Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 01:15

Ανυπότακτα Φιλιατρά: Η Δημοκρατία είναι υπέρτατη των αξιών

Ανυπότακτα Φιλιατρά: Η Δημοκρατία είναι υπέρτατη των αξιών

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ 
   “Για το θέμα της Πλατείας δεν το συζητώ με κανέναν....” (Δήμαρχος Τριφυλίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης-10-2021).

   Η πόλη των Φιλιατρών σταμάτησε ν΄ ανεβαίνει προς τον ουρανό από τραγικά λάθη των διοικούντων, με τη συνυπευθυνότητα της Φιλιατρινής κοινωνίας. Τα λάθη των προηγούμενων όμως, δεν έβαζαν ταφόπλακα στην πόλη. Η Πλατεία Καποδιστρίου είναι η “καρδιά” της πόλης, είναι η ιστορία της, ο πολιτισμός της. Αυτό εσείς πάτε να το καταστρέψετε, με την συνενοχή του κ. Νίκα, του Περιφερειάρχη.

Καλά εσείς κ. Δημοάρχοντα, έχετε αποδείξει κατ΄ επανάληψη ότι όχι μόνο δεν γνωρίζετε την ιστορία της πόλης αλλά και δεν θέλετε να την μάθετε. Τώρα, μ΄ αυτή σας την πρακτική αποδεικνύετε πως δεν την σέβεστε. Σας τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών διαχειρίζονται με διαφάνεια, με σεβασμό και όχι για έργα βιτρίνας. Τέτοιου είδους πολιτικές πρακτικές έπαιξαν μεγάλο ρόλο για τη χρεοκοπία της πατρίδος μας. Μια χρεοκοπία που υπάρχει μέχρι και σήμερα και θα υπάρχει για πολλά χρόνια, φορτίο που θα σηκώνει ο απλός Έλληνας πολίτης, ενώ κάποιοι “άλλοι” θα βγάζουν τα χρήματά τους εις την αλλοδαπή. Τ΄ ονοματάκι τους θα φιγουράρει στις λίστες Λαγκάρντ και θα λένε: “στην υγειά των κορόϊδων”! ΣΕΒΑΣΜΟ στα χρήματα των πολιτών, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στη διοίκηση του Δήμου και τέλος, ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ, ώστε ν΄υπερασπίζονται τα συμφέροντα των Φιλιατρινών!

  Όσον αφορά τον κ. Νίκα που έχει σπουδάσει Φιλοσοφική, δηλαδή γνωρίζει για τις τέχνες, τα γράμματα, τον πολιτισμό και την ιστορία τούτης της πατρίδος και κατά συνέπεια και των Φιλιατρών, δεν περιμέναμε ποτέ να δείξει τέτοια ασέβεια! Ασέβεια απέναντι στην ιστορία της άλλοτε κραταιάς πόλης των Φιλιατρών.

   Καμία ήττα δεν είναι αιώνια. Η πόλη των Φιλιατρών θα ανακάμψει, θα επανέλθει το αυτοδιοίκητο κι εσείς κ. Δημοάρχοντα, μαζί με τον κ. Νίκα θα γραφτείτε με μαύρα γράμματα στην Ιστορία καθώς και στην συνείδηση των Φιλιατρινών.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ: ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ.

 

Για τα  ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Βασίλης Σπυρόπουλος

Κοινοτικός Σύμβουλος Φιλιατρών