Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 16:14

Γιώτα Κοζομπόλη για την ακύρωση του Φεστιβάλ Δρόμου: Καθεμία και καθένας κρίνει και κρίνεται

Γιώτα Κοζομπόλη για την ακύρωση του Φεστιβάλ Δρόμου: Καθεμία και καθένας κρίνει και κρίνεται

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 
Τις τελευταίες ημέρες προέκυψε σοβαρή δημόσια αντιπαράθεση, που αφορούσε το Φεστιβάλ Δρόμου και την ανάκληση της άδειας διεξαγωγής του από τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Νίκα. 
Επειδή ο κ. Δήμαρχος σε δηλώσεις του προς τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς και στο πρόσωπό μου, ως Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, με τρόπο που αδικεί και εμένα και την αλήθεια, οφείλω να διευκρινίσω τα εξής:...

1.Λόγω της θεσμικής μου ιδιότητας δέχτηκα παράπονα και διαμαρτυρίες συμπολιτών μας για την ανάκληση της άδειας διεξαγωγής του Φεστιβάλ Δρόμου εκ μέρους του Δημάρχου, με αιτιολογικό ότι παραβίασαν οι διοργανωτές τα όρια του χρόνου κοινής ησυχίας και διαμαρτυρήθηκαν για την ένταση του ήχου οι περίοικοι του Πάρκου. Για να αποκτήσω σαφή εικόνα για το θέμα, επικοινώνησα με μέλη της επιτροπής διοργάνωσης του Φεστιβάλ, τα οποία, αφού παραδέχθηκαν ως λάθος την υπέρβαση του ωραρίου και την υπαρκτή όχληση των περιοίκων του Πάρκου, εξέφρασαν την αγωνία τους και τις συνέπειες από τη διακοπή του Φεστιβάλ. Θεώρησαν ταυτόχρονα ως υπερβολική την ανάκληση της άδειας, αφού οι διοργανωτές δεσμεύτηκαν για τήρηση του ωραρίου και της νομιμότητας, ώστε να μην ενοχληθούν πάλι οι περίοικοι του Πάρκου.

  1. Επιχειρώντας να συμβάλλω στην άρση των διαφωνιών, ώστε να μην ακυρωθεί η συνέχιση του Φεστιβάλ Δρόμου, επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο κ. Νίκα. Στην ήρεμη και θεσμική συζήτησή μας, τόνισα με σαφήνεια:

- ότι, σε κάθε περίπτωση, προέχει η τήρηση της νομιμότητας, με την οποία και συντάχθηκα.

- ότι, θέτοντας περιορισμούς στους διοργανωτές, ως προς την ένταση και την ώρα χρήσης των ηχητικών, ώστε και οι περίοικοι να μην ενοχληθούν πάλι, θα μπορούσε να συνεχιστεί το Φεστιβάλ προς όφελος όλων των πλευρών. Αφού, η ανεκτικότητα πολλών φορέων ή πολιτών, ιδίως σε νεανικές – συλλογικές διοργανώσεις το καλοκαίρι συνηθίζεται.

  1. Ο κ. Δήμαρχος δεν συμφώνησε, διατυπώνοντας τα επιχειρήματά του και έληξε η επικοινωνία μας ήρεμα. Με έκπληξη όμως άκουσα στη συνέντευξή του και στο πλαίσιο της διαφωνίας του με την ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, να μου καταλογίζει «προθέσεις» ανυπόστατες και άδικες, σχετικά με την τήρηση της νομιμότητας, της κοινής ησυχίας κλπ. Αν δεν πρόκειται για παρανόηση, σίγουρα είναι άδικο και άστοχο να καταλογίζονται σε βάρος μας, εμένα προσωπικά ως Βουλευτή και στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, απόψεις ή προθέσεις παντελώς ανύπαρκτες. Σε καμία περίπτωση δεν ζητήθηκε η παραβίαση της νομιμότητας.

Για τα υπόλοιπα και ιδίως για την ακύρωση του Φεστιβάλ Δρόμου καθεμία και καθένας κρίνει και κρίνεται.