Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 20:17

Αχτσιόγλου, Χαρίτσης, Ηλιόπουλος: Στην ηγεσία η πρώτη ευθύνη για την ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ

Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος

Υπέρ της ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι με τον τρόπο την εννοεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, τάσσονται με κοινή τους γραπτή δήλωση η Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης και Νάσος Ηλιόπουλος. Ζητούν να επισπευσθεί η διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, να συνεδριάσει άμεσα η Πολιτική Γραμματεία, ενώ αναφέρονται σε “λογικές εσωτερικού εχθρού και πρακτικές εκκαθαρίσεων” από την πλευρά του προέδρου.

 

Η κοινή δήλωση, Χαρίτση, Ηλιόπουλου έχει ως εξής: 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σοβαρότατη κρίση. Η κατάσταση στο κόμμα μας δεν είναι πια ανησυχητική. Είναι διαλυτική. Και έχουμε υποχρέωση – απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας στηρίζουν – να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο.

Οι πολιτικές διαφωνίες είναι υπαρκτές. Για αυτό άλλωστε έχει ήδη προσδιοριστεί η διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου, το οποίο θα πρέπει πια να επισπευσθεί. Η πορεία μας όμως μέχρι αυτό θα πρέπει να διανυθεί με σεβασμό στις προγραμματικές μας θέσεις και στο καταστατικό που ορίζει σαφώς τους κανόνες της λειτουργίας μας. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από λογικές εσωτερικού εχθρού και πρακτικές εκκαθαρίσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μια μακρά παράδοση εσωτερικής δημοκρατίας με κανόνες και σεβασμό των διαδικασιών. Ακόμα και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η αναζήτηση της σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων ήταν δεδομένη. Η ενότητα προϋποθέτει συλλογικότητα, τήρηση των διαδικασιών, αρχές.

Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι αναγκαία η άμεση συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος. Έχουμε όλες και όλοι ευθύνη για την ενότητα. Και πρώτη απ’ όλους η ηγεσία του κόμματος».