Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 19:52

Διαχωρίζω τη θέση μου από τη Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών Δυτικής Μάνης

Διαχωρίζω τη θέση μου από τη Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών Δυτικής Μάνης

Του Γιώργου Λ. Μουνδρέα 
Αγαπητές Φίλες και Αγαπητοί Φίλοι, πρίν απο λίγους μήνες πολίτες από την Δυτική Μάνη αναλάβαμε μια νέα πρωτοβουλία για το Μέλλον του Δήμου μας.
Στόχος μας, μια νέα διοίκηση στον Δήμο, αλλά και μια νέα νοοτροπία στα δημοτικά πράγματα που δεν θα συμβιβαζόταν με το χθές, την αδράνεια και την παρακμή, που για δεκαετίες ταλαιπωρούν τον τόπο μας...

Πίστευα, ότι η πρωτοβουλία μας αυτή, δεν είχε προσωπικά κίνητρα, αλλά αντίθετα, θα έλεγα ότι προέτασσε την συλλογικότητα και την ομαδικότητα, όχι μόνο ως μοντέλο προεκλογικού αγώνα, αλλά και ως μοντέλο διοίκησης, την επομένη των εκλογών.

Η προσπάθεια αυτή, ευελπιστούσα ότι θα έθετε σε εγρήγορση και επαγρύπνηση, τις πιο ωραίες, παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις της περιοχής μας, αναδεικνύνοντας τις τεράστιες προοπτικές που διανοίγονται μπροστά μας απο μια Σοβαρή, Αξιόπιστη και Δυναμική Νέα Δημοτική Αρχή που θα ''αγκαλιάζει''  ανεξαιρέτως όλους τους πολίτες.

Δυστυχώς όμως, γεγονότα και καταστάσεις,όπως π.χ. απειρία, οργανωτικές αδυναμίες, απουσία σοβαρού και αξιόπιστου αυτοδιοικητικού λόγου, έλλειψη θεσμικής κουλτούρας και άλλα πολλά, που δεν είναι της παρούσης να αναφέρω, δεν ανταποκρίθηκαν στους στόχους και τις αρχές που είχαμε βάλει όταν ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια.

Δεν υπήρξαν τα απαραίτητα βήματα, ώστε να έλθουμε σε μια ουσιαστική και αξιόπιστη επικοινωνία με τους Συνδημότες μας, θέτοντας τις βάσεις ενός δημιουργικού διαλόγου όπου θα ενώνονται ιδέες και δυνάμεις, για την ουσιαστική αλλαγή που τόσο πολύ περίμεναν οι πολίτες απο εμάς...!!!

Χάσαμε την σπουδαία ευκαιρία να πάμε μπροστά έναν Δήμο όπως τον δικό μας, από τις τελευταίες θέσεις που είναι σήμερα σε όλη την Ελλάδα (όπως δείχνουν όλα τα επίσημα στοιχεία που υπάρχουν στην διάθεσή μου απο τους επίσημους φορείς της Πολιτείας), στον δρόμο της Προόδου και της Ανάπτυξης...!!!

Με βάση τα ανωτέρω, αισθάνομαι το Ιστορικό Χρέος που έχω προς τον Τόπο μου, να ΔΙΑΧΩΡΙΣΩ τη θέση μου απο την Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών για τον Δήμο της Δυτικής Μάνης, και να ΔΗΛΩΣΩ ΟΤΙ ΑΠΟΧΩΡΩ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ...!!!

Αγαπητές Φίλες και Αγαπητοί Φίλοι,

Ήμουν και θα είμαι μαζί σας  όπως πάντα έκανα μέχρι τώρα, Έντιμος και Ειλικρινής, και η επικοινωνία που αναπτύχθηκε μεταξύ μας για την προσπάθεια επίλυσης των σοβαρών και δυσεπίλυτων προβλημάτων που απασχολούν τον τόπο μας, θα συνεχίσει να υπάρχει...και μετά τις εκλογές...!!!

 

Γιώργος Λ. Μουνδρέας