Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 18:36

Οι πλημμυροπαθείς εμπαίζονται εδώ και ένα χρόνο

Οι πλημμυροπαθείς εμπαίζονται εδώ και ένα χρόνο

«ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ»* 
Οι πλημμυροπαθείς της Καλαμάτας, και των δημοτικών διαμερισμάτων Θουρίας, Άριος και Αρφαρών εμπαίζονται εδώ και ένα χρόνο από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες τόσον του ΥΠΕΧΩΔΕ όσον και των άλλων συναρμοδίων υπουργείων, όπως ανέφερε προς το Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της «Αλλαγής» Θόδωρος Μπρεδήμας σε ερώτησή του προ ημερησίας διάταξης, προς τον Δήμαρχο, την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι στο Δημοτικό Συμβούλιο...

MPREDHMAS-NEVRO-PROEKLOGIKH-2014.jpgΕν συνεχεία, αφού απότισε φόρο τιμής στη μνήμη των τριών νεκρών από τις πλημμύρες της 7 Σεπτέμβρη, ανεφέρθη στην «παρέλαση» και τις υποσχέσεις του κυβερνητικού κλιμακίου αλλά και στις διαμαρτυρίες των κατοίκων Καλαμάτας περιοχής του ρέματος των Αγ. Αναργύρων, της οδού Β. Δράκου και άλλων δρόμων της Καλαμάτας, οι οποίοι, με αναφορές τους στο ΥΠΕΧΩΔΕ και στο Δήμο Καλαμάτας ζητούσαν τη σύνταξη μελέτης, αλλά και πάλι η υπόθεση αυτή παραπέμφθηκε στις καλένδες και είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:

Πριν από ένα και πλέον χρόνο, στις 7 Σεπτέμβρη του 2016, από τις μεγάλες πλημμύρες προκλήθηκαν εξ ίσου μεγάλες καταστροφές και στο Δήμο της Καλαμάτας και στα Δημοτικά Διαμερίσματα. Ήρθε τότε ένα κυβερνητικό κλιμάκιο από τους αρμόδιους υπουργούς και έταξε λαγούς με πετραχήλια. Φύγανε τους χάσαμε. Έκτοτε  ούτε οι λαγοί μείνανε ούτε και τα πετραχήλια.

Τώρα λοιπόν έγινε μία σύσκεψη, πριν από λίγες μέρες, και ο κ. Δήμαρχος εδώ και  αρκετό καιρό μας έχει συνηθίσει σε αυτήν την ετερόκλητη συμμαχία με την κυβέρνηση  να τους καλύπτει και στο θέμα των αποζημιώσεων και των έργων, κλπ.

Οι κάτοικοι όλων των περιοχών εκεί ρωτάνε: «Τι επιτέλους γίνεται;». Τα βρήκανε η κυβέρνηση και η Δημοτική Αρχή  να την εκπροσωπεί για να κάνει τις ανακοινώσεις;

Εδώ όμως επί της ουσίας, ούτε τα έργα γίνανε και οι κάτοικοι ιδιαίτερα της Καλαμάτας και των περιοχών των Αγίων Αναργύρων έντονα διαμαρτύρονται.

Προτείνω να τηρηθεί και ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των τριών ανθρώπων οι οποίοι χάθηκαν τότε και οι οποίοι, ασφαλώς πιστεύω, δεν ανήκουν σε άλλη κατηγορία παρά είναι άνθρωποι και συνάνθρωποί μας και πρέπει, έστω και με αυτή τη συμβολική ενέργεια, να δείξει ο Δήμος ότι συμπαρίσταται στις οικογένειές τους και στο δράμα των ανθρώπων αυτών.

Εν όψει όλων αυτών ο Θ, Μπρεδήμας ζήτησε την άμεση σύνταξη της σχετικής μελέτης,  διότι οι κάτοικοι διαμαρτύρονται εν όψει του επερχόμενου χειμώνα.

Απαντώντας ο Δήμαρχος Παν. Νίκας δικαιολόγησε το ΥΠΕΧΩΔΕ ότι δεν δυνατόν να συνταχτεί αμέσως η μελέτη, αλλά απαιτείται χρόνος και εμμέσως πλην σαφώς δικαιολόγησε την καθυστέρηση της σύνταξης της μελέτης από το ΥΠΕΧΩΔΕ και τόνισε ότι οι Δήμαρχοι είναι υποχρεωμένοι να μην αντιδικούν με την εκάστοτε Κυβέρνηση αλλά να υπηρετούν το κοινό συμφέρον των δημοτών.

*Παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας