Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 18:38

Τρεις κι ο κούκος

Τρεις κι ο κούκος

Του Δημήτρη Ν. Μπουσούνη 
     Μια μέρα συναντήθηκαν δύο φίλοι σ’ ένα καφενείο κι εκεί που έπιναν τον καφέ τους ο ένας ρωτάει τον άλλον: Πολύ προβληματισμένο σε βλέπω τώρα τελευταία, σου συμβαίνει κάτι;

 

-Μ’ όλα αυτά τα τραγελαφικά πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας, εύλογο δεν είναι;

 

- Κι εγώ έχω φτάσει στο σημείο, να διερωτώμαι ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;

 

-Τη χώρα την κυβερνούν σήμερα τρεις κι ο κούκος.

 

-Για κάντο λιανά αυτό που είπες, ποιοί είναι οι τρεις και ποιος ο κούκος;

 

-Ο ένας είναι ο φόβος, ο άλλος είναι η αβεβαιότητα για το αύριο και ο τρίτος είναι τα ξένα συμφέροντα, που λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας μας.

 

-Κι ο κούκος ποιος είναι;

 

-Αυτός, που λιβανίζει την όλη κατάσταση και κοιτάει να ξεπουλήσει τα πάντα.

 

-Μα ο κούκος φέρνει, συνήθως, την Άνοιξη, ενώ τώρα εμείς έχουμε βαρυχειμωνιά.

 

-Αυτός είναι μεταλλαγμένος κι από την Άνοιξη έφτασε στο χειμώνα.  

 

-Άρα τέλειωσαν οι εποχές του έτους γι αυτόν, δεν πάει πιο πέρα.

 

-Υπάρχει και η Δέλτα πλας, απ’ αυτόν όλα μπορεί να τα περιμένεις.

 

-Κι εγώ αυτό λέω. Μιας και βρισκόμαστε σε ημέρες Πολυτεχνείου, αν δεν κατεβεί ο κόσμος στους δρόμους, να στρώσει στο κυνήγι όλους αυτούς που αποφασίζουν και διατάζουν, δεν πρόκειται να δούμε άσπρη ημέρα.

 

-Μα το Πολυτεχνείο είναι πάντα επίκαιρο σ’ αυτόν τον τόπο. Τότε είχαν χωρίσει τον κόσμο σε πατριώτες και προδότες, ενώ σήμερα φέρνουν σ’ αντιπαράθεση τους εμβολιασμένους με τους ανεμβολίαστους.

 

-Εντάξει, αλλά τώρα δεν υπάρχουν πλέον τα ξερονήσια με τους πολιτικούς κρατούμενους, έχουμε ελευθερία.

 

-Που την είδες εσύ την ελευθερία; Δε βλέπεις τι γίνεται γύρω σου, τι περιορισμοί υπάρχουν και τι πρόστιμα πέφτουν;  

 

-Σ’ αυτό δίκιο έχεις. Πέντε και δέκα χιλιάδες ευρώ πρόστιμα είναι η ετήσια αμοιβή για μεγάλη μερίδα εργαζομένων σ’ αυτόν τον τόπο και μάλιστα χωρίς να φέρνουν κανένα αποτέλεσμα. Αυτοί νομίζουν πως τα πορτοφόλια του κοσμάκη είναι ίδια με τα δικά τους, γι’ αυτό, φαίνεται, πως το κάνουν.  

 

-Εδώ μάντρωσαν τον κόσμο μέσα στα σπίτια του και διαλύθηκαν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Έχουν κάνει τόσες κολοτούμπες δύο χρόνια τώρα που κυβερνούν και μια συγνώμη δεν ακούς από κανέναν.

 

-Σιγά μην ακούσεις συγνώμη, θα πάρει κι αυτός κάποια στιγμή το καπελάκι του και θα φύγει όπως έκανε ο ανιψιός του θείου το 2009. Έριξε, όταν κυβερνούσε, τη χώρα στα βράχια και τώρα τρώει και πίνει στην υγειά των κορόιδων.

 

-Μα η ίδια πολιτική παράταξη είναι στα πράγματα όπως τότε, αλλάζουν μόνο οι συνθήκες. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι τρεις κι ο κούκος και στο τέλος ο λαός πληρώνει το μάρμαρο!!!

 

              Δημήτρης Ν. Μπουσούνης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.