Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 23:31

Σύγχρονη τεχνολογία στον κατάλληλο χρόνο και 5G στο Δήμο Καλαμάτας

Σύγχρονη τεχνολογία στον κατάλληλο χρόνο και 5G στο Δήμο Καλαμάτας

Μιχάλης Αντωνόπουλος 
Πανελλήνια απήχηση και πρωτόγνωρες αντιπαραθέσεις βιώνουμε όλοι μας, με την ευκαιρία της εφαρμογής του πειραματικού - πιλοτικού προγράμματος 5G, στο δήμο Καλαμάτας. 
Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δούμε τελικά πως πάμε στην ψηφιακή εποχή ως δήμος, γιατί ασχολούμαστε με τα ζητήματα της καθημερινότητας στην τοπική αυτοδιοίκηση, για ποιους κοπιάζουμε, ποια συμφέροντα ίσως εξυπηρετούμε, ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο, και ποιοι τελικά είναι οι σκοταδιστές και ποιοί οι μορφωμένοι πεφωτισμένοι -Illuminati- σύμφωνα με σχόλια του τύπου αλλά και του ίδιου του δημάρχου της πόλης μας...  

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι όλα είναι επωφελή και ακίνδυνα πριν τελειώσουν οι σχετικές έρευνες και ημερίδες πληροφόρησης.  Είναι λοιπόν δυνατόν, όσοι από μας που ζούνε στο σκοτάδι να έχουν υποτίθεται γνώση της νέας τεχνολογίας. Και πώς επίσης άλλαξε άποψη και ο δήμαρχος σε μία νύχτα και με ποια επίσης στοιχεία, αμφιλεγόμενοι αρθρογράφοι και προπαγανδιστές που πληρώνονται από διαφημίσεις, συνηγορούν υπέρ της μιας ή της άλλης άποψης χωρίς μερικές φορές να έχουν ειδικές γνώσεις ή να επικαλούνται τέτοιες, αλλά απλά ένα απολυτήριο όπως οι πιο πολλοί από εμάς. Στο ΔΣ ο ίδιος ο δήμαρχος πρότεινε τη μη ανανέωση της σύμβασης, που είναι δεσμευτική για το σώμα και ταυτόσημη σχεδόν με την διακοπή της σύμβασης που πρότεινε η Νέα πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Οι θέσεις και οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων είναι πάνω από όλα θεσμικές, τεχνοκρατικές και με κοινωνικές ευαισθησίες σε τέτοια ζητήματα, υψηλής ευθύνης για τους δημότες. Έτσι έπραξαν και οι σύμβουλοι που στηρίζουν το δήμαρχο. Χωρίς ενδοιασμούς και ενστάσεις ψήφισαν την πρόταση του. Αν είχαν άλλη άποψη, θα την υιοθετούσαν και δεν θα ψήφιζαν την αναστολή της σύμβασης με τη λήξη της τον Δεκέμβρη. Γιατί αυτά τα καμώματα τώρα για σκοταδισμό και τεχνοφοβια; Ξέχασαν τι ψήφισαν προχθές;  Ξέχασαν τι ψήφισαν όταν συμμετείχαν στην δημοτική αρχή Νίκα; Δημιουργούν πολλά ερωτηματικά με τη στάση τους στους δημότες.

Πάντως για να πάμε και στην τεχνική πλευρά, προκαλεί εντύπωση που το όχημα των μετρήσεων δόθηκε από το Δημόκριτο στο δήμο χωρίς προσωπικό και GPS  με πρόγραμμα παρακολούθησης. Αν ο δήμος Καλαμάτας είχε την καταλληλότητα να κάνει μετρήσεις επιστημονικές και έρευνες θα το γνωρίζαμε όλοι και πολύ περισσότερο ο δήμαρχος.  Οι μετρήσεις γίνονται από πιστοποιημένα όργανα και πιστοποιημένους επιστήμονες. Μέχρι σήμερα κανένας επιστήμονας η επιστημονικός φορέας δεν έχει βάλει την υπογραφή του ή το όνομα του, σε γνωμοδοτήσεις η μετρήσεις που αφορούν την καλή εκτέλεση της σύμβασης και του πειράματος 5G Καλαμάτας.

Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος πολίτης απλά γιατί χρειάζονται οι μετρήσεις αφού η τεχνολογία θα εφαρμοστεί ό,τι και να γίνει και είναι για καλό σκοπό και αν κάτι πάει στραβά θα το μάθουμε όχι τελευταίοι αλλά πρώτοι.  "Υπάρχει εμπιστοσύνη και έχει δοκιμαστεί και αλλού χωρίς κανένα πρόβλημα, το επιβεβαιώνουν δεκάδες μέσα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και άλλοι, τι χρειάζεται το πιλοτικό πρόγραμμα". 

Όμως σε κάθε περίπτωση πέρα από τα θετικά της τεχνολογίας, θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί.  Όσοι θα πάρουν την τεχνολογία σε ώριμο στάδιο, θα είναι και οι περισσότερο ωφελημένοι από κάθε άποψη. Και αυτό επιδιώκουμε. Σύγχρονη τεχνολογία στον κατάλληλο χρόνο, με τις καλύτερες προϋποθέσεις και προδιαγραφές στην υπηρεσία του πολίτη και όχι τον πολίτη στην υπηρεσία του καταναλωτισμού και της τεχνολογίας, της υποτέλειας, του ελέγχου, της χειραγώγησης και του χλευασμού των μέσων πληροφόρησης και του Δημάρχου.  

Τέλος μία σύμβαση είναι δεσμευτική μόνο για εκείνους που την υπογράφουν, πράγμα που σημαίνει ότι μια σύμβαση για πιλοτικό πειραματικό πρόγραμμα του "λαού" της Καλαμάτας, του Δήμου και της εταιρείας,  θα πρέπει να υπογράφεται από κάθε πολίτη προκειμένου να είναι δεσμευτική για τον "λαό".

 

Δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας

“Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών”