Πέμπτη, 31 Μαϊος 2018 20:12

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας στην Π. Κουμάντου για τη δολοφονία Λαμπράκη

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας στην Π. Κουμάντου για τη δολοφονία Λαμπράκη

“ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ” 
Το «μέλος του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της ΝΔ» κ. Πιπίνα Κουμάντου, με χοντροκομμένο και προκλητικό τρόπο, επιχειρεί να μας πείσει σε σημερινό της άρθρο, πως η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη ήταν ένα απλό τροχαίο που δεν πρέπει να ενδιαφέρει τη νεολαία!...

Αποσιωπώντας την έρευνα των Μπέρτσου- Βούλτεψη-Ρωμαίου που αποκάλυψε αμέσως πως δεν ήταν τροχαίο αλλά δολοφονία. Παραλείποντας σκόπιμα την πρόσφατη συγκλονιστική κατάθεση μνήμης σε βιβλίο του δικαστή Μακρίδη που φωτογραφίζει από πόσο ψηλά διατάχθηκε και οργανώθηκε η δολοφονία Λαμπράκη. Αποκρύπτοντας την τόλμη του Σαρτζετάκη στη συγκεκριμένη υπόθεση και τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων. Παραλείποντας εσκεμμένα τις ομολογίες των ίδιων των παρακρατικών και των αξιωματικών στη δίκη του 1966. Αποκρύπτοντας τους φακέλους που δείχνουν όλο το σχέδιο του Κατσούλη, την εμπλοκή του δωσίλογου Γιοσμά κ.ά.

Η προκλητική παρέμβαση της κ. Κουμάντου δεν αποτελεί μια ευκαιριακή κίνηση για να «πλασαριστεί» στις λίστες των υποψηφίων βουλευτών της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές. Πρόκειται για κάτι πολύ χειρότερο, για μια συνειδητή προσπάθεια της Δεξιάς και του κ. Μητσοτάκη να διαγράψει την ιστορία και όσα αυτή μπορεί να διδάξει στις επόμενες  γενιές. Ανάλογα δημοσιεύματα σαν αυτά της κ. Κουμάντου, αναπαράγονται αυτές τις ημέρες σε πανελλαδικό επίπεδο, σε μια άθλια προσπάθεια να αφαιρεθεί από την Αριστερά και τον ελληνικό λαό ένας άνθρωπος- σύμβολο για τους αγώνες του υπέρ της Ειρήνης και να περιοριστούν οι ευθύνες του παρακράτους της εποχής.

Η ιστορία βέβαια ούτε διαγράφεται, ούτε ξαναγράφεται. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης, βουλευτής της ΕΔΑ, δολοφονήθηκε το 1963 από το παρακράτος της Δεξιάς, που δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τη στήριξη του κράτους. Δολοφόνοι του ήταν οι Εμμανουηλίδης και Γκοτζαμάνης. Η εφόρμηση στην παραχάραξη της μνήμης δεν θα καρποφορήσει.  Η Αριστερά και ο προοδευτικός κόσμος δεν θα το επιτρέψουν.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ