Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 20:48

Ανοιχτή επιστολή Αντωνίας Μπούζα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα

Ανοιχτή επιστολή Αντωνίας Μπούζα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα

κ.Περιφερειάρχα, 
Υπηρετώντας με την ψήφο των συμπατριωτών μου, αρκετά χρόνια ως αιρετή τον Β΄Βαθμό Αυτοδιοίκησης κι έχοντας θητεύσει κοντά σε διαπρεπείς προσωπικότητες όπως τον τέως Νομάρχη Μεσσηνίας κ.Δημήτρη Δράκο, έναν ευγενή και ικανό πολιτικό και τον πρώην Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρο Τατούλη, έναν ικανότατο αυτοδιοικητικό με οραματική σκέψη, γνώσεις και σπουδαία δυναμική, αντιμετωπίζω πρώτη φορά, τόσο δυσάρεστη κατάσταση που με ωθεί να σας στείλω δημοσίως αυτήν την επιστολή...

Επιλέξατε ως εκπρόσωπό σας στη Μεσσηνία, ένα πρόσωπο που από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ως χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, ξενίζει με τη συμπεριφορά του. Υποτιμά εκτός των προκατόχων του, κυρίως τους πολίτες, αφού ψεύδεται συνεχώς, φτάνοντας μάλιστα στο έσχατο σημείο, να επιτίθεται φραστικά σε πολίτες, επειδή τυγχάνει να γνωρίζουν την αλήθεια για τα εκτελούμενα έργα.

Μάλιστα παρουσία σας, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 16-12-2019, με περισσό θράσος, είπε εκ νέου ψέματα για τα εκτελεσθέντα, τα συνεχιζόμενα και τα δρομολογημένα από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή έργα στη Μεσσηνία, μηδενίζοντας ως συνήθως, τη δουλειά των προκατόχων του. Κι όμως, μοναδικό του μέλημα έπρεπε να είναι μόνο η επίλυση προβλημάτων και η κατάθεση προτάσεων προς εσάς για τη Μεσσηνία,  που αύριο θα γίνουν έργα, υποστηρικτικά του τόπου.

Αιτία της επιστολής μου, ως υπεύθυνη της παράταξης Νέα Πελοπόννησος για τη Μεσσηνία, υπήρξε απαράδεκτο φραστικό επεισόδιο επίθεσης σε πολίτες, σχετικά με τα εκτελούμενα αντιπλημμυρικά έργα σε Δήμους της Μεσσηνίας, δηλαδή για  τις δύο εργολαβίες των 200.000 ευρώ εκάστη, που σήμερα υλοποιείτε εσείς, αλλά ξέρετε πως είναι εργολαβίες που η δική μας Περιφερειακή Αρχή είχε σχεδιάσει και είχε δρομολογήσει.

Στη συνέχεια, πάλι στα ΜΜΕ ως συνήθως, αναφέρθηκε στην Ε.Ο.Καλαμάτας- Σπάρτης και πάλι παραπληροφορώντας τους πολίτες ως είθισται, σχετικά με την εργολαβία που ΚΑΘΕ χρόνο είναι ενεργή σ΄αυτόν τον οδικό άξονα και στην τοποθέτηση στο 13,5 χιλιόμετρο, των αναγκαίων πλεγμάτων που πάλι η δική μας Περιφερειακή Αρχή είχε δρομολογήσει.

Ακόμη και τα έργα των 3.5 εκατομμυρίων, για τον Ταΰγετο που ήρθαν ύστερα από πρωτοβουλία του πρώην υπουργού κ.Χαρίτση και είχαν αναλάβει μελετητικά οι Υπηρεσίες της έδρας της περιφέρειας Πελοποννήσου για την προστασία των μετακινουμένων στην Εθνική Οδό, πάλι προσπάθησε να τα καρπωθεί ως δικό του έργο.

Έφτασε ο κόμπος στο χτένι….

Παραπληροφορεί για το Φιλιατρινό φράγμα, για τα δίκτυα του φράγματος, για το Τ.Ε.ΒΑ.,  για το κτίριο, για τις Υπηρεσίες, για τα οχήματα, για τα έργα κλπ.

κ.Περιφερειάρχα, έχετε μπροστά σας ολόκληρη θητεία να δουλέψετε, να σχεδιάσετε και να υλοποιήσετε, προκειμένου να αφήσετε κι εσείς τη δική σας σφραγίδα για την οποία οι πολίτες θα σας κρίνουν. Μην επιτρέπετε άλλο τη συνέχιση του παραλογισμού κάποιων στελεχών σας, οι οποίοι απέτυχαν όπου θήτευσαν.

Η λογική του Κλεισθένη περί συνεργασιών και συναντίληψης στα σοβαρά ζητήματα του τόπου, με τέτοιες συμπεριφορές πάει στις καλένδες και δυναμιτίζει αναίτια την αυτοδιοίκηση. Ο τόπος μας έχει ανάγκες, τις οποίες η αυτοδιοίκηση μπορεί να επιλύσει, αρκεί να μην μένει μόνο στην αναίτια αντιπαράθεση που δεν βοηθά κανέναν και απορώ γιατί την έχετε επιλέξει ως πολιτική τακτική.

Δουλέψτε, προσφέρετε και υποστηρίξτε μετά με σθένος όσα έργα κάνετε, αλλά επιτρέψτε και σε μας να υποστηρίξουμε τα πεπραγμένα μας, που είναι πολλά και σημαντικά.

Μετά τιμής-  ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

 

Περιφερειακή σύμβουλος Πελοποννήσου

πρώην αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας