Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 14:33

Δωρεάν εκπαιδευτικές βόλτες στη θάλασσα του Μεσσηνιακού με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Δωρεάν εκπαιδευτικές βόλτες στη θάλασσα του Μεσσηνιακού με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 
Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 16 Σεπτέμβρη, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Τμήματος Υγρού Στοιχείου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης “Πάρε Θέση”. Όποιος επιθυμεί μπορεί, αρκεί προηγουμένως να έχει δηλώσει συμμετοχή, να πάει με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και το διασωστικό σκάφος της μια δωρεάν εκπαιδευτική βόλτα στο Μεσσηνιακό Κόλπο και να γνωρίσει τους τρόπους προστασίας των επιβατών σε πλωτά μέσα αλλά και τους τρόπους διάσωσης σε περίπτωση ναυαγίου…

Όπως σημειώνει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, “το «Πάρε Θέση» διοργανώνεται από το Τμήμα Υγρού Στοιχείου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) και περιλαμβάνει μια δωρεάν εκπαιδευτική βόλτα με τα διασωστικό σκάφος της ΕΟΔ Μεσσηνίας, Νορβηγία 1.

Στην εκπαιδευτική αυτή βόλτα στον Μεσσηνιακό Κόλπο μπορούν να πάρουν μέρος όλοι και να ενημερωθούν από τους διασώστες της ΕΟΔ του παραρτήματος Μεσσηνίας για τους τρόπους προστασίας όσων επιβαίνουν σε πλωτά μέσα, αλλά και τους τρόπους διάσωσης σε περίπτωση ναυαγίου.

Επίσης, στο πλακόστρωτο του λιμανιού θα υπάρχει ένα μικρό stand , στο οποίο εθελοντές της Ομάδας θα ενημερώνουν τους περαστικούς.

Επισημαίνεται ότι ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΣΚΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Σκοπός της δράσης «Πάρε Θέση» είναι η μετάδοση στον πολίτη των γνώσεων μας στο θέμα της αυτοπροστασίας στο υγρό στοιχείο και ειδικότερα στη θάλασσα και της παρουσίασης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του έργου που αυτή τελεί στην κοινωνία, προκειμένου οι πολίτες να μας γνωρίσουν καλύτερα και να βοηθήσουν το έργο μας με κάθε τρόπο και κυρίως με την ένταξή τους στην Ομάδα ως μέλη της.

ΤΟΠΟΣ & ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Καλαμάτας στο ύψος του Πανελληνίου τη βδομάδα 10-16 Σεπτεμβρίου 2018.

Το ωράριο της δράσης θα είναι το παρακάτω:

Δευτέρα – Παρασκευή: 17:30΄ – 20:30΄

Σάββατο και Κυριακή: 10:00΄ - 14:00΄ και 17:30΄ - 20:30

 

Μπορείτε να δηλώνετε τις συμμετοχές σας στην παρακάτω ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfSN3yaHv8CbCMBM1UUA7T6-5AWx6op9CB3QuSAxQ2lVpjuSA/viewform