Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 01:03

Το πρόβλημά τους δεν είναι το Πολυτεχνείο, αλλά το "Έξω οι ΗΠΑ - Έξω το ΝΑΤΟ"

Το πρόβλημά τους δεν είναι το Πολυτεχνείο, αλλά το "Έξω οι ΗΠΑ - Έξω το ΝΑΤΟ"

Του Θοδωρή Μπολέτη - Γραμματέας Τ.Ε. ΚΚΕ 
Είναι πρόκληση, αυτοί που παστώνουν τον λαϊκό κόσμο στα Μ.Μ.Μ., κάτι που αποδεδειγμένα συμβάλει στην μετάδοση του ιού, να σου λένε φταις εσύ!
Είναι πρόκληση, αυτοί που χαϊδεύουν την εργοδοσία που μετατρέπει τους χώρους δουλειάς σε corona party, επειδή τα μέτρα και οι όποιες προσαρμογές στην παραγωγή είναι κόστος, να σου λένε φταις εσύ!...

Είναι πρόκληση, αυτοί που βάζουν επιστήμονες με σχεδιαγράμματα comics να αποδεικνύουν ότι τα 25αρια τμήματα μαθητών σε μια τάξη είναι πιο ασφαλή από τα 15αρια, γιατί θεωρούν την μόρφωση των παιδιών κόστος, να σου λένε φταις εσύ!

Είναι πρόκληση, αυτοί που συνεχίζουν να νομοθετούν εν μέσω πανδημίας αντεργατικά τέρατα όπως την νομοθέτηση του 10ωρου και τα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση, να σου λένε "εσύ τώρα βούλωστο"!

Οι υπεύθυνοι για τα φέρετρα και τα κρούσματα είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που διέλυσαν το σύστημα υγείας γιατί όλοι μαζί θεωρούν την υγεία του λαού κόστος.

Πάει πολύ οι νεκροθάφτες να κουνάνε το δάκτυλο! Ξέρουν πολύ καλά ότι οι μόνοι υγειονομικά ασφαλής χώροι είναι το οργανωμένο ταξικό κίνημα και η παρέμβασή των κομμουνιστών. Γιατί δεν θεωρούμε τις μάσκες, τα αντισηπτικά, τις αποστάσεις κόστος. Γιατί για εμάς δεν περισσεύει κανείς!

Το πρόβλημά τους δεν είναι απλά ο εορτασμός του Πολυτεχνείου, αλλά η πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία και το αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα που διαχρονικά έχει.

Αυτό είναι κάθε χρόνο, για αυτό κάθε χρόνο τέτοιες μέρες καταστρώνουν σχέδια, ρίχνουν λάσπες, βγάζουν σκελετούς από τα ντουλάπια για να "γράψουν" λιβελογραφήματα, ενεργοποιούν κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς. Με ένα και μόνο στόχο: να εμπεδωθεί το "οι Αμερικανοί είναι φίλοι μας"!

Φέτος το απογειώνουν, όχι γιατί τους πήρε ο πόνος για την υγεία του λαού, αλλά λόγω των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή και των ευρωατλαντικών σχεδιασμών που ήδη προχωρούν. Την στιγμή που παζαρεύεται το μισό Αιγαίο με τις ευλογίες των ΗΠΑ - ΕΕ, που ιμπεριαλιστικά κέντρα ετοιμάζονται με το χέρι στην σκανδάλη να λύσουν την "μοιρασιά" ματώνοντας τους λαούς, θέλουν σιγή νεκροταφείου. Θέλουν να σταματήσει κάθε συζήτηση και να σβήσουν τη μνήμη για τον διαχρονικό ρόλο και στάση των ιμπεριαλιστών και ιδιαίτερα των ΗΠΑ.

Σε αυτό συμβάλλει και το "υπουργείο αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ κτλ". Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ο κατά τα άλλα λαλίστατος ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ξιφουλκεί για κοινό Υπουργό Υγείας και συνεννόηση - συγκυβέρνηση με την ΝΔ, για τις απαγορεύσεις του Πολυτεχνείου κάνει το παπί. Είναι συνεπείς βέβαια αφού έχουν κοινούς φίλους, είτε τους διαβολικά καλούς Τραμπ, είτε τους "Μπαϊντενόπουλους".

Όσον αφορά τα περί "εφαρμογής του νόμου" ας εφαρμόσουν πρώτα τον νόμο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, να προσλάβουν γιατρούς, να στελεχώσουν τα νοσοκομεία, να επιτάξουν το ιδιωτικό τομέα στην υγεία - χωρίς να τους χρυσομπουκώσουν πάλι με τα λεφτά που θα ξαναπληρώσει ο λαός (κάτι άλλωστε που προβλέπεται από τους δικούς τους νόμους σε περίοδο πολέμου).

Αν θέλουν νόμους και εισαγγελείς ας λύσουν ΤΩΡΑ τις καταγγελίες των γιατρών του νοσοκομείου Καλαμάτας (όπως και σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας) που με μια σειρά ανακοινώσεις βγάζουν κραυγή αγωνίας αποδεικνύοντας τις τεράστιες ελλείψεις των Νοσοκομείων.

 

Μπολέτης Θοδωρής

Γραμματέας Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ