Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 17:50

ΕΑΚ: Συνεχείς προβοκάτσιες και λάσπες του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ

ΕΑΚ: Συνεχείς προβοκάτσιες και λάσπες του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 
Οι αλλεπάλληλες προβοκάτσιες, το πέταγμα λάσπης, η συνειδητή παραπληροφόρηση που διαστρεβλώνει την αλήθεια, η προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης, με άλλα λόγια δηλαδή η μαύρη προπαγάνδα της ηγεσίας του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ,  η οποία αναπαράγεται "κατά ριπάς" από τα κομματικά μέσα ενημέρωσης και τα "τρολ" του ΚΚΕ στο διαδίκτυο, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ηθικής και αξιοπρέπειας...

Για να "νομιμοποιήσουν" τους απίθανους τραμπουκισμούς τους και την τρομοκρατία που άσκησαν για να διαλύσουν τα συνέδρια της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ, προβαίνουν σε έναν βομβαρδισμό "αποκαλύψεων", κατασκευασμένων στα υπόγεια των κομματικών γραφείων.

Τελευταίο κρούσμα της αποκρουστικής προπαγάνδας τους, ήταν η εντελώς κακοστημένη προβοκάτσια που επιχείρησαν το τελευταίο διήμερο, επιχειρώντας να συνδέσουν τη γνωστή απαράδεκτη διευθύντρια των MY MARKET, με τις δυνάμεις της ΕΑΚ στην ΟΙΥΕ και στη ΓΣΕΕ και μάλιστα αυτή τη φορά το πήγαν και ένα βήμα παραπέρα:  αφού τη βάφτισαν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ την "είδαν" να είναι και αντιπρόσωπος! στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα.

Στο παιγνίδι αυτό και προκειμένου να περάσουν στον κόσμο και τους εργαζόμενους τη βρωμιά τους μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, έβαλαν όχι μόνο τα φιλικά τους sites και τα κομματικά τους "τρολ" να αναπαράγουν τα fake news, αλλά βρήκαν και "χρήσιμους ηλίθιους" να το κάνουν από άλλους πολιτικούς και κομματικούς χώρους.  

Επί της ουσίας, με τη νέα αυτή βρωμιά τους, προσπάθησαν να πετύχουν με "ένα σμπάρο δύο τρυγόνια": να χρεώσουν την Διευθύντρια των MY MARKET με την ΕΑΚ και κατόπιν να χρεώσουν την παράταξη στο ΣΥΡΙΖΑ.

Για να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση, η αλήθεια είναι μία και είναι ξεκάθαρη: η Διευθύντρια των MY MARKET, ουδέποτε υπήρξε σύνεδρος στην ΟΙΥΕ και κατ΄ επέκταση στη ΓΣΕΕ (ούτε τελευταία, ούτε παλαιότερα), ουδέποτε υπήρξε υποψήφια στο κλαδικό σωματείων των τροφίμων. Η μοναδική της "εμπλοκή" ήταν όταν πήγε να ψηφίσει στις τελευταίες εκλογές του σωματείου, προερχόμενη από την εταιρεία πρώην ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ σε μια εποχή που ήταν σε εξέλιξη η εξαγορά της από τα MY MARKET και το Σωματείο του ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ είχε γράψει στο κλαδικό σωματείο το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων με σκοπό να διασώσει όλες τις θέσεις εργασίας, που τότε κινδύνευαν. Η συγκεκριμένη μάλιστα ήταν απλή εργαζόμενη τότε.  

Μαζί της μάλιστα, ψήφισαν και οι ΠΑΜΙΤΕΣ που συμμετείχαν πλήρως και με δικό τους ψηφοδέλτιο, στις εκλογές του σωματείου τροφίμων, του κατ' αυτούς δηλαδή "εργοδοτικού σωματείου"

Το δεύτερο σκέλος της προβοκάτσιας, δηλαδή αυτό που προσπαθεί να   "χρεώσει" την εν λόγω Διευθύντρια στην ΕΑΚ και δια μέσου αυτής στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι τόσο κουτοπόνηρα στημένο, που γελάνε και οι πέτρες.

Πέραν του γεγονότος ότι η συγκεκριμένη κυρία καμία απολύτως σχέση δεν έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι  πασίγνωστο ότι η ΕΑΚ δεν είναι πουθενά κομματικά χρεωμένη.

Είναι και παραμένει αυτόνομη, ανεξάρτητη, ριζοσπαστική και ταξικά προσανατολισμένη κίνηση εργαζομένων, η οποία συνενώνει και εκφράζει μια ευρεία συμμαχική δύναμη εργαζομένων και σωματείων, που αντιμάχεται τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, υπερασπίζει χωρίς εκπτώσεις τα εργατικά δικαιώματα απέναντι στους εργοδότες, είναι αντίθετη στον κυβερνητικό συνδικαλισμό και έχει στις αξιακές της αναφορές, τους αγώνες του ταξικού εργατικού κινήματος, χωρίς όμως αποκλεισμούς και πιστοποιητικά κοινωνικών και κομματικών φρονημάτων.  

Η ΕΑΚ είναι αυτή που πρωτοστατεί τώρα με όλες της τις δυνάμεις της στο να  υπογραφούν ΣΣΕ παντού και αγωνίζεται μέσα στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει το μεταμνημονιακό τοπίο να τις κάνει υποχρεωτικές. Και αυτό το έχει ήδη αποδείξει.

Είναι επίσης γνωστό σε όλους ότι, η ΕΑΚ ήδη από το 2010 (ως Αυτόνομη Παρέμβαση τότε, ως ΜΕΤΑ αργότερα)  και όταν όλοι οι άλλοι σφύριζαν αδιάφορα (πλειοψηφία της ΓΣΕΕ από κοινού με το ΠΑΜΕ), ήταν αυτή που με συνεχείς παρεμβάσεις και διακριτό στίγμα, είχε αναδείξει τις παθογένειες του συνδικαλιστικού κινήματος, είχε στηλιτεύσει τις ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, είχε συγκρουστεί με τις επιλογές της Συνομοσπονδίας καθ' όλη τη διάρκεια των μνημονίων και είχε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και την αλλαγή του προσανατολισμού και της δράσης του.

Από την άλλη το ΠΑΜΕ - ΚΚΕ ως γνωστόν (και αυτό φαίνεται σε όλα τα συνδικάτα που ελέγχει), δε θέλει Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δε θέλει επανάκτηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Διότι όλα αυτά "εξανθρωπίζουν τον καπιταλισμό και δεν ανεβάζουν τη συνείδηση των εργαζομένων στην πορεία για την επανάσταση και το σοσιαλισμό" (της οποίας αποκλειστικός εργολάβος είναι το κόμμα της εργατικής τάξης).  Άρα οι εργαζόμενοι θα πρέπει συνειδητοποιηθούν ενάντια στον καπιταλισμό και το Κεφάλαιο, μόνο μέσα από την εξαθλίωση που πρέπει να βιώσουν.

Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς ότι: α) οι εργαζόμενοι γυρίζουν την πλάτη στο ΠΑΜΕ, β) ότι οι πραγματικοί συσχετισμοί στα συνδικάτα δεν το ευνοούν καθόλου και ότι πραγματικά θα συρρικνωθούν οι δυνάμεις του σε ΓΣΕΕ, ΟΙΥΕ και αλλού (άρα βλέπει παντού γύρω του το "μακρύ χέρι της εργοδοσίας μέσα στα συνδικάτα και παντού ζητά να κοπούν αντιπρόσωποι: 53 στη ΓΣΕΕ, 92 στην ΟΙΥΕ κοκ) και γ) ότι το κόμμα κινδυνεύει με καταγραφή χαμηλότατων ποσοστών κόμματος στις επερχόμενες εκλογές, τότε εξηγείται η σημερινή αλλαγή τακτικής του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.  

Από το προηγούμενο στάδιο της διαίρεσης και του σεχταρισμού,  περνάει πλέον στη φάση της επιθετικής διάλυσης του συνδικαλιστικού κινήματος, στην προσπάθεια επιβολής μονοπωλιακού του ελέγχου "ως η μοναδική ταξική δύναμη". Τα μέσα πια που χρησιμοποιεί για το στόχο του είναι η παν-κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού, οι τραμπουκισμοί, η βία, η τρομοκράτηση, η στοχοποίηση προσώπων και σωματείων και η μαύρη προπαγάνδα.

Ο βούρκος στον οποίον έχουν βουλιάξει, στο τέλος θα τους πνίξει.

Καλαμάτα 26/3/2019

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ