Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2023 15:22

«Η υπουργός Εσωτερικών σιωπά εκκωφαντικά στην συνεχή ανάρμοστη συμπεριφορά του δημάρχου Βόλου»

Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος

ΝΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛΕΞΗ ΧΑΡΙΤΣΗ ΚΑΙ ΝΑΣΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

 Με δεύτερη ερώτηση προς την Υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, μετά και τα πρόσφατα  περιστατικά με πρωταγωνιστή, για ακόμα μια φορά, τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης και Νάσος Ηλιόπουλος, επανέρχονται στη στάση της υπουργού, που χαρακτηρίζεται από εκκωφαντική σιωπή…

 

Την ερώτηση συνυπογράφουν 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σε αυτή τονίζεται ότι η υπουργός Νίκη Κεραμέως μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει στην προηγούμενη (4/10/2023) κοινοβουλευτική ερώτησή του Αλέξη Χαρίτση και του Νάσου Ηλιόπουλου, με θέμα και πάλι την ανάρμοστη συμπεριφορά του Δημάρχου Βόλου, με την οποία την καλούσαν να προβεί, στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να κινηθεί διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Στη ερώτηση σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «το βράδυ του επαναληπτικού γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών παρακολουθήσαμε τον Δήμαρχο Βόλου σε ένα χυδαίο ομοφοβικό παραλήρημα εις βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, το οποίο προκάλεσε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αλλά η Υπουργός Εσωτερικών παρέμεινε σιωπηλή», αναφέρουν οι δύο βουλευτές. Και συνεχίζουν «Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 ο Δήμαρχος Βόλου σε συνέντευξη τύπου επιτέθηκε σε δημοσιογράφους καλώντας μάλιστα τους πολίτες του Βόλου σε λιντσάρισμα», αναφερόμενοι στις χυδαίες και προσβλητικές εκφράσεις που ο κ. Μπέος εξαπέλυσε κατά των δημοσιογράφων, που καλύπτουν με ρεπορτάζ το μείζον πρόβλημα στην υδροδότηση της πόλης του Βόλου.

«Είναι προφανές ότι η απαράδεκτη, τραμπούκικη, υβριστική και ομοφοβική συμπεριφορά του Δημάρχου Βόλου τείνει να παγιωθεί όσο η Πολιτεία και η αρμόδια Υπουργός Εσωτερικών σιωπά εκκωφαντικά», τονίζουν οι δύο βουλευτές.

Παράλληλα, υπενθυμίζουν εκ νέου ότι σύμφωνα με συνταγματική πρόβλεψη η εποπτεία των ΟΤΑ, που συνίσταται σε έλεγχο νομιμότητας των πράξεων και των προσώπων των αιρετών, ανήκει στο Κράτος και χαρακτηρίζουν ως πρωτοφανή, που εγείρει μεγάλα ερωτηματικά ηθικής και πολιτειακής τάξης, την ανοχή της αρμόδιας Υπουργού σε σειρά περιστατικών ανάρμοστης συμπεριφοράς του Δημάρχου Βόλου.

Τα ερωτήματα που τίθενται στην υπουργό είναι:

  1. Ποια η εξέλιξη της διαδικασίας όσον αφορά καταγγελία που υποβλήθηκε ενώπιον του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης από τον δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη για τα προηγούμενα περιστατικά (χειροδικίας εναντίον δημότη κλπ);
  2. Θα προβεί άμεσα αυτή τη φορά στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να τεθούν υπόψη του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όλα τα επιμέρους περιστατικά που συνιστούν απαράδεκτη, μη νόμιμη και αντιθεσμική συμπεριφορά του Δημάρχου Βόλου, να συνενωθούν με τον φάκελο της ανωτέρω καταγγελίας και να κινηθεί αρμοδίως η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου;».