Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 10:57

Οι φαντάροι είναι παιδιά του λαού, όχι πελατεία!

Οι φαντάροι είναι παιδιά του λαού, όχι πελατεία!

Του Δημήτρη Οικονομάκου* 
Την Παρασκευή 10-3-2017  η Δημοτική Αρχή συγκάλεσε σύσκεψη για τη «σωτηρία» του στρατοπέδου, καλώντας τις δημοτικές παρατάξεις, κόμματα, βουλευτές, φορείς κ.α.. Η σύσκεψη κατέληξε σε ομόφωνο ψήφισμα που υπερασπίζεται την παρουσία του στρατοπέδου στην Καλαμάτα για οικονομικούς λόγους, αλλά και λόγω της ιστορικότητάς του. Εμείς, ως Λαϊκή Συσπείρωση, δεν συμμετείχαμε. Θα θέλαμε όμως να καταθέσουμε ορισμένους προβληματισμούς για τους Μεσσήνιους εργαζόμενους και τη νεολαία...

Η σύσκεψη είχε εξαρχής αντιδραστικό πλαίσιο αφού ο σκοπός της ήταν η παραμονή του στρατοπέδου για να μην «χάσει η τοπική οικονομία» την κίνηση. Αυτό τονίστηκε από πολλούς, αλλά πιο απροκάλυπτα από τον πρώην βουλευτή της ΝΔ κ. Λαμπρόπουλο.
Όλοι μαζί θεωρούν τους αξιωματικούς και τους φαντάρους ως τόνωση της τοπικής οικονομίας, ως χρήμα, σαν σουβλάκια, σαν καφέ, σαν επιβάτες κλπ. Θέλουν δηλαδή να έχουν τα παιδιά του φτωχού λαού σαν αγελάδα που θα την αρμέγουν.
Είναι η ίδια η λογική που κυριαρχούσε και υπάρχει και σήμερα «κάθε πόλη και ΑΕΙ, κάθε χωριό και ΤΕΙ» γιατί βλέπουν αντίστοιχα τους φοιτητές σαν πελάτες – τζάμπα εργάτες.
Σε μια εποχή που η φτώχεια, η ανεργία, η ανέχεια, που η φορολογία σπάει κόκκαλα, που έρχονται δυσβάσταχτα μέτρα με απολύσεις, μείωση του αφορολόγητου, των συντάξεων και των μισθών, ζητάνε από τους γονείς και τη νεολαία, να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και για τη στρατιωτική θητεία ενός παιδιού. Αιδώς Αργείοι!!!
Για το ποια στρατόπεδα θα υπάρχουν υπεύθυνο δεν είναι το ΔΣ, ούτε οι φορείς, αλλά υποτίθεται το ΓΕΣ. Οι όποιες αλλαγές όμως έρθουν στη διάταξη των μονάδων δεν έχουν ως βάση τις ανάγκες του Ελληνικού λαού, αλλά θα έρθουν με σκοπό το Δόγμα του ΝΑΤΟ για στρατό ευέλικτο, έτοιμο για συμμετοχή σε ξένες επεμβάσεις και τους ιμοπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, με την περιοχή μας να βρίσκεται «»στο μάτι του κυκλώνα». Σε αυτό συμφωνούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις που έχουν συμβάλει στο «φυτίλι του πολέμου» και τις αλλαγές συνόρων, συμμετέχοντας ενεργά στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, παραχορώντας στρατιωτικές βάσεις, στέλνοντας στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό.
Επίσης δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη η πρόταση για αξιοποίηση του στρατοπέδου μέσω ΤΑΙΠΕΔ, με σκοπό να πουληθεί στο μεγάλο κεφάλαιο (μάλλον για ξενοδοχείο, κάτι που ανέφεραν ως σκέψη (!) οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ). Αυτοί που φώναζαν, που «επαναστατούσαν» ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας», που μιλούσαν για «ξεπούλημα» στην περίπτωση των στρεμμάτων στον Κορδία, τώρα μιλάνε για αξιοποίηση και για το καλό της χώρας και της πόλης. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό φιλέτο με έτοιμες υποδομές που σίγουρα κάποιος ενδιαφέρεται.
Οι Μεσσήνιοι εργαζόμενοι, η νεολαία και οι φαντάροι πρέπει να βγάλουν τα κατάλληλα συμπεράσματα. Να μην παρασύρονται από τοπικιστικές κορώνες και να σκεφτούν πως από τη μία αυτή η πολιτική τους θεωρεί πελάτες-χρήμα-κέρδος και από την άλλη αξιοποιεί τα παιδιά του λαού και την πατρίδα μας, για να υλοποιηθεί ο στόχος του κεφαλαίου για γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας.

*Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Καλαμάτας