Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021 11:26

Το ζητούμενο είναι η Ελευθερία!

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

Του Δημήτρη Ν.Μπουσούνη* 
     Απ’ ότι φαίνεται, ξέχασαν κάποιοι πως φέτος γιορτάζουμε την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον Τουρκικό ζυγό και τι σηματοδοτεί αυτή η επέτειος!   

Δεν εξηγείται αλλιώς η προπηλάκιση του οποιοδήποτε ατόμου, επειδή έχει διαφορετική αντίληψη σε σχέση μ’ ό,τι πρεσβεύει η σημερινή άρχουσα τάξη.

Και καλά ο απλός λαός, που γι’ αυτούς υποτίθεται πως είναι ανίδεος και πρέπει ν’ ακολουθεί πιστά τις υποδείξεις των ειδικών.

Να θεωρούνται, όμως, «γιατρουδάκια» όσοι επιστήμονες του ιατρικού κλάδου δε θέλουν να εμβολιαστούν, για τον οποιοδήποτε λόγο και να τους αφαιρείται το δικαίωμα στην εργασία αυτό είναι πρωτάκουστο!       

Όπως είναι γνωστό, ο τόπος μας έχει υποστεί τα πάνδεινα ανά τους αιώνες, μα εκείνο που τον έχει πληγώσει βαθύτατα δεν είναι τόσο οι αρρώστιες και οι πανδημίες.

Αυτές έρχονται και παρέρχονται με οδυνηρά, βέβαια, αποτελέσματα για όλους τους λαούς της γης απ’ όπου κι αν περάσουν.

Η μεγάλη πληγή για τον τόπο μας ήταν ανέκαθεν η καταρράκωση των Δημοκρατικών θεσμών και η στέρηση της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών.

Προφάσεις «εν αμαρτίαις» μπορούν να βρουν όσες θέλουν κάθε φορά αυτοί που κυβερνάνε.

Είναι, όμως, ξεδιάντροπο για μια κυβέρνηση να τρομοκρατεί την κοινωνία που την επέλεξε και να σπιλώνει όσους έχουν διαφορετικές απόψεις σε σχέση με τις προσταγές της.

Άλλο πράγμα είναι να κυβερνάει κάποιος ένα λαό με την πειθώ κι άλλο με εξοντωτικά πρόστιμα και με στρατιές από αστυνομικούς για να επιβάλουν την τάξη, έτσι ακριβώς όπως εκείνος την νομίζει.     

Σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό που επιτυγχάνει είναι να κάνει μια τρύπα στο νερό, όπως ακριβώς έγινε και στην προκειμένη περίπτωση με τον κορωνοϊό στον τόπο μας.

Παρόλα τα εξοντωτικά μέτρα που πάρθηκαν, παρόλη την κατατρομοκράτηση του Ελληνικού λαού και τη διαίρεσή του σε εμβολιασμένους κι ανεμβολίαστους στο τέλος η χώρα μας κατάντησε να είναι μεταξύ των πρωταθλητών τόσο σε κρούσματα όσο και σε θανάτους, σε σχέση με τον πληθυσμό της.  

Σε λίγες μέρες φεύγει ο χρόνος και τελειώνουν οι υποτιθέμενοι πανηγυρισμοί για τα 200 χρόνια από την παλιγγενεσία του γένους μας.

Δυστυχώς, όμως, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα σήμερα, εκτός από την υγεία το ζητούμενο είναι η ελευθερία όπως και τότε!

 

Δημήτρης Ν. Μπουσούνης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

*Καλές γιορτές αγαπητοί φίλοι αναγνώστες κι ας ελπίσουμε τα δισέγγονά μας να γιορτάσουν τα 300 χρόνια απελευθέρωσης της πατρίδας μας από τον Τουρκικό ζυγό με πολύ καλύτερες συνθήκες σε σχέση με τις σημερινές.