Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 16:20

Μαύρη επέτειος του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου για τη Μεσσηνία

Μαύρη επέτειος του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου για τη Μεσσηνία

Του Περικλή Μαντά* 
Σε λίγες μέρες κλείνουμε ένα χρόνο από τη διεξαγωγή του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου. Ενός πολυδιαφημισμένου συνεδρίου, στο οποίο περίσσεψε η παροχολογία, η έπαρση και ο ηγεμονισμός τόσο της Κυβέρνησης όσο και της Περιφερειακής Αρχής...

Ένα χρόνο μετά, ο απολογισμός του συνεδρίου είναι μηδαμινός. Επί της ουσίας, αποτελεί μια μαύρη επέτειο για τη Μεσσηνία, γιατί τίποτα από όλα αυτά που με τόσο ευκολία εξαγγέλθηκαν, δεν έχει πραγματοποιηθεί ή τουλάχιστον δρομολογηθεί.

Ο οδικός άξονας Τσακώνα – Καλό Νερό στις καλένδες, η μελέτη για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη κρυμμένη στα συρτάρια κάποιων υμετέρων, προίκα για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο, το Φιλιατρινό φράγμα γεμίζει νερό αλλά τα δίκτυα ακόμη να δημοπρατηθούν, το Μηναγιώτικο φράγμα στο πουθενά, η μελέτη για τη βιωσιμότητα επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής εκτροχιασμένη, η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε «βέρτιγκο», η δημιουργία υδατοδρομίων πνιγμένη στο βυθό των συμφερόντων και της ανικανότητάς τους, η ανύπαρκτη οδική σύνδεση των αρχαιολογικών χώρων καθρέφτης του πολιτισμικού τους επιπέδου και το εσωτερικό δίκτυο του νομού βυθισμένο στις δικαιολογίες περί ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ένα χρόνο μετά, όσο και να μην αρέσει σε κάποιους, αυτή είναι η πραγματικότητα. Τι κι αν ο Περιφερειάρχης πανηγύριζε τότε, για την τεράστια επιτυχία του συνεδρίου, στην ουσία δεν έκανε τίποτα προκειμενου να διεκδικήσει όλα αυτα που εξαγγέλθηκαν. Έμειναν μόνο οι φωτογραφίες, οι αβρότητες και οι υποσχέσεις του κ. Τατούλη με τον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς. Αντί λοιπόν διεκδικήσεων και πρωτοβουλιών, η Περιφερειακή Αρχή επέλεξε τον δρόμο της μικροπολιτικής και της μετριότητας.

Πλημμυρισμένα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από φωτογραφίες σε βασιλόπιτες και εκδηλώσεις νυν και υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων, τσακωμοί για μια καρέκλα στο τραπέζι στη γιορτή της Υπαπαντής, βαρύγδουπες δηλώσεις εκ μικροφώνου επίδοξων σωτήρων μας, υποψήφιοι χωρίς θεσμική αναφορά σε υπηρεσιακές συναντήσεις, προσωπικοί φωτογράφοι πανταχού παρόντες μη και χάσουν να απαθανατίσουν την στιγμή, καταστρατήγηση του πρωτοκόλλου στις εκδηλώσεις της ΠΕ Μεσσηνίας με προσκλήσεις μόνο σε «φίλους» υποστηρικτές λες και τα εξοδα των εκδηλώσεων τα πληρώνουν από την τσέπη τους, είναι λίγα μόνο από όλα τα ντροπιαστικά ευτράπελα που συμβαίνουν στη Μεσσηνία το τελευταίο διάστημα.

Το 2019 είναι έτος εκλογών. Οι πολίτες της Μεσσηνίας και ολόκληρης της Πελοποννήσου, χορτασμένοι πια από υποσχέσεις και χτυπήματα στην πλάτη, έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν αυτούς που αξίζουν να τους εκπροσωπήσουν, στις Εθνικές, στις Ευρωεκλογές και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, βάζοντας ένα οριστικό τέλος στη μετριότητα και στον πολιτικαντισμό.

*Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου

Πολιτευτής Ν.Δ. Νομού Μεσσηνίας