Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017 21:49

Γιατί η κυβέρνηση πήρε πίσω τις δημόσιες δεσμεύσεις Καμένου για το στρατόπεδο;

Γιατί η κυβέρνηση πήρε πίσω τις δημόσιες δεσμεύσεις Καμένου για το στρατόπεδο;

Της Άντζελας Σκλήκα* 
Το στρατόπεδο της Καλαμάτας ήταν, είναι και θα παραμείνει άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης και του νομού ολόκληρου…

Στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940 το 9ο Σύνταγμα Πεζικού έδρευε στην Καλαμάτα ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων. Με την κήρυξη του πολέμου, την 28η Οκτωβρίου, έγινε Κέντρο Επιστράτευσης, η οποία ολοκληρώθηκε σε λίγες μέρες. Διοικητής του Συντάγματος ήταν ο Συνταγματάρχης Β. Κετσέας. Από τότε μέχρι και σήμερα το Σύνταγμά μας αποτελεί κόσμημα της πόλης αλλά και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων καθώς έχουν δαπανηθεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή του τα τελευταία χρόνια. Πλήρως εξοπλισμένο με σύγχρονες εγκαταστάσεις μπορεί να φιλοξενήσει χιλιάδες ακόμα νεοσύλλεκτους χωρίς επιπλέον κόστος συντήρησης για αρκετά επιπλέον χρόνια.
Φτάνουμε λοιπόν στις δηλώσεις που όλοι θυμόμαστε του κου Καμμένου στη Βουλή στις 3 Ιουνίου 2016 περί στρατεύματος του Ομέρ Βρυώνη, περί δήθεν φύλαξη του γραφείου του κου Σαμαρά και ικανοποίηση τοπικών συμφερόντων... Όλα αυτά βεβαία απέδειξαν την πολιτική εμπάθεια του Υπουργού. Δηλώσεις απαξιωτικές τόσο για τους υπηρετούντες οπλίτες και αξιωματικούς του 9ου Συντάγματος όσο και για όλους τους Μεσσήνιους.
Στις 7 Ιουνίου 2016 βρέθηκε ο Δήμαρχος μας κος Παναγιώτης Νίκας με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας στην Αθήνα. Το Υπουργείο έβγαλε λοιπόν μια δεύτερη επίσημη ανακοίνωση, μετά την πρώτη η οποία σαφώς άφηνε περιθώρια παρερμηνείας, η οποία βάζει τέλος στα σενάρια περί κλεισίματος του κέντρου εκπαίδευσης του στρατοπέδου Παπαφλέσσα και περί αναβάθμισης σε διεθνές κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης το κέντρο εκπαίδευσης της 120 ΠΕΑ.
Χαρακτηριστικές εκφράσεις του Υπουργού τότε: "Σενάρια επιστημονικής φαντασίας το κλείσιμο"... "ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα"!!
Υπάρχει λοιπόν ΣΚΛΗΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ.
Τι έγινε και τελικά τέθηκε νέο θέμα κε Καμμένε? Τι  παίζετε εσείς πίσω από τις πλάτες μας; Πάντως εμείς δεν θα παίξουμε το παιχνίδι σας για το τί θα κάνουμε το στρατόπεδο σε περίπτωση που..., γιατί μετά είναι σαν να δεχόμαστε την περίπτωση κλεισίματος του.
Έγγραφο με υπογραφή από τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ κο Νικόλαο Μπιστόλα μας γνωστοποιεί ότι στο στρατόπεδο της Καλαμάτας δεν θα έρθουν νεοσύλλεκτοι από τον Ιούνιο και μετά!! Δεν καταλαβαίνουμε γιατί η κυβέρνηση πήρε πίσω τις δημόσιες δεσμεύσεις του κου  Καμμένου.!
Κύριοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας πέρα από τα χρώματα και τα συμφέροντα θα είστε άξιοι της μοίρας σας αν  αφήσετε και κλείσει τη συγκεκριμένη στιγμή το στρατόπεδο της Καλαμάτας!... Για το καλό της πόλης όπως είπατε....στη σύσκεψη της Παρασκευής.

*Αν. Γραμματέας Γυναικείων θεμάτων ΝΔ  (Νοτίου Ελλάδας)
Πρόεδρος της  Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. Καλαμάτας