Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 21:10

Κάλεσμα σε κοινό αγώνα ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής περιουσίας

Κάλεσμα σε κοινό αγώνα ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής περιουσίας

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Όσο και αν τον Αύγουστο ο Πρωθυπουργός κήρυξε το τέλος της μνημονιακής εποχής, οι μνημονιακές πολιτικές όσον αφορά τα λαϊκά πάθη συνεχίζονται.
Οι πλειστηριασμοί ξαναμπαίνουν στην ημερήσια ατζέντα από την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου...

Στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών φαίνεται να φορτώνονται συνεχώς νέες υποθέσεις, με κίνδυνο να φτάσουν αυτοί τις χιλιάδες κάθε μήνα.

Ο κίνδυνος για τα υπερχρεωμένα λόγω κρίσης νοικοκυριά ξαναγίνεται πραγματικός.

Στόχος των ιδιωτικών Fuds, ντόπιων ή ξένων, που είναι πίσω από την διεθνή σταυροφορία αρπαγής των λαϊκών περιουσιών, είναι η κερδοφορία, που μέσα στην γενικότερη κατάρρευση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, μπορεί να επιτευχθεί πια μόνο με το ξεπούλημα των περιουσιών του κόσμου.

Μόνο που αυτό αποτελεί μια εντελώς αδιέξοδη πολιτική. Η περεταίρω οικονομική καταστροφή στρωμάτων της κοινωνίας οδηγεί σε περαιτέρω συρρίκνωση των δυνατοτήτων για επιχειρηματικές επενδύσεις που είναι η πραγματική πηγή της τραπεζικής κερδοφορίας.

Στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών περιλαμβάνονται εκατοντάδες και χιλιάδες μη εξυπηρετούμενα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δίνοντας την χαριστική βολή σε αυτές τις επιχειρήσεις, τσακίζεις τις παραγωγικές δυνατότητες της οικονομίας ακόμα περισσότερο, άρα και τη μακρόχρονη βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος.

Οι πολιτικές που επιβλήθηκαν και εφαρμόζονται, δεν είναι απλά εντελώς άδικες για τα λαϊκά στρώματα, αλλά είναι και εντελώς αδιέξοδες για την γενικότερη οικονομία.

Η αύξηση του ΕΝΦΙΑ για πολλούς συμπολίτες μας επιδεινώνει την κατάσταση ακόμα περισσότερο και οδηγεί σε επέκταση των πλειστηριασμών αντί για αντιμετώπιση τους.

Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος που πρέπει να καταργηθεί. Στην ουσία του σημαίνει ότι μεσαία νοικοκυριά πληρώνουν νοίκι για να μένουν στο σπίτι που τους ανήκει. Κάτι που προστίθεται στις δόσεις για την αγορά του και που κάνει τη δύσκολη οικονομική τους κατάσταση ακόμα πιο δυσβάστακτη.

Αυτές οι συνθήκες θα γίνουν ακόμα πιο εφιαλτικές με το τέλος του 2018, που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα καταργηθεί και η όποια προστασία της πρώτης κατοικίας που παρέχει νόμος Κατσέλη.

Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των πλειστηριασμών λαϊκών περιουσιών, η σεισάχθεια στο μεγαλύτερο μέρος των ιδιωτικών χρεών και η εφαρμογή στεγαστικής πολιτικής αποτελούν βασικούς στόχους της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας καλεί όλες τις οργανωμένες κοινωνικές δυνάμεις και συνδικάτα στον κοινό αγώνα ενάντια στην αρπαγή της πρώτης κατοικίας και γενικότερα της λαϊκής περιουσίας.