Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 18:49

Η καθεστωτική νοοτροπία ζει και βασιλεύει στο Δήμο Τριφυλίας

Η καθεστωτική νοοτροπία ζει και βασιλεύει στο Δήμο Τριφυλίας

Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Είναι γνωστό ότι σε όλα τα απολυταρχικά καθεστώτα δε χωράει κριτική. Επίσης δε χωράει αμφισβήτηση στις επιλογές και τις εφαρμοζόμενες πολιτικές. Πόσω μάλλον αν αυτή εδράζεται σε παράνομες πρακτικές και πολιτικές που εφαρμόζονται κατά κόρον. Η μέθοδος αντιμετώπισης γνωστή... εκτοπισμοί, μεταθέσεις, καθαιρέσεις, συκοφαντίες, διώξεις κλπ...

Καταδικάζουμε απερίφραστα την πολιτική – καθεστωτική, δίωξη στην ουσία, της Ζωής Πετροπούλου τέως προϊσταμένης καθαριότητας, περιβάλλοντος και πρασίνου του Δήμου και ρωτάμε ευθέως:

1)      Θα γινόταν τίποτα αν η Ζωή Πετροπούλου μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ «καθόταν στα αυγά της» κατά το κοινώς λεγόμενο;

2)      Γιατί καθαιρέθηκε αμέσως μετά τις ενέργειές της για τις παράνομες εναποθέσεις απορριμμάτων που γίνονται, με τίνος άραγε εντολή;, στην περιοχή του Φιλιατρινού Φράγματος και μεταφέρθηκε σε άλλη υπηρεσία;

3)      Μήπως για να μην συνεχίσει την έρευνα για τις παρανομίες αυτές;

4)      Πως ξαφνικά μετά τη διοικητική εξέταση για τις παρανομίες βρέθηκαν πρόθυμοι εγκάθετοι να την συκοφαντήσουν;

5)      Με ποιό τρόπο (αλλαγή διοικητικών αποφάσεων) ανταμείφθηκαν αυτοί οι εγκάθετοι; Μήπως με παροχές επιδομάτων;

Προφανώς δεν περιμένουμε να πειστούμε από τις φθηνές δικαιολογίες της δημοτικής αρχής αλλά δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε το εξής: Η εκάστοτε εξουσία πάντα θα βρίσκει πρόθυμους (με τα κατάλληλα ανταλλάγματα φυσικά ) να τη στηρίξουν έστω και καταπατώντας ηθικές αρχές και αξίες και κατά συνέπεια πρόσωπα που αγωνίζονται για την ανατροπή των σάπιων πολιτικών - αξιών που αυτοί υπηρετούν. Αναρωτιόμαστε όμως πως αυτοί οι εργαζόμενοι θα μπορούν γνωρίζοντας το δίκαιο και το άδικο να κοιτούν στα μάτια τους συναδέλφους τους και τους πολίτες του Δήμου.

Κλείνοντας παραθέτουμε ένα παλιό αλλά πάντα επίκαιρο γνωμικό από τη λαϊκή σοφία αιώνων «Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ».