Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019 19:59

Δεν αποδεχόμαστε παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και τετελεσμένα για το Καλαμάτα-Μεσσήνη-Ριζόμυλος

Δεν αποδεχόμαστε παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και τετελεσμένα για το Καλαμάτα-Μεσσήνη-Ριζόμυλος

Του Γιώργου Αθανασόπουλου* 
Οι εξαγγελίες του Γενικού Γραμματέα υποδομών Γιώργου Δέδε από το δημαρχείο της Μεσσήνης με χειροκροτητές το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους του δήμου μας, για δημοπράτηση τις επόμενες ημέρες του δρόμου Καλαμάτα – Μεσσήνη - Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη προκαλεί εύλογες απορίες και ερωτηματικά. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του δρόμου τον οποίο χειροκροτούσαν; Πότε θα ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και οι πολίτες του Δήμου Μεσσήνης; Τι ακριβώς περιλαμβάνει η μυστική συναλλαγή Δημοτικής Αρχής και κυβερνητικών παραγόντων; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα η Δημοτική Αρχή Τσώνη καλείται να δώσει απαντήσεις. Δεν μπορεί πλέον να κρύβεται και να παραπλανά...

Ο κ. Τσώνης είναι φανερό ότι έχει προχωρήσει σε παρασκηνιακή συναλλαγή συντασσόμενος με όσους προωθούσαν χάραξη κλειστού αυτοκινητόδρομου στα όρια του σχεδίου πόλης της Μεσσήνης. Μια χάραξη η οποία στερεί από την πόλη της Μεσσήνης κάθε δυνατότητα για μελλοντική επέκταση προς το νότο. Οι μεθοδεύσεις και τα τετελεσμένα που σε συνεννόηση και σε αγαστή συνεργασία κάποιοι προώθησαν και εκτελούν, δε μπορούν να γίνουν ανεκτά. Τους καλούμε να σταματήσουν τώρα τις καταστροφικές επιλογές για τον τόπο μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να πάρει άμεσα θέση και να θέσει φραγμό στις μεθοδεύσεις και τα τετελεσμένα που προωθούνται σε κλειστές συσκέψεις και παρασκηνιακές διευθετήσεις. Οι πολίτες της Μεσσήνης δεν εξαγοράζονται με καθρεφτάκια, έχουν καταλάβει το ρόλο και τις επιδιώξεις του καθένα.

Σε ότι μας αφορά:

  •         δεν πρόκειται να συναινέσουμε στον αποκλεισμό της Μεσσήνης από τη θάλασσα αγοράζοντας το «καθρεφτάκι» της υπόσχεσης κατασκευής κάθετων δρόμων.
  •         δεν πρόκειται να συμβάλουμε στην καταστροφή επιχειρήσεων και στην υποβάθμιση περιουσιών συμπολιτών μας.
  •         δεν πρόκειται να ανεχτούμε την υποθήκευση της ανάπτυξης, μέσα από έναν ιδιότυπο χωροταξικό και συγκοινωνιακό αποκλεισμό.

Έχουμε υποχρέωση να διεκδικήσουμε έναν δρόμο ανάπτυξης και όχι καταστροφής για την περιοχή μας και αυτό θα πράξουμε. Έχουμε τοποθετηθεί επανειλημμένα στο παρελθόν και έχουμε θέσει συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις στους οποίους εμμένουμε και ζητούμε να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Θεωρούσαμε και εξακολουθούμε να θεωρούμε ότι υπάρχουν λύσεις που ουδέποτε εξετάστηκαν. Οι λύσεις αυτές πρέπει και μπορούν να αναζητηθούν και να προωθηθούν αμέσως μετά τις εκλογές από μια Δημοτική Αρχή με καθαρή εντολή, σχέδιο και εύλογα χρονικά περιθώρια για διαβούλευση. Σε καμία περίπτωση λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές δε μπορούμε και δεν πρόκειται να ανεχτούμε τετελεσμένα.

 

*Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης

Υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης με τη “Δύναμη Δημιουργίας”