Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 23:24

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ - Καλαμάτα Τόπος Ζωής

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ - Καλαμάτα Τόπος Ζωής

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΝ ΤΟΝΙΑ ΚΟΥΖΗ 
Εδώ και 2 εβδομάδες απασχολεί την πόλη ένα θέμα πολύ πιο βαθύ από τα θέματα που συνήθως μας απασχολούν. Τα αρχαία της Υπαπαντής και ο κίνδυνος να μείνει μαζί τους θαμμένη και η ιστορία της πόλης, δεν έχουν διχάσει την πόλη, όπως συνήθως συμβαίνει με τα σημαντικά ζητήματα. Αντίθετα, έχουν ενώσει πολλές δυνάμεις που ζητάνε το αυτονόητο: να σεβαστούμε την ιστορία μας και η ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής να μην είναι άλλη μια πανάκριβη ανάπλαση βιτρίνας, αλλά να αποτελέσει βάση ανάδειξης της ιστορικής μνήμης και συνέχειας της πόλης μας...

Για άλλη μια φορά η δημοτική πλειοψηφία και ο Δήμαρχος κρατούν μια στάση εμμονική, παράλογη, παρωπιδική και μικρόψυχη και αντί να δουν την ουσία και το χρέος τους, βλέπουν απλά εχθρούς.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο όμως πλέον, όσο και αν, νόμοι που ψηφίστηκαν μετά τις δημοτικές εκλογές επέβαλλαν το αντίθετο, έχει σχηματιστεί μια εν δυνάμει δημοκρατική σύνθεση 7 παρατάξεων που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στην δημοτική αρχή όταν αυτή αποδεικνύεται ανίκανη να σεβαστεί το ρόλο της και την αξία της πόλης μας.

Ο μόνος τρόπος ουσιαστικής παρέμβασης, που πλέον ο νόμος επιτρέπει, είναι μέσω της κατάθεσης από 14 δημοτικούς συμβούλους θέματος στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Η Καλαμάτα Τόπος Ζωής καλεί άμεσα τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης σε διάλογο και συνεννόηση για την σύνταξη και κατάθεση θέματος σχετικά με την τροποποίηση της διαδικασίας ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής.

Είναι μια εξαιρετική αφορμή να επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο και τη δύναμή μας ως αντιπολίτευση. Με κοινή και ισχυρή άποψη επί του σπουδαιότατου αυτού ζητήματος θα δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα : είμαστε παρόντες και σε όλα τα σημαντικά ζητήματα βρίσκουμε κοινά πατήματα και εκφράζουμε τους ανθρώπους που μας έδωσαν λόγο.

Αυτή η στάση είναι υποχρέωση όλων μας, δεν αποτελεί αντιπολίτευση και αν κάποιοι θελήσουν να βγάλουν τις παρωπίδες τους, θα δουν ότι είναι και η απόλυτη προσφορά στο θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Του Συμβουλίου μας που πρέπει να εκφράζει τους ανθρώπους του Δήμου και όχι να αποτελεί αυλή κομματικών επιδιώξεων και αντιπαραθέσεων.

Ας γίνει το θέμα των αρχαίων κάτω από την πλατεία Υπαπαντής η αφορμή σχηματισμού μιας δημιουργικής συμμαχίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων της πόλης ενάντια στην πλέον αποδεδειγμένη ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να διαχειριστεί τόσο τα σύνθετα όσο και τα απλά.

Η ιστορία είναι σκληρή. Ό,τι και να γίνει θα μας ακολουθεί και θα μας στοιχειώνει. Η ιστορία επίσης είναι το ανεμολόγιο που μας δείχνει από που ξεκινήσαμε και που πάμε. Η αρχαία ιστορία της πόλης είναι θαμμένη κάπου κάτω από την παλιά πόλη και μας περιμένει να την ανακαλύψουμε. Η σύγχρονη ιστορία της πόλης γράφεται από εμάς και μας περιμένει να την τιμήσουμε.

Ας το κάνουμε λοιπόν.