Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 09:55

Ρεπορτάζ παρουσιάζουν τον Χαρίτση ως τον αρχηγό της κοινοβουλευτικής ομάδας που θα σχηματίσουν οι αποχωρούντες

Ρεπορτάζ παρουσιάζουν τον Χαρίτση ως τον αρχηγό της κοινοβουλευτικής ομάδας που θα σχηματίσουν οι αποχωρούντες

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ δημοσιογράφων κεντρικών μέσων ενημέρωσης, η ομάδα Αχτσιόγλου ή η ομάδα των “6+6” αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ εντός των επόμενων ημερών ή, με το λιγότερο πιθανό σενάριο, μέχρι την επόμενη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που έχει προσδιοριστεί για τις 9-10 Δεκέμβρη. Πάντα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, οι βουλευτές της ομάδας Αχτσιόγλου σχεδιάζουν να σχηματίσουν κοινοβουλευτική ομάδα με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα, που έχουν ήδη αποχωρήσει, με αρχηγό τον Αλέξη Χαρίτση…

 

Ο Αλέξης Χαρίτσης στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της ομάδας των “6+6” τόνισε ότι για τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τον πολιτικό χώρο που εκπροσωπούσε το κόμμα μέχρι την πριν την εκλογή του νέου προέδρου: «Το πρόβλημα με τον Στέφανο Κασσελάκη δεν είναι προσωπικό, είναι ξεκάθαρα πολιτικό. Μας ενδιαφέρει η προστασία της ιστορίας και κυρίως του μέλλοντος του πολιτικού μας χώρου. Τα επόμενα βήματα πρέπει να είναι σταθερά και στέρεα και όχι άλμα στο κενό».

Σε ό,τι αφορά την τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση μετά την ολοκλήρωσή της, το συμπέρασμα των όσων ειπώθηκαν είναι τα εξής: “Στην συζήτηση πήραν μέρος περισσότερα από 1000 στελέχη από όλη την Ελλάδα. Η κοινή εκτίμηση είναι ότι με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης. Η ρίζα του προβλήματος είναι πρώτα από όλα θέμα πολιτικών επιλογών και πολιτικού ήθους. Δυστυχώς η ηγετική ομάδα αντί να επιτρέψει μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σε αυτή την βάση επιλέγει σενάρια συνομωσίας και προσωπικές επιθέσεις. 

Η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα. 

Όλο αυτό το διάστημα έχουμε τοποθετηθεί και λειτουργήσει με βάση την ευθύνη για την ύπαρξη του αναγκαίου αριστερού και προοδευτικού σχεδίου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε”.