Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 10:58

Εφιαλτική η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Εφιαλτική η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Της Γεωργίας Ρήγα
Ξεκινήσαμε με το «μένουμε σπίτι», « μένουμε ασφαλείς», και φτάσαμε στο σημείο να εκκενώνουμε τα σπίτια μας για να σωθούμε! Ολόκληρες περιοχές της χώρας εκκενώνονται από τους κατοίκους τους και παραδίδονται στις φλόγες! Φωτιά εδώ, φωτιά εκεί, μα…που είναι ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου;»  Αισχρότατη προπαγάνδα για τον φονικό ιό, συνεχή και απανωτά Lockdown, υποχρεωτικοί εμβολιασμοί και κάποιες αναρωτιούνται τι διαφορετικό θα έκανε ένα δικτατορικό καθεστώς!

Ειλικρινά ποιος θα δώσει σημασία στα εμβόλια του Κυρίου Μητσοτάκη, όταν δεν θα έχουμε στέγη  να κοιμηθούμε και φαγητό για να ζήσουμε; Ζημιωμένος δεν βγαίνει ποτέ ο Πρωθυπουργός, οι ταλαίπωροι πολίτες βγαίνουν! Εκείνοι που είναι αναγκασμένοι να υπακούνε στους νόμους του σημερινού ένοικου του Μαξίμου, εκείνοι που αυτή τη στιγμή άφησαν το νοικοκυριό τους, για να μην καούν ζωντανοί. Τι θα κάνει γι’ αυτό ο Πρωθυπουργός; Η αξιωματική αντιπολίτευση και η κυβέρνηση τι θα κάνουν;. Θα πουν «σημασία έχει ότι σώθηκες». Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδείχτηκε ανίκανη!

Καταστρέφονται οι ζωές χιλιάδων ανθρώπων που μόχθησαν να χτίσουν ένα σπίτι, κόποι μιας ολόκληρης ζωής, πολλαπλασίασε την ανεργία και την δυστυχία. Οι πολίτες ξαγρυπνούν μονίμως με τον φόβο και την απόγνωση, αρνούνται να εγκαταλείψουν την περιουσία τους γιατί θεωρούν ότι μπορούν να την προστατεύσουν. Οι μέρες που βιώνουμε είναι πραγματικά εξαθλιωτικές!

Γιατί να μην μπορούμε να μην έχουμε μια αξιοπρεπήςζωή; Γιατί να τρέχουμε σαν τους κυνηγημένους που ψάχνουν απεγνωσμένα να κρατηθούν από κάτι; Γιατί η ελευθερία μας να είναι στα χέρια άλλων ηγετών και να είμαστε ανήμποροι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας;

Έκαψαν τη χώρα μας, μεγάλωσαν την απελπισία των Ελλήνων, οικογένειες έχασαν τις δουλειές τους, επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο, τώρα τεράστιες δασικές εκτάσεις καίγονται, τα σπίτια  μας γίνονται παρανάλωμα του πυρός και πρέπει να τα εγκαταλείψουμε! Είμαστε πολίτες υπό συνεχή οικονομική λεηλασία και από όσο φαίνεται, μάλλον πρέπει να μάθουμε να συνηθίσουμε, να ζούμε με το σκεπτικό, ότι και που αναπνέουμε και ζούμε είναι υπέρ αρκετό.

Γεωργία Ρήγα