Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 17:17

Όταν η αλήθεια δεν συμφωνεί με το “ΠΑΜΕ” αλίμονο στην αλήθεια

Όταν η αλήθεια δεν συμφωνεί με το “ΠΑΜΕ” αλίμονο στην αλήθεια

Του Γιώργου Κανέλη* 
Για τους συναδέλφους του ΠΑΜΕ όταν η αλήθεια δεν συμφωνεί με τους σχεδιασμούς του ΠΑΜΕ τόσο το χειρότερο για την αλήθεια. Δυστυχώς συνεχίζουν τις ανακρίβειες και τις συκοφαντίες τους εναντίον της ΛΑ.Ε. και της παράταξής μας στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας (Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων – ΜΕΤΑ Μεσσηνίας)...

Την ώρα που η επίθεση της κυβέρνησης αλλά και όλων των μνημονιακών δυνάμεων και του κεφαλαίου εναντίον των εργαζομένων εντείνεται το ΠΑΜΕ εξαντλεί την δραστηριότητά του στο να λέει συνειδητά ψέματα εναντίον της ΛΑ.Ε. και της παράταξής μας. Μας συκοφαντεί εμφανίζοντάς μας ότι ταυτιζόμαστε με τη Νέα Δημοκρατία, επιχειρώντας να εμφανίζουν πως μόνο αυτοί είναι οι μοναδικοί και γνήσιοι υπερασπιστές της εργατικής τάξης.

Γνωρίζουν πολύ καλά οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ ότι η ΛΑ.Ε. και η παράταξή μας είναι σταθερά απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των μνημονιακών δυνάμεων. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι εμείς αγωνιζόμαστε χρόνια τώρα για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Επειδή μας προκαλούν λέγοντας συνειδητά ψέματα οφείλουμε να τους θυμίσουμε όταν πριν ενάμιση χρόνο καταθέσαμε πρόταση να αποφασίσει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας να διεκδικήσει να πάει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ, οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ καταψήφισαν δυστυχώς την πρότασή μας, επειδή την καταθέσαμε εμείς! Γνωρίζουν επίσης ότι για το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων εμείς καταγγείλαμε την κυβέρνηση και τονίσαμε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πάψει να κοροϊδεύει και να επαναφέρει το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων όπως ίσχυε με το νόμο 1876/90 πριν τις παρεμβάσεις χωρίς να περιμένει το τι θα πουν οι δανειστές και καταγγείλαμε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τονίσαμε ότι αντί να υπογράφει κείμενα χωρίς περιεχόμενο όφειλε και οφείλει να οργανώσει  τους αγώνες της εργατικής τάξης με στόχο την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Είναι πολύ λυπηρό λοιπόν να συνεχίζουν οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ τα συνειδητά τους ψέματα.

Εμείς παρόλα αυτά θα συνεχίσουμε να καλούμε τους συναδέλφους του ΠΑΜΕ σε κοινή δράση και να αγωνιζόμαστε για τον αναγκαίο αναπροσανατολισμό της δράσης των συνδικάτων, την ανασύνταξη των δυνάμεών τους και την επαναφορά τους σε αγωνιστική, ενωτική και ταξική κατεύθυνση. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για την ανατροπή των αντεργατικών, νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών.

Καλαμάτα 13 Απριλίου 2018

*Γενικός Γραμματέας Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας