Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023 13:07

Δώστε μια χρωματιστή πινελιά στην κουζίνα σας με αυτά τα tips!

Δώστε μια χρωματιστή πινελιά στην κουζίνα σας με αυτά τα tips!

Η κουζίνα είναι το δωμάτιο του σπιτιού που θα πρέπει να επιμελείται κάποιος με προσοχή. Είναι ο χώρος που θα γευματίσουμε, θα περάσουμε μεγάλο χρόνο της ημέρας μας παρασκευάζοντας και προετοιμάζοντας το φαγητό οπότε θα πρέπει να έχουμε μελετήσει αρκετά πράγματα κατά τον σχεδιασμό της.

 

  • Χρώματα

Τα χρώματα του δωματίου και των επίπλων θα πρέπει να κυμαίνονται σε παστέλ χρώματα σύμφωνα με την τάση της εσωτερικής διακόσμησης. Μια ουδέτερη παλέτα σε μπεζ και λευκά χρώματα είναι η κατάλληλη επιλογή για τους τοίχους και τα υφάσματα που θα πρωταγωνιστήσουν στην κουζίνα. Επιλέξτε τα μπεζ χρώματα για τους τοίχους ώστε για να ενισχύσετε με διακοσμητικά και τα έπιπλα την συνολική εικόνα.

  • Έπιπλα

Τα έπιπλα κουζίνας https://www.theodoridi.gr/ θα πρέπει να δένουν στον χώρο οπότε κάντε μια προσεχτική επιλογή στον σχεδιασμό. Αν διαθέτετε μεγάλο χώρο επιλέξτε να τοποθετήσετε μια νησίδα στο κέντρο της κουζίνας με ντουλάπια για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο και καρέκλες μπαρ ώστε να γευματίζετε με άνεση εκεί. Επιλέξτε παστέλ χρώματα όπως το γαλάζιο, το μπεζ ή τη μέντα ώστε να δώσετε μια επιπλέον πινελιά. Ακόμη, επιλέξτε για τα σκαμπό ή τις καρέκλες μια κατασκευή με ανοιχτόχρωμο ξύλο και αποφύγετε το μεταλλικό στοιχείο.

  • Φωτισμός

Οι κουζίνες https://www.theodoridi.gr/proioda/monternes-kouzines/ είναι τα δωμάτια τα οποία θα πρέπει να έχουν και το περισσότερο φως μέσα στον χώρο. Αν διαθέτει ένα μεγάλο παράθυρο μπορείτε να βάλετε στόρια ή κουρτίνα για τις πολύ ηλιόλουστες ημέρες, διαφορετικά φροντίστε να εισέρχεται στον χώρο αρκετή ποσότητα φωτός ώστε να μαγειρεύετε με άνεση. Ενισχύστε τον φωτισμό με φωτιστικά οροφής ή και led ταινία στον πάγκο της κουζίνας.

  • Φυτά εσωτερικού χώρου

Δώστε μια χρωματιστή πινελιά στον πάγκο της κουζίνας με τα φυτά εσωτερικού χώρου. Τα αρωματικά φυτά για παράδειγμα εκτός από την διακοσμητική πινελιά είναι εξίσου χρηστικά καθώς θα μπορείτε να τα προσθέσετε στο φαγητό σας. Το δεντρολίβανο, ο βασιλικός, ο δυόσμος θα δώσουν μια ιδιαίτερη πινελιά και θα νοστιμίσουν το φαγητό σας. Αν αναζητάτε μια πρωτότυπη ιδέα μπορείτε να προσθέσετε μικρά κακτάκια σε πήλινα ή κεραμικά βαζάκια.

  • Ηλεκτρικές συσκευές

Αν θέλετε ένα cozy αποτέλεσμα στον χώρο της κουζίνας επιλέξτε λευκές ή χρωματιστές ηλεκτρικές συσκευές. Να αποφύγετε τις inox και τις μαύρες συσκευές καθώς θα δώσουν ένα πιο ψυχρό αποτέλεσμα.

  • Διακοσμητικά χώρου

Τα διακοσμητικά στον χώρο της κουζίνας θα δώσουν μια ιδιαίτερη πινελιά. Μπορείτε να τοποθετήσετε μεγάλα κεραμικά βάζα με λουλούδια, ξύλινες φρουτιέρες και κουτιά αποθήκευσης. Τα ξύλινα κουτιά και τα κεραμικά δοχεία θα δώσουν μια ζεστή πινελιά στον πάγκο.

Αναζητήστε ιδέες διακόσμησης online και σε εκθέσεις σπιτιού. Με την προσθήκη του κατάλληλου χρώματος και των επιπλών μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα!