Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 12:13

Όταν θες να λέγεσαι προοδευτικός βάζεις το εγώ κάτω από το εμείς

Όταν θες να λέγεσαι προοδευτικός βάζεις το εγώ κάτω από το εμείς

Του Αντώνη Τσώνη* 
Όταν θες να λέγεσαι προοδευτικός και δημοκράτης βάζεις το εγώ κάτω από το εμείς, σέβεσαι τις πλειοψηφίες και δεν αποχωρείς από ένα εγχείρημα που έβαλες και εσυ πλάτη, όταν βλέπεις ότι οι απόψεις σου δεν είναι πλειοψηφικες. Αντίθετα παλεύεις μέσα στις συνθήκες που έχεις μπροστά σου, που ήξερες εξαρχής ότι θα βρεις μπροστά σου, με όλες σου τις δυνάμεις για την αλλαγή που έχεις μέσα στο μυαλό σου σε όλα τα επίπεδα, είτε κομματικά, είτε ευρύτερα πολιτικά, κοινωνικά κτλ...

Απο την άλλη μεριά όλοι εμείς που συμμετέχουμε στην ανασύσταση του χώρου της κεντροαριστεράς και ειδικά αυτοί που έχουμε την τιμή να έχουμε κάποιες θέσεις ευθύνης στο Κίνημα Αλλαγής δεν μπορούμε να ρίχνουμε στα "λιονταρια" όποιον διαφωνεί μαζί μας ακόμα και όταν αποχωρεί από την κοινή μας προσπάθεια. Αντίθετα πρέπει να εξετάζουμε σε βάθος τα αίτια και να βρίσκουμε ενδεχομένως τα λάθη μας και τις δυστοκίες μας ωστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μετρο του δυνατού.

Στην πορεία μας για την ανασύσταση του χώρου θα έχουμε πολλές διαφωνίες, κάποιοι θα φύγουν πολλοί παραπάνω όμως θα προστεθούν εάν δείξουμε ότι είμαστε ένα δημοκρατικό Κόμμα που σέβεται την αντίθετη άποψη και προσπαθεί να συνθέσει πολιτικές.

Προχωράμε…

*Αναπληρωτής γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας Κινήματος Αλλαγής