογές;  Απέναντι σε αυτό το δίλημμα θα αναγκαστούν να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους το βράδυ των εκλογών» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.