Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 12:49

Τραγική σύμπτωση;

Τραγική σύμπτωση;

Του Δημήτρη Ν. Μπουσούνη 
Τι κοινό έχουν η 21η Απριλίου του 1967, μ’ αυτήν που βιώνουμε φέτος το 2021;
 Μα, φυσικά, τη στέρηση της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Το τραγικό σ’ αυτή την περίπτωση δεν είναι τόσο η συγκυρία, αλλά η ομοιότητα της αιτιολογίας για την καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Οι πρωταγωνιστές του πραξικοπήματος της εποχής εκείνης έλεγαν, πως η στέρηση τότε ήταν αναγκαία, για να μην μολυνθεί η Ελλάδα από τον ιό του κομμουνισμού!!!

Ενώ σήμερα η παρούσα κυβέρνηση λέει, για να μην μολυνθούν οι Έλληνες πολίτες από έναν άλλο ιό, που αυτή τη φορά φοράει κορώνα.

Γι’ αυτό το λόγο κάνουν πλύση εγκεφάλου οι κυβερνώντες και τρομοκρατούν τον κόσμο έναν χρόνο τώρα, με συνέπεια μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού να βρίσκεται στα πρόθυρα ψυχολογικής και οικονομικής κατάρρευσης.

Οι πραξικοπηματίες χώριζαν τότε το λαό σε πατριώτες και προδότες, ενώ σήμερα βάζουν σε αντιπαράθεση τους υποτιθέμενους υπεύθυνους πολίτες με τους δήθεν ανεύθυνους, που διασπείρουν τον κορωνοϊό ασυνείδητα.

Φαίνεται πως το «διαίρει και βασίλευε», βολεύει τους έχοντες την εξουσία, γι’ αυτό ανέκαθεν προσπαθούν να στρέψουν την μια κατηγορία πολιτών εναντίον της άλλης.   

Ευτυχώς, που τούτη τη φορά δεν είδαμε να κυκλοφορούν στους δρόμους τα τανκς κι αυτό προς μεγάλη απογοήτευση των νοσταλγών της εποχής εκείνης.

Οι ομοιότητες, λοιπόν, του τότε με το σήμερα είναι πολλές, με τραγικά αποτελέσματα σε αμφότερες τις περιπτώσεις.

Ο τωρινός εξαναγκασμός, μάλιστα, ξεπέρασε κάποιες φορές κι εκείνον της χουντικής περιόδου.

Λέτε όλα αυτά να είναι μια τραγική σύμπτωση ή μήπως κάποιοι βλέπουν τους διάφορους «ιούς» ως θείο δώρο, προκειμένου να εκφράσουν τα φιλοχουντικά τους αισθήματα;

Δημήτρης Ν. Μπουσούνης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.